Прескочи до съдържание

До Ставангер


Sneji sneji74

Препоръчани мнения

Малко е общ интереса - искате да стигнете възможно най-бързо или имате 4-5 дни искате да спирате тук-таме и да разгледате понещо? Колко човека сте шофьори и по-колко часа може да карате на ден?

 

Аз не го направих на практика, но по спомени от планираното най-бързия път си е София-Белград-Будапеща-Братислава-Прага-Дрезден-Хановер-Хамбург и през цяла Дания до Хрицхалс откъдето има фери до Ставангер директно (120 евро беше, инфо отпреди 4 години)  или до най-близката точка в Норвегия (Кристиансанд) и от там по шосето

Два варианат бяхме гледали - за 2 и за 3 дни (без ферито). В първия спане около/в Прага, във втория - Будапеща и Берлин (което е около час повече, но там имахме приятели да видим и да спим). Съответно по 12-13 или 8-9 часа каране при 2 шофьора. Не че не познавам хора, които стигат до Хамбург за 20 часа със спиране за тоалетна и смяна само.

За таксите - viamichelin e доста точен като калкулации.

Варна добавя обаче още 4 часа  поне към маршрута през София, а по-краткия път (Варна-Русе-Букурещ-Тимишоара-Сегед-Буудапеща) ще ви остави трайни спомени (негативни), особено ако не спирате никъде.

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много благодаря за изчерпателния отговор,за първи път ще пътуваме с кола до Ставангер.Нямаме определено време за което да стигнем ,дъщеря ми живее там и ще останем около месец.Двама сме шофьорите и ще се сменяме.Незнам обаче как стой въпроса със нещата който можем да пренесем с колата през границите като хр продукти и цигари най вече,защото навсякъде е различно.

Връзка към мнение

С нещата през границите нямаш проблем, освен ако не носите промишлени количества алкохол и цигари. Потърси сайта на норвежката митница ако наистина мислите да носите много алкохол и цигари.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
21 minutes ago, Sneji sneji74 said:

Благодаря,само цигари ще носим но незнам до колко картона е разрешено на човек 

Разрешават един картон на човек :

 

https://www.toll.no/en/goods/alcohol-and-tobacco/quotas/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.