Прескочи до съдържание

Пътуване до Исландия коронавирус


Kiio

Препоръчани мнения

Здравейте, има ли пътуващи до Исландия скоро ? Имате ли актуална информация, знам, че се прави тест по 100 евро на летището, но не съм сигурна актуална ли е информацията ми. При преминаване на летището в Англия има ли някакви изисквания? Ако някой е пътувал скоро ще се радвам да сподели всичко по темата 🤗

Връзка към мнение

Здравей, ето инфо от 1-ви юли, което бях пуснала в темата "Актуални новини от Рейкявик и Исландия": Не знам дали ще има пътуващи до Исландия магеланци това лято, но ето какъв е процесът с тестовете за COVID-19 за момента: два дни преди полета от Icelandair ни изпратиха формуляр за попълване - Health declaration. Попълват се лични данни и се отбелязва, че пътуващият няма симптоми. Дава се адрес, на който ще се остане в следващите 4 дни и телефон за контакти. Ако авиокомпанията не изпрати такъв мейл, всеки пристигащ попълва същата декларация на хартия на летището/в самолета. В онлайн формуляра трябва да се посочи каква опция избира пътуващият - да остане в карантина за 14 дни или да си направи тест на летището. Ако се плати предварително е 9000 ISK, на място е 11000 ISK. Също така трябва да се свали апликацията Rakning C-19, с която могат да проследят контактите на пътуващия. Ние платихме за теста предварително и получихме баркодове, които трябваше да представим веднага след паспортен контрол. Тогава се случва и тестването - има 5-6 кабини, в които се взимат проби от гърлото и носа (PCR тест). Не е приятно, но е доста бързо. След теста получаваш брошура, в която се описва какво да правиш, ако не си получиш резултатите в следващите 24 часа или ако развиеш симптоми. По принцип се препоръчва пътуващите да нямат контакти с други хора, докато не получат резултат. На моя приятел му излезе много бързо - още същата вечер получи смс, но моят се забави над 22 часа и на другия ден изпратих мейл, както беше описано. Много бързо ми отговориха, че моят резултат също е негативен, буквално в рамките на 10 минути разменихме няколко мейла. Ако тестът се окаже позитивен, трябва да се отиде за втори тест, след което трябва да се остане в карантина (мисля че беше във Foss Hotel, който е на Laugavegur). Държим си потвърждението от теста в телефоните, но никой не ни го е искал за сега. Никъде няма социално дистанциране, на повечето места предлагат маски и дезинфектант за ръце, но не бих казала, че местните ги ползват.

...

В момента има промяна от гледна точка на резултатите от теста - само хората с позитивен резултат получават потвърждение с смс, останалите няма да получат отговор. Очаква се от всички пристигащи туристи да се изолират за първите 24 часа, но не знам как и дали това се следи. Ние пътувахме от Лондон, там изискването е да се носи маска на летището и в самолета през цялото време. 

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

@Kiio Вчера излезнаха нови разпоредби относно тестовете, повече информация в статията: https://grapevine.is/news/2020/07/30/breaking-new-covid-19-restrictions-2-metre-distancing-100-people-gathering-ban-masks-mandatory-on-public-transport/?fbclid=IwAR3BJ8wRnmkX9lajXGZkUxqE9bypjM3Hj_lw_DyKROLpc570hgZZhvb5sus

 

Не знам дали сте си взели билети, но ситуацията тук се мени постоянно и е добре да следите новините в този сайт. Иначе аз се опитвам да пускам ъпдейти в темата "Актуални новини от Рейкявик и Исландия".

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.