Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Имам саксия мента, от която си скубя основно за "течната храна" - коктейлите и по-рядко за готвене. Преди два дни я хванах със зелени въшки. Тъкмо я обработих с препарат и сега 14 дни ще сме на гладна диета докато мине периода, в който не трябва да се консумира след химията. 😞

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 часа, DaBo каза:

Ами като вали в Киев, DaBo готви...мда....

 

Рибената супа на татко (показвала съм я тук, но не пречи пак, нали?):

 

C0F9E663-1B4D-4F7F-8022-D81CF3759847.jpeg.e0467feba32835d267302cdf1376cb1a.jpeg

 

Пак е с нилски костур. 

Как правиш рибената чорба? Виждам, че е и застроена 🙂

Публикувано:
преди 4 минути , jul каза:

Как правиш рибената чорба? Виждам, че е и застроена 🙂

Не ви се бъркам, но жена ми готви рибената чорба с поне три вида риба, като първо ги вари нещо, после обезкостява и после същинскта чорба.

За съжаление, @VЕni62 неще да пише във форума. Вероятно само чете, но не се издава... засега.:wink:

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 42 минути , ven62 каза:

Не ви се бъркам, но жена ми готви рибената чорба с поне три вида риба, като първо ги вари нещо, после обезкостява и после същинскта чорба.

За съжаление, @VЕni62 неще да пише във форума. Вероятно само чете, но не се издава... засега.:wink:

Значи питаш и пишеш ти 😉 Тези написаните ги знаем, ама те подробностите са важни я 😃

  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

Не ви се бъркам, но жена ми готви рибената чорба с поне три вида риба, като първо ги вари нещо, после обезкостява и после същинскта чорба.

За съжаление, @VЕni62 неще да пише във форума. Вероятно само чете, но не се издава... засега.:wink:

Да не забравяме и дунавска вода!!! Но предполагам, че за разлика от CHandnio, VEni62 не е дунавско чедо и не е наясно с тази "тънкост" на рибената чорба... :laugh:

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 46 минути , chandni каза:

Да не забравяме и дунавска вода!!! Но предполагам, че за разлика от CHandnio, VEni62 не е дунавско чедо и не е наясно с тази "тънкост" на рибената чорба... :laugh:

Жена ми не е баш дунавско чедо, но може да се каже - наполовина. Тъста ми е от Сталийска махала - 10 км. от Лом.

Не ме четеш достатъчно. :grin: 

Писал съм как ме посрещнаха с една кофа вино в средата на масата и празни буркани от компот вместо чаши. И ... като им казах че не пия ... 

...

"Убитак". "Тая, нашта, не требеше ли мъж да си вземе..." - такива ми ти мисли и приказки чувахме.

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 3 часа, ven62 каза:

Не може да е вярно.:wink:

---

Аз май съм писал, но ние с жена ми готвим само събота или неделя т.е. жена ми готви, а аз беля, режа и стържа ... и тичам до магазина за забравeния продукт.:biggrin:

 

Мооожеее, мооожееее 😂

Между другото, и аз дълго време карах на готвене в събота и неделя, та да има поне до четвъртък (когато пътувах по 3 часа на ден до и от работа). Окакто съм основно в хоум офис от 3 години насам, даже си позволявам лукса да сготвя през обедната почивка 😃

 

@Lindt, крустадата ще издържи до утре, и пак ще остане вкусна, но може да поомекне. Та, ако държиш на хрупкавост, не я "напоявай" много след като я извадиш от фурната.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, ven62 каза:

ние с жена ми готвим само събота или неделя

И ние така, в дните, когато не сме някъде по пътищата ....

  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз сутринта / по-правилно е, да река нощес/ наготвих за закуска, палачинки с пилешко и Моцарела.

Ще ви снимам после, като се прибера. Тука, такъв дъжд плющи, че ако не спре, няма да мога да мина през магазина и ще си ядем закуската и на вечеря:))))

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 4 часа, AlexandraKo каза:

Аз сутринта / по-правилно е, да река нощес/ наготвих за закуска, палачинки с пилешко и Моцарела.

Ще ви снимам после, като се прибера. Тука, такъв дъжд плющи, че ако не спре, няма да мога да мина през магазина и ще си ядем закуската и на вечеря:))))

Ето я палачинката - ползвах едни готови, само ги завих със задушената плънка и запекох.

 

8CF1EBCD-2D91-40CF-BA84-4845C83476CA.jpeg.652f80f83fc10f74fab1ff8c18c506a5.jpeg

 

Гарнитурата е от мънички мариновани краставички, лукчета и артишок.

 

5AE96AC3-36D7-489F-A491-7E04909C814B.jpeg.ab9918199dec38da39f789838e0691a1.jpeg

 

А за вечеря / @Роцада  не гледа, да не и се дояде /, последните за сезона,сармички от кисело зеле и кайма/ориз.

 

18A5828A-F6E0-43FD-BDAE-018B5256A02D.jpeg.f9b2a522ce3b430b50f94d316cd318a7.jpeg

 

Не са много еднакви, ама, хенд мейд, автентични:)):curtsey:

  • Харесвам 14
Публикувано:

Днес повече импровизирах с продуктите и нито сложих гъби в парижката салата, нито спазих подправките и вида сирене на тиана. 

