Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Палачинки от  тънички кори за юфка, с пълнеж от задушени в масло зеленчуци - гъби,моркови,пресен лук и чесън,тиквичка и лют пипер.

Накрая,палачинките запечени с пармезан отгоре.

889073655_IMG_20200621_1102213.jpg.a4d91fbd4fd15f84427b2939abf694a5.jpg

 

839552217_IMG_20200621_1105182.jpg.bf85591688c248a2212e1821eaf7dfc7.jpg

 

Кето пица,с блат от карфиол,неочаквано вкусно се получи  

Ама,голяма врътнЯ:(((

Карфиолът смлян,па подварен в МВ,па изстискан в марля. После,объркан с яйцата и подправките,запечен на блат.Като се зачерви,тогава плънката отгоре и отново печене - до готовност.

Но диетично и вкусно.:)))

И пицата в два варианта - с доматите по средата и с доматите отгоре.:))

Еднакво вкусно е.

 

1387333003_IMG_20200625_1645543.jpg.ad5218333fee94cf5efaeb3ba307dc9a.jpg

 

1962474861_IMG_20200625_1646122.jpg.cb414c2ef2693efcd7ac8b336290bd93.jpg

 

Ето и отрязана:

 

616185507_IMG_20200625_1746062.jpg.9c507ab875de23b242416c4d622368a4.jpg

 

Някоя салатка:

Розички от моркови,пълни със скир+чесън+орехи 

 

178093890_IMG_20200620_1905064.jpg.21199617b6a4391364188433d3e83c9d.jpg

 

И домати/краставици:

 

9821728_IMG_20200620_1921403.jpg.a2026be5159a8f195e94690aea677b79.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:

Време е @Георги да вкара нов емотикон специално за този форум и то не от рода на облизване,а нещо по-хард - задаване в ......

Ох не издържам,искам да опитам всички вкусотии.Майната им на килограмите:mosking::derisive:

  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 23 минути , traveler каза:

Време е @Георги да вкара нов емотикон специално за този форум и то не от рода на облизване,а нещо по-хард - задаване в ......

Ох не издържам,искам да опитам всички вкусотии.Майната им на килограмите:mosking::derisive:

Ти пък, какво ти е на килограмите?
Екстра си си!
Ама, от моите можеш да опитваш наред, нали се храним НВ:)))

Ето,например,едни ребърца на фурна,с бЕло вино.Спиред мен,така стават по-вкусни и крехкАВи,отколкото на скарата.

509211490_IMG_20200625_1906262.jpg.b57c33fd8de9c2196be7b85429971e45.jpg

 

Ребърцата в тавата,покрити до горе с 1 ч.бяло вино,1 ч.вода+черен,червен пипер,малко вегета и 2 лъжици сметанка.

  • Харесвам 15
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Ти пък, какво ти е на килограмите?
Екстра си си!
Ама, от моите можеш да опитваш наред, нали се храним НВ:)))

Ето,например,едни ребърца на фурна,с бЕло вино.Спиред мен,така стават по-вкусни и крехкАВи,отколкото на скарата.

509211490_IMG_20200625_1906262.jpg.b57c33fd8de9c2196be7b85429971e45.jpg

 

Ребърцата в тавата,покрити до горе с 1 ч.бяло вино,1 ч.вода+черен,червен пипер,малко вегета и 2 лъжици сметанка.

@AlexandraKo много апетитни ребърца! Без зехтин ли се готвят?

преди 47 минути , flafi каза:

65418814_2348893568480148_6120199547781120_o.jpg

 

 

пиле по китайски

@flafiАпетитно! Може ли рецепта, благодаря!

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , rdd каза:

@AlexandraKo много апетитни ребърца! Без зехтин ли се готвят?

@flafiАпетитно! Може ли рецепта, благодаря!

Да, без никаква мазнина. Те са шаренки и си имат по малко сланинка, а с винцето/ може и с бира, ама ние нали не пием, та  нямаме/, стават много крехки. Много бързо и лесно - даже не ги завивам с фолио, като изври сосът и са готови. Тези са без кост. 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имам си два нови фаворита:

 

Брашно от сладка лупина:

 

100 г съдържат:

  • 335калории
  • 39 гпротеин
  • 13 гвъглехидрати
  • 7 гмазнини

И това е брашно, точно от онова прекрасно цвете:

 

91BB1BF9-7511-469F-BD62-F5A8B4A7E6F6.jpeg.77e890b2c6af61b2111656eea9b377b4.jpeg

 

Което се оказва, много полезна бобова култура. 

А брашното е хубава, протеинова  храна. Хлебчето, омесено с него, стана супер вкусно, най- хубаво, от всичките брашна, с които експериментирам.

 

1503881212_IMG_20200626_1907103.jpg.4c8e27eee8901db69cf990f5350731f2.jpg

 

И вторият  ми фаворит:

Слънчогледов тахан- хареса ми най- много от всичките, опитани до сега - сусамов,  от тиквени семки,лешников и орехов.

 

По рецептата на @Тони за тахановото хлебче, направих кекс:

3 яйца

150 гр. слънчогледов тахан

2 капачки еритрол

2 с.л. черни стафиди

1ч.ч. орехи

1 бакпулвер

Ръснах и малко какаов прах за цвят:)))

 

Стана фантастично вкусно.

