Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

преди 10 часа, MCC каза:

Вкусно! А кой е сериалът? 🙂

Благодаря 😀. Сериалът е "Hospital Playlist". Оприличавам го на кръстоска между "Приятели" и "Спешно отделение" (които много харесвам), но в корейски вариант 😉 (и с участието на един от любимите ми актьори). 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, funny каза:

в сладкишоправенето всички .. 

 

Започвам тренировки и първи стъпки в кекса😆. Подхлъзнахте ме с дезинформация да надничам в други теми и днес не знам защо реших да си купя форма за печене😄

Като набеден автор на темата, ви представям първия си кекс🙃😜, забъркан с настъргани ябълки и канела.

 

Начало

B19A85FD-2A8E-4F13-BBF3-74147E4AE6EC.jpeg.16902b761a1235a7e02a61f621ffba7e.jpeg

Надув

C8DEA7F1-D449-47B5-B64F-4435E9F2BDEB.jpeg.4b330775b64618e88d4f11517c495b60.jpeg

Запич

8A04EAE2-9306-459B-AF74-5EA789C48872.jpeg.cb44a73592cee9c606ba998636f97668.jpeg

Готов

570A4FDC-1673-44AA-8A5F-647375927043.jpeg.f77a205f037a622e3f3589dccb41cba1.jpeg

Изстив много не се получи, че уж детето нямаше търпение😋

FE727B37-AF9C-46F6-9834-4819F2FF68C3.jpeg.9fc06be44006e8384d2b3a1079214a7b.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 11
Връзка към коментар

@ДиянаВ, екстра ти е станало кекчето 🙂  Аз снощи направих едни понички с шоколадов крем, реших да ги запиша в тефтера "Поширани печени понички" 😄 Че ги пълних с поша, та поширани 😄 Чудни станаха. И едно руло с моркови от онзи ден, стана страхотно, почти веднага свърши. 

 

Рецепта за рулото https://privanya.blogspot.com/2021/04/blog-post_22.html 

Рецепта за поничките https://hitrinibg.com/pecheni-ponichki/ 

 

DSC_0991-2.jpg

 

DSC_0992-2.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 10
Връзка към коментар

@rdd, да ти е жив и здрав рожденикът! Тортата каква е? Червено кадифе, или Шварцвалд?

 

Днешният ни брънч се състоеше от американски палачинки с кленов сироп, бъркани яйца, бекони все пак малко плодове и зеленчуци.

И си играх с поредната рецепта от корейски сериал. Този път, от Squid Game, който в момента е страшно популярен в Нетфликс и който даже гледаме  семейно (барабар с Благоверния, който обикновено се отнася доста снизходително към моята обсесия по отношение на корейските и китайските сериали... 😉 ). Та направих тези карамелени сладости, dalgona (което значело "сладко е"), които се виждат в един от епизодите. 

 

20211003_104150.jpg

 

20211002_191255-01.jpeg

  • Харесвам 14
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 12 часа, Роца каза:

@rdd, да ти е жив и здрав рожденикът! Тортата каква е? Червено кадифе, или Шварцвалд?

 

Днешният ни брънч се състоеше от американски палачинки с кленов сироп, бъркани яйца, бекони все пак малко плодове и зеленчуци.

И си играх с поредната рецепта от корейски сериал. Този път, от Squid Game, който в момента е страшно популярен в Нетфликс и който даже гледаме  семейно (барабар с Благоверния, който обикновено се отнася доста снизходително към моята обсесия по отношение на корейските и китайските сериали... 😉 ). Та направих тези карамелени сладости, dalgona (което значело "сладко е"), които се виждат в един от епизодите. 

 

20211003_104150.jpg

 

20211002_191255-01.jpeg

Благодаря за поздрава Роца!

Тортата е по рецепта на "Бон апети" - Празнична торта Рапунцел. Получи се много сполучлива, подобна на една торта, която харесваме от една сладкарница, и често купувам. Но ме изгубиха вече като клиент, поне на този артикул. Много е лесна, нищо не може да се обърка: изпечен блат, и разделен на три платки, между тях крем от сметана, крема сирене и пудра захар, размразени вишни. Напоени платките с вишнев сок, от замразени вишни и захар, след два часа размразяване. Поръсена с орехи. Оригиналът е с  бял шоколад. 

Благодаря за вниманието ти!

 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 2
Връзка към коментар

Някой искаше рецепта за туршия❤️, не помня кой, извинете.

Оригинал :

2 кг камби

2 кг карфиол

1 кг зеле

1 кг моркови

1 кг зелени домати

1 връзка магданоз

1 глава целина , голяма колкото обичате , с листата

Зеленчуците се нарязват и се заливат с разбъркана до стопяване марината от :

1 литър оцет

0,5 литър олио

0,300 гр. захар

0,250 гр. сол

черен пипер, дафинов лист, бахар

Залетите зеленчуци се разбъркват в продължение на 24 часа. Пълни се в буркани и се прибира на хладно. Не се вари!!!

 

Моята измишльотина ❤️❤️❤️@AlexandraKo :

3 кг зеле

2 кг карфиол

1 кг моркови

1 кг камби

В годините намалих и солта до 150 грама, че взех да вдигам кръвно, и затова варя бурканите около 5 минути. Амиии, стои сварена, а не хрупкава, ама пък без нея хич не ми е зимно и вкусно.

 

До тук няма разочаровани от рецептата, затова смело я публикувам. Да ви е сладко !

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

 @rdd, благодаря! Видях вишните на снимката и затова ми се видя като Шварцвалд. Изглежда лесна, може да я направя за годишнината от сватбата ни след няколко седмици. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Роца каза:

 @rdd, благодаря! Видях вишните на снимката и затова ми се видя като Шварцвалд. Изглежда лесна, може да я направя за годишнината от сватбата ни след няколко седмици. 

