Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Познайте какво й липсва на тази композиция. 

20220819_181540.jpg.b6948369d83993aa6bb02b2fd3d06c63.jpg

 

П.П. Подвеждащ въпрос зададох по-горе. Запотената чаша бяло вино просто не е в кадъра 😉

  • Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:

Тъкмо щях да пиша - "вино"... и прочетох послеписа 🤣

А аз в момента съм в отпуска и не готвя. Адски е гот! 😀

  • Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:
преди 7 минути , Роца каза:

А аз в момента съм в отпуска и не готвя. Адски е гот! 😀

Ами поне една снимчица пусни и ние да видим къде си. 🙂

  • Харесвам 2
Публикувано:

Нещо от миналата седмица. Тази се занимавахме с багаж… мнооого багаж…

 

Хоум мейд кЮфтаци:

 

7E4654EA-4DDE-4DDC-A1D8-CA3F90015FF0.jpeg.84492c30383aff173bebb2c424526fb1.jpeg

 

AA6FA1DA-03A4-46DE-A9A9-08A0FEA48DA6.jpeg.aa9c7b9517c8886585e37ff60d468af5.jpeg

 

И от утре Отпускааааа! 🇬🇷🏛🏺

  • Харесвам 10
  • Браво 9
Публикувано:
преди 55 минути , Роца каза:

Тъкмо щях да пиша - "вино"... и прочетох послеписа 🤣

А аз в момента съм в отпуска и не готвя. Адски е гот! 😀

Гледах, че се наслаждаваш на cocktail o’clock 😍

Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Познайте какво й липсва на тази композиция. 

20220819_181540.jpg.b6948369d83993aa6bb02b2fd3d06c63.jpg

 

П.П. Подвеждащ въпрос зададох по-горе. Запотената чаша бяло вино просто не е в кадъра 😉

Аз си помослих, че е гущер с тоя клон 😂 Ние си увеличихме семейството.

 

 

D0116ED3-4A16-441A-8D0A-5F2E771950CC.jpeg

  • Харесвам 5
  • Браво 2
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 55 минути , Pantelej Putnik каза:

Ами поне една снимчица пусни и ние да видим къде си. 🙂

На cocktail o'clock съм... и на малко сладкиши 🤣

 

20220815_151502-01.jpeg

20220816_182145-01.jpeg

20220816_182404-01.jpeg

20220817_141232.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 8
Публикувано:
преди 2 минути , Роца каза:

На cocktail o'clock съм... и на малко сладкиши 🤣

 

20220815_151502-01.jpeg

20220816_182145-01.jpeg

20220816_182404-01.jpeg

20220817_141232.jpg

Ехеееееей, ти си си при нас в БГ. 🙂 Приятна почивка! 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 11 минути , Lindt каза:

Пак съм аз с патладжаните :angel:

IMG_20220820_192229.jpgIMG_20220820_195744.jpg

Обаче твоите патладжани така на снимка, са едно към едно с моите пици.  :grin: Обаче сега нямам снимка под ръка.  

  • Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:

Изчаквах малко други да се похвалят с гостбите си да не си помислите, че само готвя, но вече нямам търпение да се похваля с тази нова рецепта за пиле. Пълни се със сушени домати и прясна моцарела. По принцип трябваше и песто да сложа, но направих паста с песто и да не стане прекалено.

 

4652758C-9819-4EB9-812F-8478537C18E7.jpeg

8702DFF8-3DE7-4B0F-A511-28532B1202AD.jpeg

  • Харесвам 17
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 минути , Marusinka каза:

Изчаквах малко други да се похвалят с гостбите си да не си помислите, че само готвя, но вече нямам търпение да се похваля с тази нова рецепта за пиле. Пълни се със сушени домати и прясна моцарела.

Имам закупени доста сушени домати от Турция и се чудя как да ги оползотворя. Основно в боб ги слагам. Моля, сподели тази нова рецепта, когато можеш.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Обаче сега нямам снимка под ръка.  

Аз пък имам пица патладжан документ.

Много студено бяло винце изпи този патладжан. Като свърши виното, ще  спрем да го готвим:girl_drink1:

 

20220817_213642.jpg.fae99498c7ebd29141ad0123b8d25663.jpg

 

20220817_213729.jpg.6db80d68fa2a577d8e7063d2e7f0fcde.jpg

 

20220817_214940.jpg.c0eeb1dc1ef247fe3dcafc0ff119975a.jpg

 

  • Харесвам 19
Публикувано:
преди 57 минути , marycap каза:

Имам закупени доста сушени домати от Турция и се чудя как да ги оползотворя. Основно в боб ги слагам. Моля, сподели тази нова рецепта, когато можеш.

Най-лесната е на света. Мариноваш цели по-големи пилешки гърди в олио/зехтин, лимон, черен пипер, чесън на прах или пресен, риган, мащерка и босилек за около 30 мин. От към гладката страна разрязваш процепи в гърдите и пълниш една цепка сушени домати, една прясна моцарела. Пече се на 200 градуса докато месото е готово и после се маже с песто, но аз просто сварих един пакет макарони в подсолена вода и като ги изцедих, ги обърках хубаво в песто. Понеже пилето пусна доста сокове, изсипах течността в едно по-малко канче за готвене и редуцирах, докато не се посгъсти.

  • Харесвам 9
  • Благодаря 2
Публикувано:

Цял ден търся рецептата на Лорейн Паскал за торта "Павлова" от  24 kitchen, излъчена преди две седмици по тв. Не можах да я намеря. Някой има ли я подръка? Предварително благодаря!

Публикувано:
На 20.08.2022 г. в 19:58, Lindt каза:

Пак съм аз с патладжаните :angel:

 

IMG_20220820_192229.jpgIMG_20220820_195744.jpg

Апетитно! Как се приготвят? Може би патладжаните се пържат на големи филии, после се подреждат в тава, сипват се домати, и кашкавал/или други производни. Пекат се.