 

906213448_IMG_20200626_2012043.thumb.jpg.dc25d16991743f7f3952d215d453dc07.jpg

 

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Вариации на тема гъби и от мен

Първом осигурени 

20200626_201711.thumb.jpg.02927e43cf44d8aad94c0a81686d5056.jpg

 

...някои напълнихме със сиренца

 

20200626_202454.jpg.91959a0c23b6de9edac922c5405a708f.jpg

 

...други приготвихме с масълце и 

Ризото с манатарки

 

20200627_132448.thumb.jpg.701e2e89cd16b420c354c6a2988b60b5.jpg

 

Белото винце е подарък от приЯтел.

 

Всичко Еко-Био с включено продуктово позициониране на БГ родни-природни продукти:dance3::curtsey:

  • Харесвам 7
  • Браво 5
Публикувано:
Преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

Вариации на тема гъби и от мен

Първом осигурени 

20200626_201711.thumb.jpg.02927e43cf44d8aad94c0a81686d5056.jpg

 

...някои напълнихме със сиренца

 

20200626_202454.jpg.91959a0c23b6de9edac922c5405a708f.jpg

 

...други приготвихме с масълце и 

Ризото с манатарки

 

20200627_132448.thumb.jpg.701e2e89cd16b420c354c6a2988b60b5.jpg

 

Белото винце е подарък от приЯтел.

 

Всичко Еко-Био с включено продуктово позициониране на БГ родни-природни продукти:dance3::curtsey:

Леле, булка - това ми е любимата гъба 🙂

 

n.b. ако някой незнае,булка се казва гъбата, не е обръщение😁

  • Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Едни кето-рафаелки:))))

 

126202392_IMG_20200621_1433483.jpg.1aaf85137a0d5ffe3e46b67ff2284381.jpg

 

И тюрлю- гювеч от зелен боб,грах и всякакви зеленчуци,без картофи,с лют пипер.

Сос -  натурален скир с чесън.

Гарнитура -  филе Елена.

 

366782189_IMG_20200623_1804262.jpg.3070da84096bd07889b1cf4378b34076.jpg

 

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

Пене с манатарки, тиквички и коприва в доматен сос.Не е типичната паста с манатарки, нито е особено фотогенично, но е вкусно 😊

376325261_IMG_20200627_1632538072.jpg.46b96b2f58d2de8357f416d01d15f105.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 минути , Мари Николова каза:

Пене с манатарки, тиквички и коприва в доматен сос.Не е типичната паста с манатарки, нито е особено фотогенично, но е вкусно 😊

376325261_IMG_20200627_1632538072.jpg.46b96b2f58d2de8357f416d01d15f105.jpg

Защо,много е красиво!

Преди години си имах един човек,който редовно ми носеше  манатарки.Но се загуби някъде и скоро не съм готвила.

Подсетихте ме,тия дни ще потърся и аз.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря, @AlexandraKo! 🙂

 

Сега е перфектното време за бране на гъби.Тези дни много валя, а вече започва жегата - идеални условия за манатарки и булки.

  • Харесвам 1
Публикувано:

Ето ги лупиновите хлебчета:

 

330866520_IMG_20200627_1821032.jpg.debf14326c18127d751fdea2cd1fac80.jpg

 

И едни мини - кето  кексчета от слънчогледов тахан:

Вчера правих цяло колело кекс,не сме го изяли ,но е толкова вкусен,че вече е половин колело:)))

Този път не сложих стафиди,ами повече орехи.

 

2063453120_IMG_20200627_1846282.jpg.1d59a70c32198dd223dd80dcba981578.jpg

  • Харесвам 12
  • Браво 1
Публикувано:

Happy SUNday!

Леко, разхлаждащо и много лятно🍨 

Семифредо (Semifreddo) с фурми и боровинки. 

 

20200628_125905.thumb.jpg.0c34ed488c4ac2c95a14913c8af6c9ff.jpg

Рецепта от сп. Кулинариум

Адаптирана, разбира се:curtsey:

Ето и оригинала

 

20200628_132432.thumb.jpg.f4a8323bed1fd01a3c2f4422b8c4bf96.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Публикувано:
преди 28 минути , Kalina Ivanova каза:

Happy SUNday!

Леко, разхлаждащо и много лятно🍨 

Семифредо (Semifreddo) с фурми и боровинки. 

 

20200628_125905.thumb.jpg.0c34ed488c4ac2c95a14913c8af6c9ff.jpg

Рецепта от сп. Кулинариум

Адаптирана, разбира се:curtsey:

Ето и оригинала

 

20200628_132432.thumb.jpg.f4a8323bed1fd01a3c2f4422b8c4bf96.jpg

А, супер идея, много ти благодаря!
Като махна меда и киселото мляко, ще стане кето:)))))

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, Alexander каза:

И аз бях за гъби

 

28177266-15E6-4296-8609-0570F1B3A10C.jpeg

9EC4526D-C404-4A7A-8688-330628F6EAB8.jpeg

F232503D-FDA6-471E-B4C1-60FD941E30AD.jpeg

B0BC9B0B-DE8A-4BDA-904A-156854A83C3E.jpeg

Не знам какви са гъбите, аз купувам само от магазин.

Не се ли притеснявате да берете свободно, а ако имат двойници?

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.