Прескочи до съдържание

Мобилен интернет в Куба


EmoKrastev

Препоръчани мнения

За тези които, като се пооправят нещата, ще ходят в Куба - в Куба може да си купите сим карта за мобилен интернет от Кубасел, всъщност пардон, грешка - картата не ви я продават, дават ви я под наем 😉, 3 кука на ден, за колкото дни си я заявите. Отделно плащате по 10 кука за 1 GB трафик, също колкото си заявите, минимума е 1 GB. Магазин на Кубасел има на излизане от салона за пристигащи на летището, точно насреща в едноетажната сграда, мисля че беше втория магазин вдясно. В града мисля че беше на улицата където е Флоридита, стотина метра по-надолу или в друг офис на Кубасел който намерите. Искат паспорт и мобилния телефон на който ще е картата - дамата която е в магазина ви дава да подпишете договор, слага картата, обажда се някъде за да я активират, изчаква десетина минути, въвежда след това някакви кодове и като се получи СМС с потвърждение че картата е активирана и посочен активирания трафик ви връща телефона. Цялата процедура е около 40 минути. Ако има опашка - по 30-40 минути на човек. Пред нас имаше двама и си направиха и малка почивка 😬!

Интернета обаче си беше супер, доста бърз, покритие имаше абсолютно навсякъде по маршрута Хавана - Сиенфуегос - Тринидад и обратно. Има и някакви минути включени за разговори освен нета, колко точно не знам но се обаждахме два пъти в нашето посолство и нямаше проблем, работеше телефона.

Надявам се да е полезно инфото защото вчера като слушах @zvezda9001 и тя каза за предплатените карти на Etacsa - първите пет дена и ние бяхме с такава и обикаляхме да търсим някакви точки за достъп като луди за да се чуем с детето, след това един французин ни каза за сим картите на Кубасел, купихме си и нямахме проблеми с интернета от там нататък. Работи всичко - Вайбър и Уатсап - видео разговор без проблеми и прекъсвания, мейл и т.н. Ако ви свърши заявения трафик може да си купите ваучер за още трафик, каква е процедурата обаче не знам.

Надявам се инфото да е полезно и да си спестите нерви и обикаляне. Надявам се и да имам време тази седмица да напиша и аз за нашето пътуване.

Отделно бях писал че в Куба вече е само една валута Куп - е да ама не, още си ги имат и двете, вървят навсякъде и двете, курса е 1 към 24 или 25. Ако сменяте пари на летището курса беше най-добър. Питахме хазяйката в Хавана кога ще махат куковете - след някакво време щяло да бъде, ама месец ли, година ли неизвестно.

Общо взето както казват кубинците - "маняна". А кубинското "маняна" е като турското "яваш яваш", ама не чак толкова бързо.

  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
  • Браво 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.