Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

А, аз не се оплаквам. 🙂 По-скоро се забавлявам с тези "определения"

Отделно, винаги съм се чудела на претенции, че едното било чисто, ама чисто, пък другото.... нали.

 

Ама колко чисто (при замърсена почва, въздух, вода) е друг въпрос. 

 

Това е отклонение от темата. Моля за извинение.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Eva eva каза:

подготвям необходимите продукти за тестото за бисквитите 

Ех, няма ли за теб готови бисквити.

 

Шапка ви свалям, на всички кулинари във форума, на уменията и ентусиазма!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lyubina каза:

Ех, няма ли за теб готови бисквити.

Има, но така е по-вкусно 🙂  Освен това като си мачкам тестото и си оформям бисквитките някак ми действа релаксиращо 🙂 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 21 часа, Eva eva каза:

Има, но така е по-вкусно 🙂  

Моля се да дойде денят, в който вечер да не съм грохнала от чистене на разлято, пране, гонене на хали, увещаване за обличане, обуване и т.н., за да имам сили за такива десерти!! Спомням си майка ми едно време всяка неделя правеше бисквити, сладки, торти от трудни по-трудни, но толкова вкусни 😍 А когато й взимах енергията, ме водеше в сладкарницата на “Тримонциум” за торта “Гараш”.

 

Тази сутрин имах “помощници” за пържените филийки. По-малкият от тях разбра, че не трябва да се пипа тигана…

93BF722E-35C6-4EED-B47E-1CB31BFD95E4.jpeg

  • Харесвам 20
  • Браво 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, Marusinka каза:

Моля се да дойде денят...

93BF722E-35C6-4EED-B47E-1CB31BFD95E4.jpeg

Толкова бързо ще дойде този ден 🙂 Много са сладки малките помощници, да са ви здрави и щастливи 🙂 

Ето едни сладки, с общо време за приготвяне - 3 минутки 🙂 Е, със стягането в хладилника и печенето малко повече, но наистина са доста лесни и бързи. Направих ги с канела и кафява захар.  Да, за съжаление замириса на канела, печени орехи .... дойде си есента с пълна сила.

Рецепта https://www.supichka.com/рецепта/64/сълзица-хрупкави-бисквити-от-бутер-тесто

 

 

DSC_0257-3.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 6
Връзка към коментар

От месеци не съм правила нещо сладичко, но днес ме подхвана музата и реших да зарадвам моите момчета - най-доброто брауни. Стана точно колкото трябва влажно и дъвчащо, но с лека коричка отгоре. С топло мляко много върви на мрачното и дъждовно време.

IMG_20220920_152939.jpg

  • Харесвам 14
  • Шок 1
  • Браво 10
Връзка към коментар

@DaBo, а коя е книгата с десертите отзад на снимката? 😉

И при нас застудя и ми се доправиха десерти, но засега държа фронта 🤣

В неделя бяхме на португалски брънч-конфекция, с български гастрол от кашкавал. Вчера продължих португалската вълна с една солена (и обезсолена) треска на фурна, а тази вечер сме на корейска люта пилешка яхния. Изобщо, международен обмен отвсякъде 🤣

 

20220918_111003.jpg

 

20220919_200010.jpg

 

20211128_133824.jpg

  • Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 8 минути , Роца каза:

@DaBo, а коя е книгата с десертите отзад на снимката? 😉

 

20220919_200010.jpg

 

20211128_133824.jpg

На една българска блогърка/инфлуенсърка или там както се казва. Следвам я от години, не че правя десерти, но такива хора (вкл. и теб) трябва да се подкрепят: https://cooks-and-bakes.com/50-неустоими-рецепти-за-торти-чийзкейкове-кейкове-бисквити-и-сладки-изкушения

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 29 минути , DaBo каза:

На една българска блогърка/инфлуенсърка или там както се казва. Следвам я от години, не че правя десерти, но такива хора (вкл. и теб) трябва да се подкрепят: https://cooks-and-bakes.com/50-неустоими-рецепти-за-торти-чийзкейкове-кейкове-бисквити-и-сладки-изкушения

Мерси 😄

И аз следя Дани от години, но не съм запомнила корицата ва книгата й ☺️

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз бих искала попитам хората с индукционни котлони и по-специално @DaBo, какви съдове ползват и изгаря ли им покритието? Не мога да преценя нашия икейски котлон ли е гаден или е твърде агресивна технология.

Връзка към коментар

Аз нямам съдове с покритие от много години.

Всичко е неръждаема стомана, желязо и чугун без никакви покрития.

 

Ако има покритие рано или късно заминава.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 24 минути , Alexander каза:

Аз нямам съдове с покритие от много години.

Всичко е неръждаема стомана, желязо и чугун без никакви покрития.

 

Ако има покритие рано или късно заминава.

Няма лошо, ако е късно, аз обичам удобството на покритието и да не ми залепва омлетът примерно. Обаче годност под година, колкото и много да готвя, ме дразни. С газовите котлони нямах този проблем и вероятно със стъклокерамичните няма да го имам. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

@Lindt, аз съм с индукционни котлони, като съдовете ми са или както казва @Alexander, стоманени или чугунени без покритие, или с керамично покритие. Но смятам след някоя и друга година да ги заменя и тях за без покритие. 

  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
В момента, Роца каза:

@Lindt, аз съм с индукционни котлони, като съдовете ми са или както казва @Alexander, стоманени или чугунени без покритие, или с керамично покритие. Но смятам след някоя и друга година да ги заменя и тях за без покритие. 

И иначе си ги харесваш котлоните, така ли? Аз взех съдове с много по-дебело дъно от предишните, за да не изгарят веднага, но пак виждам сигурни сигнали, че са тръгнали да се прецакват. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Lindt каза:

И иначе си ги харесваш котлоните, така ли? Аз взех съдове с много по-дебело дъно от предишните, за да не изгарят веднага, но пак виждам сигурни сигнали, че са тръгнали да се прецакват. 

Да, аз съм с индукционни котлони от 2005та насам и сега като си сменя кухнята напролет, пак ще съм на индукция.

Имам и 2 тенджери от Икеа, може би от 7-8 години насам, не са мръднали. Но са обикновени, без покритие.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@Lindt, моите са стоманени и не залепват, не изгаря нищо. Аз използвам индукция от няколко месеца, но няма никакъв проблем засега. Котлоните са Neff, a посудата е на Zwilling. Тиганите са стоманени на Zwilling и един с незалепващо покритие за индукция на skk.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не мога да се сдържа да не се похваля, първото суши на дъщеря ми /на 14/ ☺️

@Marusinka, няма да се усетиш кога ще мине времето нещата да се обърнат. Е, търкане на кухня и петнаа пак ми се полагат, но поне вече има нещо насреща 😂

IMG_20220920_200919.jpg

  • Харесвам 10
  • Браво 13
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.