Прескочи до съдържание

Сао Тома и принсипе - идеи за организиране на пътуване !


cvetna

Препоръчани мнения

Здравейте , хвърлила съм поглед на тази дестенация . Ние сме по- скоро плажни туристи 🙂 . Сега я проучвам за някакви по- добри времена без пандемии ..... . До колкото се ориентирах единя от вариантите е да се пътува през Португалия . Разглеждам и хотели , но за сега само един на Принсипе ми хваща окото . И той ми е компромисен , но май там няма “ ризорти” 😉 .  Бум ,бум принсипе резорт / нещо такова беше / това което ми допадна . Днес даже драснах имейл до хотела с един куп въпроси . От сорта на : искат ли се ваксини , кой е най - удобния вариант за пътуване от Европа , подходящо ли е за шнорхелинг , температура на водата , има ли опасни обитатели в морето и сушата , има ли големи отливи, нужни ли са аква обувки , какви екскурзии се предлагат на място  ........ . Та същите бих ги задала и тук 🙂 . Ще се радвам на всякакви насоки за евентуално пътуване . Притесняваме , че е Атлантическия океан и дали ще е топла водата , дали няма да има много вълни ...... . Изглежда много красиво с тези оранжево - златисти плажове и пищна растителност . 
Благодаря предварително на всички които ще се отзоват ! 

  • Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Да не обиждане Сао Томе и Принсипе, че нямат ризорти - освен споменатият от вас Бом Бом, на Принсипе е ситуиран един от най-добрите ризорти изобщо в света - Sundy Praia : https://sundyprincipe.com

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Разгледах го и този лодж ,той също е от групата HBD sao tome hotels  на който е споменатия от мен Бом Бом :)  Но тук най -вероятно ще ни е скучно . Ще пътуваме с деца на 15 и 13 и ми се ще да е нещо по- просторно , с повече хора . Предполагам сте посетили островната държава . Кажете нещо повече за ваксини , други общи съвети . От къде пътувахте ? Имате ли мнение за HBD веригата ?

Връзка към мнение

Океана, поне Атлантическият има винаги много вълни. Няма общо с моретата и друи окенани.

За мен е добре, аз не обичам да се къпя, ако няма вълни - прилича ми на язовир или басейн, но много хора не обичат изобщо вълни.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
1 hour ago, neuromancer said:


Тази тема видя ли?

Видях я и общо взето изчетох всичко ,което е писано и коментирано тук и Пътешествия по света във ФБ . Изглежда ми много красиво ,китно , зелено за разлика от Кабо Верде . Даже ми е странно ,че ги сравняват ........... . Доста са ми различни като природа . Само ,ако намеря инфо за водата - температура , приливи- отливи ...... ,вълни ........ ще ми е много от полза . Както казах сме по -скоро плажни ,шнорхелиращи туристи хахах .

Връзка към мнение

https://seatemperature.net/monthly/sao-tome-sea-temperature-in-january-8846 

ако това от този линк е достоверно мисля ,че доста ни устройва . Като температура на вода / въздух за януари . Само на някои места го дават януари дъждовен , на други ,че януари и февруари е много добър период за посещение ........ . От хотела още нищо не са ми отговорили .

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Здравейте. Темата е стара, но аз рядко отварям тук. 🙂

Ако все още ви интересува и не сте посетили Сао Томе, ето ви малко от мен. 🙂

Летяхме до там 2018 година, юни месец. София - Лисабон - Сао Томе. Съвсем отделни полети. Навръщане останахме за няколко дно в Лисабон. 

Тогава бяхме без деца, отседнахме в скромен хотел, мисля че Praia се казваше, на 5 мин пеша от летището, на 5 мин с кола от центъра на града. Не сме ходили до Принсипе, сега съжалявам. Това, което правихме беше да си наемем джип,  с който съвсем лесно се обикаля из острова. Сами си направихме преходи из джунглата от ботаническата градина до Лагоа Амелия, кратера на вулкана. И още някои. По някое време, сменихме хотела и отидохме в Mucumbli. Прекрасно място, но за повече от нощувка, две, ще доскучее. 

Ако имате желание, мога да ви дам контакти на човек, който живее там и отганизира екскурзии на място или пине ще ви съдейства за наемане на кола. Добре е този, който ще шофира да е опитен, на места няма асфалт, по "главния път" дори има доста трудни участъци. 😆 Иначе, поне не е натоварвно движението. 

Има прекрасни "скрити" плажове. На места са с черен вулканичен пясък, на места има камъни и не може да се влиза във водата, има и места, на които може. 

Острова е прекрасен, няма нищо общо с Кабо верде, както горе са писали. Това е един мини джурасик парк. 😆

 

 

 

WP_20180619_11_45_11_Pro_LI.jpg

WP_20180619_14_38_37_Pro_LI.jpg

WP_20180618_13_07_47_Pro_LI.jpg

  • Харесвам 6
  • Браво 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.