Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , Kalina Ivanova каза:

Благодаря, много мило

Какво нещо е само мястото на една запетая 😄😄😄

  • Смея се 5
Публикувано:
преди 2 часа, Kalina Ivanova каза:

Снимките не биват, че набързо щракнах, преди да изчезнат, но калмарите  си бяха супер. 

Я дай и рецептата за мариноването на тия "небиващите" калмари 🙂

  • Харесвам 1
Публикувано:

Набръжко и един кето кекс от масло, орехово брашно, яйца, орехи и стафиди:

 

66487788-1671-4030-A65E-956D6B911FD4.thumb.jpeg.22029ef453a1ef49409b4b59484e436b.jpeg

 

 

FC639AB0-3BFB-44DF-A7D6-D0613C7026D0.thumb.jpeg.6fc4a4d0897da6f0ae156379fec19d9d.jpeg

 

  • Харесвам 12
  • Браво 3
Публикувано:
преди 57 минути , AlexandraKo каза:

Набръжко и един кето кекс от масло, орехово брашно, яйца, орехи и стафиди:

 

66487788-1671-4030-A65E-956D6B911FD4.thumb.jpeg.22029ef453a1ef49409b4b59484e436b.jpeg

 

 

FC639AB0-3BFB-44DF-A7D6-D0613C7026D0.thumb.jpeg.6fc4a4d0897da6f0ae156379fec19d9d.jpeg

 

Може ли и пропорциите на маслото и брашното?

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 57 минути , CarpeDiem каза:

Може ли и пропорциите на маслото и брашното?

Дааа, ето, това е рецептата:

 

4 яйца

6  супени лъжици орехово брашно / предния път правих с коксово, може с бадемово, лешниково/

150 гр масло

2 ванилии на прах

4 лъжици еритрол

1 бакпулвер

 

Аз си добавям ядки, стафиди, правила  съм и  с череши..

Става пръхкав, не се надува много.

Правила съм го и в хартиени чашки за мъфини, слагала съм отгоре крем от течна сметана и какао - има поле за въображение:))))

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 8 часа, Фичо каза:

Не знам ... ние като бяхме хлапета, не оставяхме плодно дръвче необрано в махалата - това джанки, череши, вишни, сливи, ябълки, круши - трудно изчаквахме да узреят даже и още зелени ги почвахме. :grin:


Сега пред прозорореца ми вишнапът се отрупа с плод, а комшийските дечурилги въобще не му обръщат внимание... :rolleyes:


20200707_095103_cr.thumb.jpg.11f93b002f6c09d4c1604141b55da992.jpg

Стори ми се грехота да замине зян такава реколта, а и сигурно шестото чувство ми подсказа, че може да удари някоя градушка, та оня ден излезнах да понабера...  

20200707_095509.jpg.6563adc2a8ef5873d737b9df8f75c9bb.jpg

Аз и свежи много обичам да ги хапвам, ама понеже имаше достатъчно, реших и една плодова пита да спретна. :smile3:  Махането на костилките е малко пипкава работа, но докато гледах (или по-точно слушах) вечерните новини и се оправих.  Айде в тавата. 

20200707_215257.jpg.caacbadc060ef16f831bbcc0c619256f.jpg

 

На другата сутрин и колегите в офиса почерпих ... :smile3:


20200708_112249.jpg.c5cecd26a126f7c89574439719c35f46.jpg

Сега, аз на вербални похвали много-много нямам вяра :grin:, понеже често може да са  просто от куртоазия, обаче след като и допълните парчета много бързо се ометоха, значи все пак добре се получи. :smile3:   То не че е някаква голяма философия приготвянето на тоя сладкиш, де. :wink: 
 

Още един магеланец с приз "Мъж-мечта".

Магеланки, четете внимателно тази тема!

  • Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 часа, Kalina Ivanova каза:

То да постна оригиналната рецепта, ама от нея остана само идеята за съставките.

Направата по мой вкус:

Една голяма китка мента потапям в около 2л вода и оставям поне 24 часа в хладилника /при мен до когато имам време, та откара повечко май/

Получава се ментова на вкус вода +1-2 изцедени лимона, мед на вкус, краставица, клонки мента /аз я намачквам още, за да е по наситен аромата/, +лед.

За +18, какъвто е случая, добавяме няколко молекули алкохолна мента:girl_haha:

В оригиналната рецепта ментата се вари, добавя се захар и оцет, охлажда се, краставицата се настъргва. Напитката се сервира студена с лед. 

Ако държиш на оригинала, ще я намеря и пусна.

Тази рецепта я препоръчват за прочистване на организма, но без мед. Настърганите и нарязаните продукти се държат на хладно 12 часа в 2 л. минерална вода. Прецежда се и се пие преди хранене.

Де да можеше да замести храненето!

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Дани Магелани каза:

Тази рецепта я препоръчват за прочистване на организма, но без мед. Настърганите и нарязаните продукти се държат на хладно 12 часа в 2 л. минерална вода. Прецежда се и се пие преди хранене.

