Прескочи до съдържание

Първо пътешествие извън Европа. Моля за съвети


Препоръчани мнения

Здравейте колеги и съмишленици магеланци,

 

Със съпругата ми Рали тъкмо се оженихме и сме си наумили да направим един меден месец извън Европа (февруари/март), тъй като тя вече ни отесня, а и искаме да видим нещо различно. Въпросът е, че ни се ходи навсякъде и ни е трудно да решим като за първа дестинация какво да изберем. Отделно и коронавирусът ни притеснява. Бюджетът също е важен фактор, макар че събрахме парички точно за такава цел. 

 

Молбата ми към вас е да ни дадете съвети и да споделите опит къде би било най-добре да отидем като за първо място далеч от Европа, как стои въпроса с пътуване по време на коронавируса и застраховките. Всъщност поемаме ли голям риск или не?

 

Ориентировъчно места, за които сме си мислили са Малдиви, Бали, Филипини, Тайланд, Сейшели, Занзибар, страните от Карибския басейн, Мексико, европейските отвъдморски територии. Отворени сме и за други предложения, ходи ни се някъде надалеч, с красиви плажове, екзотика, интересна и различна култура, но по-безопасно като за първо излизане извън ЕС, особено в условията на Ковид.

 

Дано съм обяснил добре. С интерес очаквам да чуя вашите идеи, опит и преживявания. 

 

Специален поздрав за всички съмишленици в този прекрасен форум от сем. Луканови. 🙂

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

Според мен голямо хвърляне на боб ще е да се знае със сигурност дали ще се осъществи пътуването ви февруари-март догодина.

- Сметнете си разходите за цена на тест или карантина (ако карантината ви е разход) - за влизане в дадената държава или прибиране обратно в България. Дори сега да не се иска, сметнете си го, защото докато дойде пътуването, може 12 пъти да се променят изискванията и да е станало задължително

- Вижте какви застраховки има на пазара за дадената дестинация, на какви пари ви идват

- Купувайте по-скъпи самолетни билети, но с възможности за смяна на датите или отказ от пътуване

- Същото е валидно и за настаняванията и всички други допълнителни услуги като рент а кар и т.н - избирайте с възможност за отказ до деня

- Ако искате да гледате забележителности на място - дали са или тогава ще са отворени за туристи или ги гледате само от далеч "през оградата"

- Според бюджета за тези преценете къде на вас ще ви е добре за младоженско романтично пътуване

Риск няма, ако сте с нагласата да смените плановете си в последния момент и да пътувате друга година. 

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение

Здравейте и честито 🙂 

 

Според мен в момента е трудно да се правят каквито и да е сериозни планове за пътуване февруари - март извън Европа. Гледайте, разучавайте, но недейте да купувате самолетни билети или каквото и да е друго без възможност за отмяна или промяна на датите и даже докато не сте сигурни, че можете без проблем да отидете и да се върнете до там (тоест да няма карантини, затворени граници и т.н.).

Аз тази година имам четири неуспешни опита за пътуване до Бари, а преди това две провалени пътувания до САЩ и Кариби. Та, не смея и да си помисля за нещо по-далечно докато не се успокоят нещата🙂  Не искам да се разочаровате като мен 🙂 

Посочили сте повече морски дестинации, но ако ви се ходи в Япония бих могла да помогна 🙂 Това, според мен, е изключително безопасно място и подходящо за първо пътуване извън Европа 🙂 

 

Поздрави 🙂 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

Малдивите или Занзибар са прекрасен избор, отворени са вече, щом дори бразилци пускат...

Взимате си ресорт и общо взето сте сигурни, че само голям апокалипсис може да ви промени плановете. В сравнение с цената на редорта и билетите един-два теста няма да натежат.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте и от мен!

 

Тази године е много различна от всички останали, в които сме планирали пътуване или сме пътували като цяло. Всички членове на този форум водим неимуверни битки с авиокомпании, хотели и гранични власти, за да успеем да осъществим плановете си. Така, че специално за тази година бих ви препоръчала да не бързате. Правилата са прекалено динамични, за да правите планове от сега. Изчакайте спокойно как ще се развият нещата и резервирайте около месец, може и по-малко преди самото пътуване. Много е важно да сте гъвкави и да се подготвите, че ще има промени или пречки. И не им се ядосвайте - приемете го като една стратегическа игра. Първо решете какво точно искате да правите (има 3 вариянта) - искате да плажувате само, искате да разглеждате само или искате комбинация и от двете. Като измислите това, ще знаете накъде да се насочите. Като цяло, с помощта на Катарските авиолинии, на изток се лети много по-евтино, отколкото на запад. Има и изключения, разбира се, но ви препоръчвам да не разчитате на тях. За момента в источна посока са отворени Малдивите. На юг са отворени Сейшелите и Танзания (включая Занзибар), както и Египет (не го видях сред изброените, но реших да го спомена, все пак). Всички тежи държави зависят изключително много от туризма и ви препоръчвам да търсите точно такива. При тях е по-вероятно да останат отворени. Бали за момента остава затворен без краен срок, Тайланд има 14 дневна карантина, а Япония може да отвори границите си за европейски граждани от март догодина. Както върви, не очаквайте чудеса. Но съм сигурна, че и така ще намерите прекрасно място и ще изкарате страхотно.

 

Поздрави!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Според мен заложете на Занзибар. Просто Танзания е най-отворената страна от екзотичните. Отвориха първи, не искат засега дори тест, а и мои много добри приятели оцениха лично маршрута и то още в началото на август - сафари и то в Южна Танзания, която е доста по-малко туристическа + Занзибар. В Риу Занзибар цените са просто прекрасни за такъв хотел. Достааа по-ниски от обичайното. А обслужването си било както трябва и то с работещи всички ресторанти и барове. Че доста от хотелите сега се възползват и не отварят всички ресторанти и барове- оправданието е разбира се с ковид. Но всъщност икономисват от персонал . 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.