Прескочи до съдържание

Колумбия Март 2021 дали??


Lita

Препоръчани мнения

Здравейте, гледам в момента Копа еърлайнс имат много добра оферта за Богота за слеващата година (Ню Йорк -Богота) как са Копа имате ли отзиви ? хаха не знам дали не съм луда да правя планове за тогава особенно в тази обстановка ,но пък билета е с безплатна промяна на дати което е ок. Идеята ми е да летим до Богота там за ден после летим до Меделин там да наемем кола за няколко дни и да обиколим наоколо- Гуатапе и кои други места ?? . Безопастно ли е с кола да се пътува ще бъдем с две по-малки деца .Ще имаме 7 -8 дни само -знам че не са много ,но Колумбия ми е мечта от много време и за сега толкоз. Не съм взела билета още ,малко се  притеснявам как ще е обстановката тогава , но не е проблем  ако трябва в последствие да го променя за лятото например ,когато надявам се положението ще е ок. 😝Та кажете ,безопастно ли е с деца да се пътува из Колумбия?  какво около Меделин може да се види ? Картахена струва ли си да вкарам 1-2 дни и за там ?

 

благодаря 

Връзка към мнение
Преди 1 час, Lita каза:

Та кажете ,безопастно ли е с деца да се пътува из Колумбия?  какво около Меделин може да се види ? Картахена струва ли си да вкарам 1-2 дни и за там ?

Виж тази тема, човека с малко дете беше там

Още теми за идеи:

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ще отговоря малко в телеграфичен стил :

 

- Копа еърлайнс са в най - добро финансово състояние от всички а/к в Латинска и Южна Америка . Не зная децата в каква възраст са и дали имате време, но помислете за по-дълъг стопоувър в Панама (10-12часа) за да се разходите да Панамският канал.

 

- Колумбия е  безопасно място за пътуване с деца и рентакар, а децата са на абсолютен почит и с приоритет навсякъде.

 

- за рентакар в Меделин( MDE) препоръчвам Аламо и Авис, за мое съжаление Аламо не работят в неделя и трябваше да наема от Авис .


- кафе региона под Меделин си заслужава няколко дни, вижте моята тема , но е доста шофиране.

 

- вътрешните билети купувайте от локалният домейн на Авианка, периодично излиза местна тарифа , която е по-ниска с 50%.

 

 

❤️❤️❤️Colombia

 

 

Едит: Всъщност виждам , че Копа летят до Меделин и до Картахена  , така че пропуснете Богота и за 10-20$ разлика , си купете билети до Меделин или мултисити до Картахена и връщане от Меделин, 220-240$ е супер цена 👍, задължително без посредник, а директно от Копа. Помислете за дългият стопоувър, ако Панамският канал ви се струва добра идея.

Редактирано от stanislavpp
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Мерси за отговорите .
Идеята за Панамския канал много ми хареса ,ще проуча нещатата определено за спирка там.Значи да пропусна Богота , така или иначе бях чувала че май няма кой знай какво да се види там. Най -вероятно ще търся или мулти сити или ще летя до Меделин и ще отскочим до Картахена. Видях и темата Ви за Колумбия с дете хех супер значи не е опасно да се пътува поне по главните пътища там . А каква е тази карта от амазон с 12гб ? 
горе долу вече имам идея за местата които да видя сега само корона вируса да изчезне и всичко ще е супер. 😂😉

Връзка към мнение

https://www.amazon.com/UK-destinations-including-European-countries/dp/B0753DK9JP/ref=sr_1_8?crid=3OTBU1CMIMDL5&dchild=1&keywords=sim+card+for+international+travel&qid=1598037110&sprefix=Travel+sim+international+sim+card%2Caps%2C190&sr=8-8
 

Голям избор има, за втори път ползвам подобна на английският оператор Three и съм много доволен!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...
Весела Арнаудова

Здравейте, аз също се интересувам за пътувАне до Колумбия! Предстои ми пътуване през ноември 2021 г. С две деца на 9 г. и на 2 г. И съм ужасена. Пътуването е заради сватбата на брата на мъжа ми и е задължително. Притеснява ме времето за пътуване, прекачванията, ваксините НАЙ-МНОГО!!! Мисията невъзможна ли е този план или обратното? Не разбрах тези от вас, които са пътували и ще пътуват с деца на каква възраст са? Моля дайте съвети. Да планирам ли пътуване или направо да се откажа ? Въпреки че ще бъде много много неприятно да откажем ние сме цялото семейство на този човек 🙈😭 

Връзка към мнение

Разбира се , че е възможно 👍. Вижте тази тема - 

, разбира се , разгледайте и останалите теми за Колумбия в под форума на Южна Америка . 
 

