Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

В играта " Познай снимката", стана въпрос за това място.

И реших, че ще е хубаво и тук да го има, за тези, които , все още не са били в НЗ, може да им бъде инвтересно.

 

 

 

Има една мисъл, според която:
" Мъжете цял живот си оставали деца, само играчките им ставали, все по-скъпи".

Та, случая, за който ще ви разкажа, е точно от сорта на "скъпите играчки на милионера":)))


Алън Гибс, един от най-богатите предприемачи в Нова Зеландия, през 1991 г. решва да купи парцел, в размер на 4 кв.км.,  в близост до едно от най-големите пристанища в южното полукълбо: пристанището Кайпара, недалеч от Auckland. "Детската площадка" на богаташа, носи името  Gibbs Farm. Идеята била, това да е  частен парк, където различни художници да излагат  инсталации и скулптури от всякакъв вид. И така,  огромни произведения на изкуството възникват на безкрайни ливади с блажени кравички и овчици, пасящи на спокойствие, хармонизират с природата, като и придават различен, нов и художествено вълнуващ аспект.

 

Gibbs Farm Sculpture Park Visit - Auckland - Eventfinda

 

sculptures-23.jpg

 

sculptures-20.jpg

 

sculptures-6.jpg

 

sculptures-4.jpg

 

Gibbs Farm Fundraiser Visit - Helensville A&P Show - Auckland ...

 

Лестница Иакова на ферме Гиббса • Интерьер+Дизайн

 

Ферма Гиббса - Skartoy.ru

 

http://www.gibbsfarm.org.nz/

 

Това е сайтът на мястото, там са показани всички творби, заедно с авторите.

 

Загадката беше част от тази снимка:

 

undefined


Това е скулптура, това е научно шоу, това е луд светкавичен фонтан:)))), наречен " Electrum", от Ерик Орр и Грег Лей. Това  е произведение на умопомрачаващо въображение. Тази четириетажна намотка от Tesla (38 фута) . е  построена от покойния художник Ерик Ор и инженер по  високо напрежение Грег Лей, през април 1998 г. Огромната намотка изпуска над 3 милиона волта, достатъчни да изтръгнат електрони от молекулите на въздуха около нея.
Особена интересна, е кухата сферична клетка отгоре, където Грег Лей често седи по време на шоуто . Дъгите от бобината веднага биха убили всеки, но Лей е в безопасност в клетката на Фарадей, създадена от сферата. На следващата снимка, човешката фигура се вижда добре.

 

Electrum (With images) | Electrum, Tesla coil, Tesla
Въпреки че "Electrum" е най-голямата намотка, която съществува в момента, тя не е най-голямата създадена някога. Първенството  принадлежи на 18-етажна намотка, построена през 1903 г. от самия Никола Тесла в Wardenclyffe на Лонг Айлънд. За съжаление, тя била  съборена, поради липса на финансиране, преди да бъде напълно функционираща.

Грег Лей, обаче, има идея.
Създател е на  проекта „Светкавица по поръчка“ или LOD, той купил 81 декара в пустинята Невада, където планира да изгради, двойни бобини Tesla с височина 118 фута, които биха били достатъчно големи, за да генерират гръмоотводни дъги от 10 милиона волта. което би се простирало в една област, с размерите на футболно игрище. Като построи чифт намотки с мащаб 1:12 (все още почти 10 фута височина) като доказателство за концепция, Лей  чака финансиране, за да реализира електрическата си мечта.

Тоест - чака се следващият милионер, за скъпата играчка:)))))

Други големи намотки на Tesla, които в момента са в действие, включват бобината Tesla "BIGGG" в Оклахома, Big Bruiser в Уисконсин и двойка намотки, известни като CAUAC, които се явяват на годишния музикален фестивал Coachella. Редица големи намотки могат да се видят и на годишните събирания на Teslathon.

В крайна сметка, ако имате торби с пари, можете да си купувате,  най-готините играчки.


 


  • Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.