Де да можеше да замести храненето!

Да, точно така. Някъде четох, че Ибн Сина я е посочил като рецепта за облекчаване на храносмилането и разни други ползи.

Доколко е вярно не знам, но съм склонна да вярвам. Още повече, че много прилича на бабиния шербет.

преди 4 часа, chandni каза:

Я дай и рецептата за мариноването на тия "небиващите" калмари 🙂

Давам:

3-4 туби калмари, почистени внимателно, разрязваме на шайби около 1см

Оставяме ги доволно време в марината: сол, черен пипер, зехтин, копър, скилидка чесън, щипка лют пипер (ако обичате пикантно) и малко настъргана лимонова кора.

Нанизваме на шишчета. Печем на скара по 3-4 минутки от всяка страна. Воала.

 

 

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

мадленки с лавандула 🙂 

@Eva eva,освен,че готвиш много хубаво,умееш и да подредиш красиво,така,че направо да му се прияде на човек.Браво!

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 38 минути , jungfraujoch каза:

@Eva eva,освен,че готвиш много хубаво,умееш и да подредиш красиво,така,че направо да му се прияде на човек.Браво!

Абсолютно съгласен! Просто има хора, на които им идва отвътре и сякаш изпитват необходимост всичко да е красиво. Освен това не е за подценяване, че Eva eva прави професионални (художествени) снимки, което е много важно за презентацията. Но пък сякаш най-важното е изборът й на композиция, което я прави творец.   

 

П.П. Между другото в темата има и други момичета, които умело правят много красиви композиции - @Роца, @DaBo, @Kalina Ivanova, @Василена, @DenitsaS и др. Сигурно има и много други, но лично аз съм се убедил най-вече за техните снимки/ композиции.   

  • Харесвам 3
  • Благодаря 3
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

 Eva eva прави професионални (художествени) снимки, което е много важно за презентацията. Но пък сякаш най-важното е изборът й на композиция, което я прави творец.   

 

П.П. Между другото в темата има и други момичета, които умело правят много красиви композиции - @Роца, @DaBo, @Kalina Ivanova, @Василена, @DenitsaS и др. 

Както казват в някои краища на татковината, туй са  ора естете!  :grin:

  • Харесвам 2
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 47 минути , Фичо каза:

Както казват в някои краища на татковината, туй са  ора естете!  :grin:

Тъй,тъй, другите сме прости, с апетит:))))):dance3:

 

Та, съм си сипала един Пастис, който хич не е кето, с малко кето кекс,докато се пече вечерята:))))

 

2D5B8738-0065-4DFB-9127-66D2A1E73518.jpeg.c9ff225a4d5241e7ad6e3a5f8b3baa61.jpeg

 

  • Харесвам 9
  • Смея се 2
Публикувано:

Много ме мързи да готвя, ама много-много! Обаче ‘ич не ме мързи да ям! 😂😂😂

 

Този път нямам никакви композиции и джиджи-биджи снимки, а само скариди:

 

33EBA8FC-61DE-4404-B0B0-1F83B49C347D.jpeg.8f4c0dd438b2350d6d5002b358b533d5.jpeg

 

Е, бяха придружени с узо и малко гръцка салата! 

  • Харесвам 13
  • Браво 5
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Тъй,тъй, другите сме прости, с апетит:))))):dance3:

 

Та, съм си сипала един Пастис, който хич не е кето, с малко кето кекс,докато се пече вечерята:))))

 

2D5B8738-0065-4DFB-9127-66D2A1E73518.jpeg.c9ff225a4d5241e7ad6e3a5f8b3baa61.jpeg

 

🙂 Ако едните правят добри снимки/композиции, то не е задължително другите да са прости. 😄 Специално ти нямаш основание да се оплачеш, защото си доказала, че ежедневно могат да ти идват разнообразни идеи за храна. Да го кажем така - печелиш сърцата с разнообразие и вземаш приза за най-често готвещата жена. 🙂 Отделно от това грабваш приза за Кето специалист. 😉 Е, ако това не е нещо, то кажи ми аз как да живея без каквато и да е титла в говенето!?🤭

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 39 минути , Pantelej Putnik каза:

🙂 Е, ако това не е нещо, то кажи ми аз как да живея без каквато и да е титла в говенето!?🤭

Не е така! Отдавна сме  те признали за кулинар и естет. И от мен имаше приз.

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , Дани Магелани каза:

Не е така! Отдавна сме  те признали за кулинар и естет. И от мен имаше приз.

Права си, Дани! Ти ми даде мечтан приз 🙂

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 19 часа, Pantelej Putnik каза:

защото си доказала, че ежедневно могат да ти идват разнообразни идеи за храна. Да го кажем така - печелиш сърцата с разнообразие и вземаш приза за най-често готвещата жена.

@AlexandraKo винаги внася много топлина и уют във форума с чисто човешки уроци,за което БЛАГОДАРЯ!

