Прескочи до съдържание

Пътуване с товарен бус през Сърбия


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

предстои ми пътуване с товарен бус до Германия. Дилемата ми е дали да пътувам през Сърбия или през Румъния? През Сърбия пътят е доста по-бърз, но дочух за проблеми по границите при пътуване с товарен бус (3.5т), нареждали ги с тировете и преминаването отнемало доста време и на двете граници.

Някой има ли информация по темата?

Връзка към мнение

Пътувах го същото миналата година, така че кажа какво става тогава, не знам как е сега.
Ако в талона на микробуса пише, че е поне товаро-пътнически - имаш късмет, ще може да минеш бързо с колите. ПИше ли, че е товарен - минаваш с тировете и се моткаш с часове, освен това те правят и на луд с разни техни глупости (за Сърбия говоря).
С две ръце и два крака гласувам за Румъния, може пътя да е кофти (тесен, много трафик и все през разни селца и паланки се минава), но нямаш никакви грижи по границата. Бях приятно изненадан, че минах за 5 минути и като благодарност ( а не като рушвет) исках да оставя на митничарчета 2 бири да се почерпят и те ми ги отказаха, представи си за какво става дума. В Сърбия си изпросиха 80 евро рушвет (то ние си бяхме и без това виновни и за глоба де), така че пак казвам - Румъния при всички положения.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привет.

Миналата година през октомври се прибирах с Ford Connect ,който се водеше товарен автомобил до 3,5 т.

На влизане в Сърбия ми искаха да платя за спедиция ( по спомен някъде около 300 евро) и да кача придружител с мен до КПП Градина.

Това заради два комплекта гуми с джанти,които прибирах на една приятелка от Германия.

Естествено обърнах и се прибрах през Румъния.

Пътя е по-дълъг,но няма проблем с документи на границата....мини през Румъния,за да си сигурен че няма да ти създават главоболия

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.