Празничната торта на Рапунцел - Добре дошли! | 24Kitchen

Специално за Роца! И всеки, който иска.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Класическо (доколкото е възможно извън Итали) ризото с гъби! Дори зеленчуковият бульон е домашно правен в бавната тенджера:

 

D6EF965F-9132-45C5-8CF6-9F854A271C6C.jpeg.2fe366d94e6f7e7c3323bc86ac2362ea.jpeg

 

За съжаление, при нас отдавна се е стъмнило и снимката е на изкуствена светлина. 

  • Харесвам 13
  • Браво 5
Връзка към коментар

И аз се присъединявам към @DaBo - човек и добре да живее, пак започва да готви... Цяло лято не съм влизала в темата, но ето че отново съм тук 😂 Вчера в Швеция празнуваха деня на канелените охлювчета (kanelbullar) и по този повод за пръв път се престраших да направя. Ползвах тази рецепта: https://www.kulinarno-joana.com/2015/12/shvedski-kaneleni-kiflichki/ За навиването ползвах второто видео в рецептата, не е трудно, но при печенето част от плънката изтича. Все пак мисля, че станаха добре, ето и снимките:

 

IMG_4581.JPG.f0e61fd2e0959e74ead9e17c6896a493.JPG      IMG_4582.JPG.8f21d3f1e7ec030766afd8dc699e483b.JPG

 

IMG_4586.JPG.3816d1e1b5e5688b0b92b67697c5bcf7.JPG

  • Харесвам 19
  • Браво 10
Връзка към коментар
преди 4 минути , DenitsaS каза:

И аз се присъединявам към @DaBo - човек и добре да живее, пак започва да готви... Цяло лято не съм влизала в темата, но ето че отново съм тук 😂 Вчера в Швеция празнуваха деня на канелените охлювчета (kanelbullar) и по този повод за пръв път се престраших да направя. Ползвах тази рецепта: https://www.kulinarno-joana.com/2015/12/shvedski-kaneleni-kiflichki/ За навиването ползвах второто видео в рецептата, не е трудно, но при печенето част от плънката изтича. Все пак мисля, че станаха добре, ето и снимките:

 

IMG_4581.JPG.f0e61fd2e0959e74ead9e17c6896a493.JPG      IMG_4582.JPG.8f21d3f1e7ec030766afd8dc699e483b.JPG

IMG_4586.JPG.3816d1e1b5e5688b0b92b67697c5bcf7.JPG

Чудни! 😍

Всеки път като чуя за канелени кифлички, се сещам за Карлсон, който живее на покрива: "В твоите безсрамно скъпи кифлички трябва да има повече канела" 😂

  • Харесвам 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , elenitta каза:

Една идея от мен за оползотворяване на изостанали палачинки - палачинкови спагети.  Извинявам се за тъмната снимка, но осветлението е ужасно.

IMG_20211005_203542.jpg

IMG_20211005_203527.jpg

Някаква идея за оползотворяване на изостанала мусака, с която започна темата, имаш ли?😆 Колко палачинки си направила, че са останали😉? Не се бях сещала, че може да има идея за изостаналите палачинки🙃. Виж за меса, сарми, баница от декемврийски трапези за трима човека ми трябват идеи😄

  • Смея се 4
Връзка към коментар

Аз мусака даже не готвя, веднъж или два пъти годишно. Те моите са двама, готвя им неща, които обичат и пак остават понякога. Направих 15 палачинки и ги подмятам вече трети ден. Последните три вече бяха станали сухички, а не обичам изобщо да хвърлям храна. Старая се да готвя малки количества, но пък всеки ден се чудя какво да е. Като ги питам, ми отговарят: "Нещо питателно и вкусно."😂

Иначе като ми изостане храна, предимно сладки неща, ги нося на колегите, там нищо не остава.

  • Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

На работа винаги се огладнява, дори и да си ял преди 2-3 часа😄. В понеделник сложих на детето за училище два сандвича и две резенчета кекс. Сутринта изяла двата сандвича, после дойде при мен и към три изяде и кекса. Днес предприех друга тактика - 2 сандвича и 4 парчета кекс, че и нещо за мен да остане😄. Иначе вкъщи не е такъв апетитът нещо да се хапне, остават постоянно неща🙂.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, DaBo каза:

Класическо (доколкото е възможно извън Итали) ризото с гъби! Дори зеленчуковият бульон е домашно правен в бавната тенджера:

 

D6EF965F-9132-45C5-8CF6-9F854A271C6C.jpeg.2fe366d94e6f7e7c3323bc86ac2362ea.jpeg

 

За съжаление, при нас отдавна се е стъмнило и снимката е на изкуствена светлина. 

И аз вчера правих ризото с гъби- с ориз арборио, печурки от буркан,сирене грюер, сметана, масло и мързелив зеленчуков бульон маги. Нямам снимка, че гладът беше по-силен от тока.😊

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар

Гювеч в бавната тенджера (с последния пакет от фризера от миналата година). Тази година мисля нищо да не правя. И без това си има хич не лош зарзават и през зимата:

 

Преди фурната:

6273AF45-387A-43FB-B3A1-FFC3F62EF356.jpeg.02d92110d59803d1bcd3c7e3e4524206.jpeg

 

И след 

64C05872-A875-45FC-89F9-69FF2B8E56B4.jpeg.1384e6a3fd787c43785d4ea91a702519.jpeg

 

Разликата е в магданоза, хаха! 

 

  • Харесвам 15
  • Браво 2
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.