Ние бяхме две седмици и половина, малкият беше на 23 месеца, точно по това време през миналата година. На ваше място бих планувал пътуване, имате доста време за осъществяване на пътуването, което е във ваш плюс. Ако имате фиксирани дати за сватбата, пуснете още от сега няколко ценови тракери в Гугъл флайтс ( един от София , един от Мадрид , един от Рим/Милано). Не се притеснявайте от закупуването на отделни билети, ако това ще свали цената с 20-30-40%, но задължително оставете един буфер на отиване. 
 

Колумбия е прекрасна страна с прекрасни хора и климат, а цените на вътрешни полети са на цени на автобус в България .Естествено предвид пандемията , здравни застраховки са силно препоръчителни , имайте предвид, че нивото на здравеопазването е доста високо там и то на ниски цени.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
Весела Арнаудова

Много , много благодаря за бързия и окуражаващ отговор!!! 
ще мислим , ще планираме , както казвате има време. Това което най-много ме притеснява е дали няма за се разболее преди или по време на престоя и какво ще правя , като съм от тези майки , които не са особено психически стабилни дори при най-обикновен вирус или настинка , камо ли нещо по-сериозно. А какво ще ми кажете за ваксините тази за жълта треска четох някъде, че е задължителна. Не мога да разбера само дали за децата е задължителна на места пише под 1 година , че не се поставя на други места под 6 години. Вие слагахте ли тази ваксина? Ще ми бъде  много много от полза вашето мнение , тъй като вече сте минал през това. Предварително много благодаря!!!

Връзка към мнение
Преди 1 час, Весела Арнаудова каза:

А какво ще ми кажете за ваксините тази за жълта треска четох някъде, че е задължителна. Не мога да разбера само дали за децата е задължителна на места пише под 1 година , че не се поставя на други места под 6 години. Вие слагахте ли тази ваксина? Ще ми бъде  много много от полза вашето мнение , тъй като вече сте минал през това.

По принцип като проверявате за изисквания за визи, може да проверите и за ваксинации, например тук: https://www.iatatravelcentre.com/CO-Colombia-passport-visa-health-travel-document-requirements.htm за Колумбия. Тоези изисквания се гледат на граничен контрол и понякога при чекин. Ваксина за жълта треска не е задължителна, но жълта треска има в Колумбия на височини под 2300 м надм. вис. и ако посещавате такива места е препоръчителна. По принцип ваксината се поставя на лица над 9 месечна възраст и влиза в имунизационния календар, ако живеете в такива райони, което ще рече, че са ваксинирани стотици милиони.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ако се разболеете по време на престоя , здравна застраховка ще ви е полза . Колумбия е доста известна в региона с популярният си здравен туризъм ,  много хора от Северна и Южна Америка се възползват от високото качество на услугите на ниски цени.

 

Ваксина за жълта треска не съм слагал, сега виждам , че са добавили изискване от такава при посещение на паркове.

 

https://www.iamat.org/country/colombia/risk/yellow-fever

 

Може да си сложите такава ваксина на летището в Богота при пристигане ( безплатно ) , но не се препоръчват физически дейности за няколко дни , също такива ще ви трябват 10 дни за достигане на пълен имунитет след поставянето и.

 

 

Имате ли някакъв груб план за престоя, колко дни и кой регион (и) ?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вчера имаше flash sale на Луфти на бизнес класа Колумбия - Германия - Колумбия и Германия - Колумбия - Германия за невероятните 800$ за нон стоп полети, за съжаление вече цената е друга.

 

D8CEDF04-BE22-46FF-9909-3EB68621893F.png.9bf6cee454bfa56d0b4bf1b4ea411114.png

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Весела Арнаудова
преди 6 часа, stanislavpp каза:

Ако се разболеете по време на престоя , здравна застраховка ще ви е полза . Колумбия е доста известна в региона с популярният си здравен туризъм ,  много хора от Северна и Южна Америка се възползват от високото качество на услугите на ниски цени.

 

Ваксина за жълта треска не съм слагал, сега виждам , че са добавили изискване от такава при посещение на паркове.

 

https://www.iamat.org/country/colombia/risk/yellow-fever

 

Може да си сложите такава ваксина на летището в Богота при пристигане ( безплатно ) , но не се препоръчват физически дейности за няколко дни , също такива ще ви трябват 10 дни за достигане на пълен имунитет след поставянето и.

 

 

Имате ли някакъв груб план за престоя, колко дни и кой регион (и) ?

