Прескочи до съдържание

Дестинация за годишнина - Малдиви, Сейшели, Шри Ланка, Бали


checho

Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

търсим си с половинката дестинация за годишнина от сватбата. Като критерии предпочитаме, някое вълшебно място 🙂 - екзотична дестинация. Представям си го да има от рода на тези къщички в морето като на Малдивите, красиво море, гмуркане/шнорхелинг, слонове/маймуни, да не е опасно и не много скъпо като дестинация. Представям си 7-9 дни, бюджет 4-5000лв.

 

Разглеждах мнения за следните дестинации:

- Малдиви и Сейшели се оказват доста скъпи дестинации.

- Бали е по скоро културна дестнация, храмове и подобни, но пък има джунгла. 

- Тайланд, Пукет - търся мнения

- Шри Ланка - търся мнения

- Занзибар - търся мнения

- Южна Америка не ми допада като дестинация 

 

Намерих следните насоки за цени, които не знам дали са релевантни днес:

Най-ниска цена за екзотично пътуване с оглед цени на полети и хотели може да се постигне за Тайланд (от 600 евро на човек нагоре). Следващата група дестинации с малко по-висок бюджет са Бали, Шри Ланка, Виетнам, Малайзия, Доминиканска Република (Най-ниските цени започват от между 900 и 1200 евро на човек в зависимост от периода. Най-скъпите дестинации са Малдиви, Сейшели и Мавриций.

 

Какво бихте и препоръчали като дестинация? По-скоро бих ползвал нещо организирано. 

 

Благодаря предварително.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Зависи от разбирането ви за екзотична дестинация.От всичките описани места съм бил в Шри ланка и Тайланд,но Краби,не Пукет.Второто не е моето място.В Шри ланка съм влюбен.Ще успеете да се включите в бюджета,има слонове и маймуни.Храната е хубава.Спокойна държава е.Също обмисляме ходене при нормализиране на обстановката каквото и да означава това.Сега гледах,че на източния бряг има добри места за шнорхелинг.Може би има и по-луксозни хотелски комплекси,но ние търехме къщи за гости и ако отидем пак ще търсим такова настаняване.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

В Шри Ланка има луксозни хотели на източния бряг (който е за море през нашето лято), но са доста по-скъпи от комплексите на западния бряг. Но пък няма вълни, пясъка е бял и изобщо за море е по-добре. но е доста по-трудно за придвижване. Почти няма вътрешни полети.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Проверих сега - за много добри хотели в Пасикуда, цените през юли-август със закуска са в порядъка на 2300-3000 лв. Има и много евтини, но вече не са като че ли за меден месец. Това е разбира се, ако не сте съгласни да ходите да обикаляте националните паркове и историческите места, което за мен винаги би било приоритет при първо отиване. Ако сте склонни на по-стандартно настаняване, може да останете повече време и да видите повече неща. Това е държава с огромна разлика в цените на хотелите, е и в класата също , но...г

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.