Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Готови са и тахановите хлебчета,по рецептата на @Тони.Само че,тези са с тахан от тиквени семки.

 

728109123_IMG_20200530_1626312.jpg.45f75890340bb5eea71840ef7fe4e6ab.jpg

Силиконовите формички се събират заедно във фурната.Предпочитам да пека така,а не- като хляб или питка,защото отвсякъде има коричка.И колкото и да стоят,остават вкусни и хрупкави.

След малко ще стане готова и пицата, с таханов блат.

Аха,ето я и пицата,тя ще е за закуска.

 

133232266_IMG_20200530_1636212.jpg.60690cd246d150a03eb44a3eac30bd35.jpg

 

Спирам за днес с готвенето:)))

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Връзка към коментар

Хехе, да ви покажа една снимка от любимия ми сайт:

Колко безгранични са способностите, на Майката Природа:))

 

44448B36-6D53-408A-9FB5-1C7DEB3F6765.jpeg.4a5e9e3e1c251a7ba1235fb3e7ee9d0d.jpeg

 

Слагам го тук, защото  е трудно различимо от превкусен сладкиш.:))))), от тия, дето ги може @Eva eva.

 

А всъщност, е красив минерал, добит,  в Централна Невада.

 

Червен ахат и бял опал с ботриодиален* халцедон.

 

Ахатът е разновидност на халцедона, криптокристална форма на кварц. Прозрачността, цветните шарки или подобните на мъх включвания,  могат да разграничат този камък от други форми на халцедон. Ахатите  могат да показват голямо разнообразие от ярки, множествени  цветове, които са резултат, от следи от оксиди,  на желязо, манган, титан, хром, никел и други елементи.

 

*ботриоидален - най- общо и кратко - гроздовиден, идвало от древно гръцки, ботри=грозде. 

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

И още един минерал, за темата:)))

 

5868DD18-7B42-4490-8E9F-99896402D60B.jpeg.5e53bca29a2dfacfdf30db77536f27a8.jpeg

 

Кой ще познае, че не е шоколад?
 

Всъщност, така се  и казва:

 

Шоколадов калцит.

 

 

Прилича на изкусно красиви, годни  за консумация декорации , от някой  топ -  швейцарски шоколад, Невероятно наситени кафяви кристали,  с микроскопични зърна на хематит, придавайки им наситено кафяво- червен цвят.  Размери 9 x 9 x 4.3 cm, по- големи  природни образувания  са много редки.

Калцитът е карбонатен минерал и най-стабилният полиморф на калциевия карбонат. По скалата  на Моос*, твърдостта е 3.

Калцитът е често срещана съставка на утаечните  скали, в частност варовиците, голяма част от които се образуват от черупките на мъртви морски организми. Приблизително 10% от утаечната скала е варовик.

 

*Скалата на Моос - носи името на създателя си - Фридрих Моос и служи за определяне на твърдостта на минералите. Има 10 степени.

1- талк - най-мек.

10- диамант- най-твърд.

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Ааа, това е измама 😂

Днес мързеливо, каквото има

IMG_20200530_132355607.jpg

Месото беше голямо парче и не влиза в тенджерата под налягане, та на фалшивата скара (фритюрник с горещ въздух). Не е зле.

IMG_20200530_132910350.jpg

Десерт

IMG_20200530_135548345.jpg

 

 

  • Харесвам 18
Връзка към коментар

Пак донос- тоя път,са ни донесли една кофа ягоди.

Кето ягодово- сметанов мус.

Кето ягодов, с крема сирене крем.

 

944845717_IMG_20200531_1225352.jpg.68c194adc7693e45269c08ee5d170048.jpg

 

778578019_IMG_20200531_1228262.jpg.743b2ee6d4985ad6b03a3e72b48fccb3.jpg

 

Пече се и кето кекс с орехово брашно,орехи  и стафиди.

След малко ще го покажа.

Показвам го,готов е:)))

3 яйца,100 гр кокосово масло,200 гр орехи,50 гр стафиди,бакпулвер.Става тъмен на цвят,защото ореховото брашно е тъмно.

Отгоре го залях с пасирани ягоди и поръсих с кокос.

После ще видим вътре как е.

1465658108_IMG_20200531_1252512.jpg.55a2e5d1172ed568d07b401ff986b19a.jpg

 

Ето го и нарязан,на вкус е чудесееен!

Няма захар,няма брашно,НВ и не много калоричен.

904955884_IMG_20200531_1345542.jpg.5c8b2f6182576704466994df7fc11167.jpg

 

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Продължавам с ягодовите измишльотини.

Кисело мляко,с кокос , малко желатин и пасирани ягоди.В големи чаши,че е много:)))

Освен,да се турим тая седмица,на ягодово-млечна диета,че да изядем всичко,дето го набърках. Но ягодите са много нетраен плод,а такова количество,няма как да трае:(

А колко е вкусно с джоджен!

Понеже си имам цяла градинка с джоджен,го слагам навсякъде.

И се оказа,че пресен,на всичко върви - и на сладко,и на солено.