Публикувано:
В момента, rdd каза:

Апетитно! Как се приготвят? Може би патладжаните се пържат на големи филии, после се подреждат в тава, сипват се домати, и кашкавал/или други производни. Пекат се.

Аз не обичам пържено и панирано, патладжаните са нарязани на филии, намазани със зехтин от двете страни и изпечени на фурна върху хартия на 200 градуса с вентилатор докато станат златисти. Последните правих върху решетката на тава, че ми беше свършила хартията. Доматеният сос си го готвя както ми дойде настроението след пазаруване на домати, но трябва да се сгъсти, не да стане локвичка, в която плуват патладжани. Правя 3 реда патладжани с доматен сос и стържа твърди сирена на всеки пласт / козият свърши, минаваме на пармезан/. По принцип оригиналната рецепта е с моцарела отгоре и се пече докато не забълбука, но аз не слагам моцарела и запичам за 30 минути.  

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 24 минути , rdd каза:

Цял ден търся рецептата на Лорейн Паскал за торта "Павлова" от  24 kitchen, излъчена преди две седмици по тв. Не можах да я намеря. Някой има ли я подръка? Предварително благодаря!

Не знам дали е рецептата, която търсиш, но тук намерих тази:

 

 

 

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Sju каза:

Не знам дали е рецептата, която търсиш, но тук намерих тази:

 

 

 

Тук е рецептата към клипа:

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/spiced_blackberry_pear_14830

 

Аз имам книгата на Лорейн, но е на киндъла, който не е зареден. Ще го включа да се зарежда, но не съм сигурна дали има такава рецепта изобщо в книгата.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 20.08.2022 г. в 22:22, marycap каза:

Имам закупени доста сушени домати от Турция и се чудя как да ги оползотворя. Основно в боб ги слагам. Моля, сподели тази нова рецепта, когато можеш.

 

Аз ги ползвам в другата ни любима рецепта това лято - нещо като фритата с тиквички, защото ми омръзна кюфтетата на фурна все да изтичат нанякъде. Стържа 3 малки тиквички, 100 грама кашкавал (аз ползвам чедър, халуми...), 2 яйца и 6-7 ситно нарязани сушени домати и цялата смес я готвя в намазнен незалепващ тиган. Нямам  прилична снимка, но е безкрайно вкусно 🙂

IMG_20220822_131136.jpg.99c73baa51c162ebc78cd21e42b444c1.jpg

 

IMG_20220822_131029.jpg.e78d00d19cd4fbc0507b7f1fb4f497d6.jpg

  • Харесвам 18
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Публикувано:

И отново блондинското в мен напира да се покаже... Да попитам за сушените домати - какви точно използвате? Тези, които са в зехтин или чисти (само сушени)?

 

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, rdd каза:

Цял ден търся рецептата на Лорейн Паскал за торта "Павлова" от  24 kitchen ...  Не можах да я намеря. Някой има ли я подръка? Предварително благодаря!

 

преди 3 часа, DaBo каза:

Аз имам книгата на Лорейн 

Аз пък цял ден търся телефонния номер на Лорейн Паскал и не мога да го намеря. Някой има ли го пъдръка, предварително благодаря! :grin:

 

  • Смея се 12
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 29 минути , DaBo каза:

И отново блондинското в мен напира да се покаже... Да попитам за сушените домати - какви точно използвате? Тези, които са в зехтин или чисти (само сушени)?

 

Купих над килограм от Сицилия, вакуумирани на пазара в Палермо - половината с чесън и риган, другите без нищо ( по-добре ). Имаха вакуумираща машинка и различни опции  на опаковане, вдъхнаха ми доверие и много ми харесват. Не са много дехидратирани, полусушени мисля се водят, не ги кисна предварително, меки са.

Имам и в буркан от леля ми с домашно чери, но тя, струва ми се, е сложила и оцет, и са повече за салата, не за готвене. 

Съвсем сушените ги слагам в бульоните за ризото, супички и тн. Купувам такива в София, когато е зима, отчаяна съм и ми трябва някакъв вкус на зеленчуци 😄

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , Lindt каза:

Купих над килограм от Сицилия, вакуумирани на пазара в Палермо - половината с чесън и риган, другите без нищо ( по-добре ). Имаха вакуумираща машинка и различни опции  на опаковане, вдъхнаха ми доверие и много ми харесват. Не са много дехидратирани, полусушени мисля се водят, не ги кисна предварително, меки са.

Имам и в буркан от леля ми с домашно чери, но тя, струва ми се, е сложила и оцет, и са повече за салата, не за готвене. 

Съвсем сушените ги слагам в бульоните за ризото, супички и тн. Купувам такива в София, когато е зима, отчаяна съм и ми трябва някакъв вкус на зеленчуци 😄

Имам дехидрататор (багажът от Киев дойде, три пъти ураааа) и мога да поизсуша малко черита или някакви неголеми доматки в него. Имам и вакууматор, та сега ми даваш отлична идея за последващо съхранение. Надявам се само да има прилични домати след 2 седмици, че уж морето ни чака.

 

И, моля те, кажи на жената, че ние черито го пием, не го ядем. Ако има в излишък, да изпраща. Дори и лично мога да го взема. 🤣

 

преди 33 минути , Фил каза:

 

Аз пък цял ден търся телефонния номер на Лорейн Паскал и не мога да го намеря. Някой има ли го пъдръка, предварително благодаря! :grin:

 

Хаха, имам само 2 от книгите, при това в ел.вариант. Ама ако искаш, ще ти ги метна, може пък вътре да откриеш, каквото търсиш. 🤣

  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.