Ще бъдем там общо за около 15 дни (+/- 1-2 дни). План нямаме никакъв, всичко са предвидили родителите на булката, които са жители на Богота колумбийци са, така че сме оставили всичко на тях. Наистина много много ме е страх от самия полет, заради дългото време и прекачванията и се притеснявам много за здравето на децата си. С всичко останало ще се справя. Ковид ситуацията също ме притеснява силно се надявам до тогава всичко да е приключило или поне да не е толкова зле.  Отново ви благодаря за отговорите. Ще продължавам да ви питам за разни неща, които не са ми ясни по време на подготовката. Къде гледахте за ваксината за жълтата треска? Пишеше ли за децата дали е задължителна ? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ваксината по принцип не е задължителна, какво остава за децата...

Ако ще слизате на по-ниски места за по-дълго време може да си направите, за няколко дена вероятно няма смисъл, ако внимавате с комарите.

Специално Богота, Кали, Меделин са нависоко и няма
map_2-09-small.png

Картинката е от сайта на CDC (cdc.gov), може там да погледнете. Имам и една тема тук във форума за тропически болести, ама ако много се плашите по-добре не я гледайте 😀

Ако се абстрахираме от Ковида, нищо няма да ви стане от дългия полет. Ако децата са малки, им трябват занимавки и малко планиране, примерно да ги поизморите на летището, така че да спят в самолета, ако е нощен полета... 

 

  • Браво 2
Връзка към мнение
преди 9 часа, stanislavpp каза:

Colombia Required Vaccinations:
Yellow Fever

Entry requirements

A Yellow Fever vaccination certificate is required upon entry for travellers 1 year of age and older coming from - or who are in airport transit for more than 12 hours within - Angola, Brazil, the Democratic Republic of the Congo, and Uganda. 

All travellers (from all countries) visiting natural parks and nature and wildlife sanctuaries in Colombia are also required to have a Yellow Fever vaccination certificate that provides proof of vaccination or a valid waiver (see the Colombian Ministry of Health for more information). Travellers should carry proof of vaccination at all times. 

 

The vaccination requirement is imposed by this country for protection against Yellow Fever since the principal mosquito vector Aedes aegypti is present in its territory.

Last reviewed and updated: December 2020


Recommendations for all travellers

For your protection, Yellow Fever vaccination is recommended for all travellers over 9 months of age travelling in areas below 2,300 m / 7,546 ft since most of this country is in the Yellow Fever endemic zone. 

Note: Vaccination is not recommended if only travelling to cities of Barranquilla, Cali, Cartagena and Medellín. Take meticulous anti-mosquito bite measures during the daytime in these cities. Bogotá and the islands of San Andrés y Providencia are risk free.
 

 

 

Задължителна е само, ако идвате от Бразилия, Ангола, Конго и Уганда.

 

Препоръчителна е за всички над 9 месечна възраст при посещения под 2300м.

 

С малкият сме пътували много, най-дългият му полет е 12 часа. От Европа е идеално, ако презокеанските полети са през нощта . Някои препоръчват, ако децата са по-буйни, да се направи нощувка между полетите. За дневни дълги полети детски/бебешки мелатонин е голям приятел и осигурява дълго спокойствие .

Връзка към мнение

Не се притеснявайте изобщо! @stanislavpp го е казал много точно - прекрасна страна е! Живях там три години и половина. Медицината е на много високо ниво. Ако ще се разболявате от каквото и да е, по-добре там, отколкото в БГ. 
Сега не съм следяла за ваксината за жълта треска, но не е задължителна за влизане в страната. Само ако ходите до Амазония. Препоръчителна е за по-ниските части, но Богота е на 2600 метра. Аз нямам такава ваксина и никой никога не е проверявал за каквато и да е ваксина на влизане в страната. Децата се справят много добре с полетите, не ги подценявайте! Има екрани на всяка седалка, слушалки, дават им разни комплекти за оцветяване, детско меню. Вашите деца не са малки бебета. Винаги за/от Европа летях с Луфтханза и не е имало никакъв проблем. 
Наистина не виждам място за притеснение! Страховете са във вашата глава! 😉

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Пътувал съм с деца на 2,3 последно 9 години от Бразилия до България, по 19-25 часа общо. Проблеми няма, най-много да се уморите. Трябва да си вземете играчки, книжки, пастели за рисуване с вас за из път. Някои стари, които децата обичат и нови, да им ги дадете на място. Най-добре дългия полет да е нощен, преди него оставете децата да се натичат и наиграят, да се уморят и в самолета си спят като къпани.

На някои летища има детски кътове, някои компании дават комплекти за рисуване за деца, паспорт с подпис от пилота, такива глезотии ако си поискате...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Весела Арнаудова

Изключително много благодаря на всички, които се отзоваха да отговорят на въпросите ми. Много ми помагате! Събирам все повече кураж. Преди да пиша тук с мъжа ми обсъждахме вариант да замине само той, за да не рискуваме с децата, но сега като ви чета коментарите страшно много ми помагате и ме успокоявате. Сега само остава положението с ковид да се нормализира и всичко ще бъде наред😊

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.