Това е новото ми откритие за сезона:))))1387680419_IMG_20200531_1334573.thumb.jpg.1b1dd53dd7d690be1788ac1c988edb08.jpg

 

1729692599_IMG_20200531_1334302.jpg.18884eb10e4535b3e1415e8ee61fed05.jpg

 

И последно - едно гуакамоле на розички  и подгъвам крак:))))

 

1054347292_IMG_20200531_1420003.jpg.384df8db86d5131cbe83ca556ad4bfc2.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 2
Връзка към коментар

Днес една сладко-солена баница със сирене и срадко от боровинки "по фейсбукски": сложих я да се пече, почнах да гледам хубави мъже в Интернет и я извадих доста попрепечена 😂😂😂

 

20200531_192556-01.jpeg

  • Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

"То наистина не си заслужава — каза Пипи. — Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход. - Пък и не умеят да си играят — отбеляза Аника. — Уф, като си помислиш, че чисто и просто трябва да пораснеш! - Кой е казал, че трябва, възрази Пипи. — Ако не се лъжа, тук някъде има едни хапчета… Едни много хубави хапчета за хора, които не искат да пораснат."

 

Честит Празник на всички непораснали деца!

Още един пълен оборот и за мен!

Хепибърдейтоми!

20200601_152935.jpg.bb12005905f7cc27bee22ecd9f38a36c.jpg

 

20200601_152214.thumb.jpg.8700986c671daf57ae11b498a14c0fa7.jpg

 

20200601_151929.jpg.cd0c259b647a73dcd695a42e10f1d0cb.jpg

 

20200601_152458.jpg.305255487c3f8e5592be91e83d970352.jpg

 

Моля тортоекспертите да са снизходителни към 🎂:flirt:, ама празник без торта не можеее.

Има си въглехидрати колкото щеш, че и отгоре:lol:

 

  • Харесвам 12
  • Шок 1
  • Браво 10
Връзка към коментар
преди 3 часа, Kalina Ivanova каза:

"То наистина не си заслужава — каза Пипи. — Големите хора никога не се забавляват. Имат само купища неприятни работи и глупави дрехи, и мазоли, и данък общоход. - Пък и не умеят да си играят — отбеляза Аника. — Уф, като си помислиш, че чисто и просто трябва да пораснеш! - Кой е казал, че трябва, възрази Пипи. — Ако не се лъжа, тук някъде има едни хапчета… Едни много хубави хапчета за хора, които не искат да пораснат."

 

Честит Празник на всички непораснали деца!

Още един пълен оборот и за мен!

Хепибърдейтоми!

 

Хайде,Томи,ЧРД:))))))

Да си жива и здрава,с много късмет!

Тортата е супеееер,маргаритките - прекрасни!

И от мен едно цветенце,с най- добри чувства!

 

IMG_20200527_171242.jpg.1cc7578b7d21779bc4c7fb496a7fbed5.jpg

 

Днеска няма готвене,че работих до преди малко.

Ще си ядем,каквото има:)))

 И без това, вчера наготвих сто неща 😞

 

2133864905_IMG_20200531_1908502.jpg.4d172e750bc73afddda6305aa288a2cb.jpg

 

 

 

 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аааа, и моята наследничка е на днешния ден. Но понвже е работен ден, решихме да уважим близкото кръчме. 😊 

Много ми беше сърдита като малка - родила съм я на празник и минава с един подарък 😀

  • Харесвам 4
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , Lyubina каза:

Аааа, и моята наследничка е на днешния ден. Но понвже е работен ден, решихме да уважим близкото кръчме. 😊 

Много ми беше сърдита като малка - родила съм я на празник и минава с един подарък 😀

Ми право е детето!

Трябват си два подаръка. Както и да го погледнеш, празниците са си два:)))

Да ти е жива и здрава!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Julian999 каза:

Италианска пиадина малко променена по испански с хамон но стана много вкусна

IMG_20200601_210417.jpg

И много апетитно изглежда!
Пък и с това винце...:drinks:

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Лелеее, какви майстори има ! Насладете се 😛

German Baker Shows Before & After Pics Of Pie Crust Designs That Look Too Good To Eat (35 New Pics)

https://www.boredpanda.com/pie-crust-design-before-after-part-2-karin-pfeiff-boschek/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

 

На сайта има много снимки, ето тук само две:

 

Culinary.jpg

  • Харесвам 5
  • Шок 1
  • Браво 3
Връзка към коментар

Днеска съм на кеф,че щуравият понеделник беше вчера.:)))))

Набръжко,едно креееехко ярешко,с малко дроб сърмица,за гарнитура.

Салатата се подразбира и ягодовият мус - също.

Чак до края на седмицата ще си имаме:)))

 

IMG_20200602_190303~2.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар
На 16.05.2020 г. в 5:33, AlexandraKo каза:

Ето ги и двата вида кето-бонбони,за компания на Перно -то:)))

Кокосови стърготини,маскарпоне,какао,масло,орехи и малко еритрол.Едните са оваляни в какао,другите - в кокос.

572894010_IMG_20200516_1229492.jpg.8db971b8de98df10702a3783c0ed5651.jpg

 

AlexandraKo, би ли дала пропорцията за бонбоните, моля!  Благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.