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, jungfraujoch каза:

@AlexandraKo винаги внася много топлина и уют във форума с чисто човешки уроци,за което БЛАГОДАРЯ!

Много, много си мила!
Благодаря  ти! :give_rose:

 

Аз пак съм  се кето разготвила:))))

Кайма със зеленчуци / три вида чушки, кромид,моркови, тиквички и манатарки/, накрая сложих и малко чесън, блендиран с две лъжици готварска  сметана . Подправките - лют червен пипер, черен пипер, вегета и много босилек. Не винаги намирам едно италианско Буро, с него манджите стават чудесни.

Стана супервкусна измишльотина.

 

979145BB-7196-46C4-A73E-1214E93D23E2.thumb.jpeg.1f99c48f3ebfe581e489c920d84e7155.jpeg

 

Пече се и кето пицата - с тъничко блатче по на @Тони рецептата за тахановото хлебче.

Първо 10 минутки пека блатчетата, налагам и още 15 мин. с плънката.

Ето, преди второто печене и след него:

 

1B729A52-16C1-471C-94D9-E0121FA32B48.jpeg.c405236e0b22527b4489160a305ba0dd.jpeg4B2F3094-2BD9-4180-9F57-AF05F90D7EA1.jpeg.6b5911819b637d78768200a9e8a1ee43.jpeg

 

След малко ще я покажа готова.

 

Хоп, готова е:))))

 

D3899D05-149D-4DF5-8AE5-1EA2BAD872C9.thumb.jpeg.632c58370678203b60bf97d67998b2d1.jpeg

  • Харесвам 10
  • Браво 3
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:


:give_rose:

 

 

Кайма със зеленчуци / три вида чушки, кромид,моркови, тиквички и манатарки/, накрая сложих и малко чесън, блендиран с две лъжици готварска  сметана .

 

 

Намерих си готварска сметана без водорасли, на Бор Чвор.

https://borchvor.com/produkt/готварска-сметана-бор-чвор-250-ml/

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Много, много си мила!
Благодаря  ти! :give_rose:

 

Аз пак съм  се кето разготвила:))))

Кайма със зеленчуци / три вида чушки, кромид,моркови, тиквички и манатарки/, накрая сложих и малко чесън, блендиран с две лъжици готварска  сметана . Подправките - лют червен пипер, черен пипер, вегета и много босилек. Не винаги намирам едно италианско Буро, с него манджите стават чудесни.

Стана супервкусна измишльотина.

 

979145BB-7196-46C4-A73E-1214E93D23E2.thumb.jpeg.1f99c48f3ebfe581e489c920d84e7155.jpeg

 

Пече се и кето пицата - с тъничко блатче по на @Тони рецептата за тахановото хлебче.

Първо 10 минутки пека блатчетата, налагам и още 15 мин. с плънката.

Ето, преди второто печене и след него:

 

1B729A52-16C1-471C-94D9-E0121FA32B48.jpeg.c405236e0b22527b4489160a305ba0dd.jpeg4B2F3094-2BD9-4180-9F57-AF05F90D7EA1.jpeg.6b5911819b637d78768200a9e8a1ee43.jpeg

 

След малко ще я покажа готова.

 

Хоп, готова е:))))

 

D3899D05-149D-4DF5-8AE5-1EA2BAD872C9.thumb.jpeg.632c58370678203b60bf97d67998b2d1.jpeg

Аз пък ти давам приз за неуморима кулинарка и вдъхновителка. 

Аз това признавам си не го мога.

Ей за това нЕкои получават шикозни пръстени за 8ми март, а таквиз като мен...саксии с китки:girl_haha::dash1: 

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 34 минути , slujitel каза:

Намерих си готварска сметана без водорасли, на Бор Чвор.

https://borchvor.com/produkt/готварска-сметана-бор-чвор-250-ml/

Да ти кажа, на тия въобще не им вярвам:((( 

Освен това, е добре, да е с поне 30% масленост.

Ама, ако ти харесва, ползвай си я.

Но въглехидратите и са повече, а маслеността по- малка.

Напоследък ползвам тази и ми харесва:

 

5E3F8061-2E0A-48BF-B0C8-59AF8EF81433.jpeg.966ab9f56049ecb51b9bb3a0dd4e786f.jpeg

 

Чешка е, има стабилизатор Е- 407 / карагенан/, но като не ядем по литър дневно, няма да ни стане нищо:)))))

За три седмици, съм употребила 3 такива кутийки по 250 мл.

 

преди 32 минути , Kalina Ivanova каза:

Аз пък ти давам приз за неуморима кулинарка и вдъхновителка. 

Аз това признавам си не го мога.

Ей за това нЕкои получават шикозни пръстени за 8ми март, а таквиз като мен...саксии с китки:girl_haha::dash1: 

Благодаря ти!😀:give_rose:

Ми нали ядем всеки ден:)))Ако можеше да е през дееен:))))

А у нас, храненето винаги е ритуал:))).Радвам се, че се предаде и на децата.

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.