Но се ръководих от: 

https://marmottesetchocolat.com/blog/2019/08/парижка-салата.html

https://marmottesetchocolat.com/blog/2010/08/tian-provencal-au-chevre-frais.html

А замразеният ягодов йогурт, както и предположих, не е като сладолед и още чакам да омекне, за да може да ядем от него 😄 Засега само разменяме любовни погледи🥰

IMG_20210528_213415.jpg.cbf9dfdfd68267ecf578e1e8973b5a2f.jpg

IMG_20210528_213315.jpg.9599c8c756beba79e67d707cf3f2d9ad.jpgIMG_20210528_213334.jpg.ee61aab7827c5eb51d183fcd2262e6d8.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 6
Публикувано:

@Lindt, изглеждат чудесно и салатата и тииана, и се надявам, че и с йогурта не сте останали само с любовните погледи и е можел да се яде без да е станал на смути ☺, но мисля че тези чаши не са подходящи, понеже както и ти отбеляза замръзва и после не може да се яде. Аз имам едни формички от джъмбо за сладолед за 1-2 лв, от тях се вадят лесно като се залеят с гореща вода (на принципа на формички за лед), другият вариант може би който ще стане е като семифредо - във тясна и дълга форма за кекс/ терин отдолу с фолио за съхранение и да се извади десетина мин на стайна температура и да реже на филии. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Ако приемем, кафеправенето за готвене, сготвила съм кафенце:)))

Ама, гвоздеят  на програмата е, новата ми /старинна/, порцеланова,  ръчно рисувана чашчица, с толкова фини, красиви букетчета, че умирам от кеф:))

Вчера си я изрових от една вехтошарница, жалкото е, че е само едничка:( Ще се редуваме - един ден аз, един ден - Сърът:))))

 

32A25336-0B5D-453D-B861-24CFA60E422B.jpeg.6e248e7233e284bc1432c56b15a97e1b.jpeg

  • Харесвам 14
Публикувано:
преди 53 минути , AlexandraKo каза:

Ако приемем, кафеправенето за готвене, сготвила съм кафенце:)))

Ама, гвоздеят  на програмата е, новата ми /старинна/, порцеланова,  ръчно рисувана чашчица, с толкова фини, красиви букетчета, че умирам от кеф:))

Вчера си я изрових от една вехтошарница, жалкото е, че е само едничка:( Ще се редуваме - един ден аз, един ден - Сърът:))))

 

32A25336-0B5D-453D-B861-24CFA60E422B.jpeg.6e248e7233e284bc1432c56b15a97e1b.jpeg

Много е хубава и интересна чашата! С кеф да си пиете кафенцето в нея със Съра!

  • Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Бръмбар каза:

Много е хубава и интересна чашата! С кеф да си пиете кафенцето в нея със Съра!

Благодаря ти! :give_rose:

 

Публикувано:

Изпекох крустадата, сега ще я водя да види бял свят, макови полета и розови скорци 🙃

https://marmottesetchocolat.com/blog/2017/11/croustade-pastis-gasconne.html

 

193283573_2594091287563701_4283841861083420040_n.jpg.138f70ef0c19d80c64a29bbea8c9b673.jpg

Моите кори бяха явно  по-тънки, за баклава, и се късаха след намазване с масло и опирайки се в ябълките. Не разбрах и точно колко малко да ги застъпвам, така че се съобразих с размерите на масата си. В крайна сметка я доувих в ред допълнителни, намазани кори, станаха хрупкави. но жертвах златистия цвят, въпреки че сложих много масло отгоре. 

Мирише страхотно 🥰

 

191923404_309076147384241_5203730760334353034_n.jpg.a476fc21f938a748f6b5661a8793f345.jpg192446166_907028823487918_7552944767523157959_n.jpg.4df841b79cee36d91eb16954e402da75.jpg

 

П.П. Не издържахме и я изядохме още тук половината: 

191933434_4397432190280965_1586382716952210183_n.jpg.9476e3e12f09bac9f30ace5ee7e55cb7.jpg192296481_756344024940386_9057107325207360182_n.jpg.79506367f4cf07ac1b8d7d059ad3cf8f.jpg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Публикувано:
преди 3 минути , Lindt каза:

Какво има на филийката?

Миди с леко пикантен сос с масло, бяло вино,  зелен лук, скилидка чесън, лимонова кора, морков, чили и черен пипер. 😊

  • Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

Миди с леко пикантен сос с масло, бяло вино,  зелен лук, скилидка чесън, лимонова кора, морков, чили и черен пипер. 😊

Егаси, аз моите ги мажа само с лютеница 

  • Смея се 14
Публикувано:
В момента, Gentleman Basta каза:

Егаси, аз моите ги мажа само с лютеница 

Дебело мажеш явно... Дай го по-икономично! :tongue:

  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 32 минути , Gentleman Basta каза:

Егаси, аз моите ги мажа само с лютеница 

Слагай поне сиренце отгоре. 

  • Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:
Преди 1 час, chandni каза:

 С дъх на лято и море... 😊

 

IMG_20210529_125055.jpg

 

IMG_20210529_125018.jpg

 

IMG_20210529_124930.jpg

И аз открих сезона на мидите миналата седмица. Много любимо и много ми напомня за летни вечери край морето☺

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Бръмбар каза:

И аз открих сезона на мидите миналата седмица. Много любимо и много ми напомня за летни вечери край морето☺

Ние не сме го закривали... 😊 Преди като нямаше черноморски, купувахме гръцки от Метро. И двамата много обичаме морски деликатеси - риба, миди, октоподи, калмари, скариди...

  • Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.