Прескочи до съдържание

Каньонът на водопадите

Victoria

Препоръчани мнения

преди 14 минути , Моника каза:

Според мен проблемът е в това, не че няма табели, а просто, че не ти носят никаква информация и полза. Например табела "гр. Смолян", "вр. Перелик", "Панорамна площадка" и до там..но не е упоменато колко време ще ти отнеме. Честно казано на спускане от водопадите по онази стръмна пътечка и тук-там табела за Смолян започнах да се чувствам супер дезориентирана като не знам колко време ми остава до целта и къде всъщност се намирам, oсобено като не можеш да разчиташ на gps и интернет, защото губи обхват. 

Казва се OSMAND, не ти трябва интернет, само с него се навигирам из планините и не само. Български, Турски, Алпи и т.н. Всички пътеки и маркировки в България ги има ако си заредиш правилната карта. Ползвам го от 3 - 4 години и къде ли не ме е водило без проблеми. Слагаш приложението, сваляш си картите предварително и после переш, където ти е кеф. Има и разни затънтени махали, за които даже не знаем. С помощта на въпросната карта на BGmountains инсталирана на османда успяхме да намерим дълго търсеното Виданово. 🙂 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Ето как изглежда примерно карата за Каньона на водопадите, и по всяко време може да видите къде се намирате и кое къде е спрямо вас и на какво разстояние, не е нужно лутане и чудене. 🙂 

20201012_163758.jpg

20201012_163958.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , Tonyco каза:

Казва се OSMAND, не ти трябва интернет, само с него се навигирам из планините и не само. Български, Турски, Алпи и т.н. Всички пътеки и маркировки в България ги има ако си заредиш правилната карта. Ползвам го от 3 - 4 години и къде ли не ме е водило без проблеми. Слагаш приложението, сваляш си картите предварително и после переш, където ти е кеф. Има и разни затънтени махали, за които даже не знаем. С помощта на въпросната карта на BGmountains инсталирана на османда успяхме да намерим дълго търсеното Виданово. 🙂 

Ей, супер, много благодаря! 🍻

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Victoria каза:

Благодаря ви много за мненията.

Най-вероятно ще ми остане за следващо ходене в района, когато съм с по-планинарски настроена компания. 🙂

Може да си уплътните времето с 3 по-леки пътеки:

-Смолянските езера(около час разходка) 

-"Невястата"

-"Калето", 

като Невястата и Калето започват една до друга и също се минават за около час-час и половина... 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 minute ago, crazyhorse said:

Може да си уплътните времето с 3 по-леки пътеки:

-Смолянските езера(около час разходка) 

-"Невястата"

-"Калето", 

като Невястата и Калето започват една до друга и също се минават за около час-час и половина... 

Невястата сигурно ще я пробваме, въпреки че някъде пишело, че последната 1/3-та била трудна и пак имаше уплашили се. 🙂 Тя така или иначе като гледам е кратка, така че в краен случай, който не иска, може да изчака. Калето го предложих и то точно, защото е в съседство, ама май ме отрязаха. 🙂 Езерата са потенциални. Вероятно ще идем и до Снежанка с лифт от Пампорово и до Орфееви скали, тъй като им е харесало, а аз не съм била.

Реално ще спим в Баните и ще имаме два дни, в които да мръднем на някъде, като е вероятно мърдането да не е за пълен ден (не съм сигурна де, план програмата не я глася аз, аз само подхвърлям места, на които ми се ходи 😄) и дано имаме хубаво време. 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, дядо Пепи каза:

Момчиловата крепост до с.Градът е също интересен обект и се стига много по-лесно. 

Подкрепям, много е приятно.

Само един съвет - като стигнете втората беседка и видите табелата за панорамната пътека, по-добре не я хващайте, защото в края ще ви очакват много стъпала, а реално крепостта е съвсем близо до беседката и на отиване няма смисъл да се заобикаля. Панорамният маршрут според мен е по-подходящ навръщане - отгоре посока беседката, след като сте разгледали, защото както казах малко заобикаля.

Ето няколко снимки:

Там горе е крепостта:

IMG_20201013_001906.jpg.168ac206e320788f777339bfbb205d98.jpg

Това е беседката, до която крепостта е съвсем близо и от която тръгва панорамната пътека

IMG_20201013_001917.jpg.fb337dbac204d2390d0cc6542a52467d.jpg

Това са стълбите в края на панорамната пътека, за нас бяха в началото, защото ние се спуснахме от крепостта надолу:

IMG_20201013_001939.jpg.9f143978940766b9906ba2f3df797ee8.jpg

И това е по панорамната пътека:

IMG_20201013_001927.jpg.0e8e2895168d23e571f3795e1d554d77.jpg

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.