Прескочи до съдържание

XTREEMO – намери/сподели с кой да пътуваш


Препоръчани мнения

Здравейте, драми ми магеланци,

 

За първи път пускам такава тема и се надявам да ви грабне така, както грабна мен. Някой хора от форума ме познават, но с няколко думи обичам да пътувам. Изключително много! Не съм Жоро Матеев с почти всички страни, но бая съм пообиколил и винаги е хубаво, когато имаш дружка. Имам няколко хобита и винаги съм искал да ги съчетая с пътуванията ми. Но това винаги е било трудно, защото те са малко по-нестандартни и доста често хората, с които съм можел да ги практикувам не са от тук. Налагаше се да координираме всичко чрез социални мрежи и т.н. Нещата продължаваха да са така до преди една година, когато се запознах с изключително готин човек. Той има дори профил тук, казва се Митко и има за хоби кайтсърф. Ето това е профилът му - Dim Dom - Магеланци (magelanci.com)

 

Когато се запознахме, той ми разказа, че изпитва същите болежки. Харесва да кара кайт, но трудно се координира с хората, трудно организира триповете, когато са намесени повече хора и т.н. За това решил сам да направи платформа, която реално няма алтернатива. Платформа, която да обедини от-до организацията на едно пътуване и най-важното, да помогне да намериш приятелче и съотборници в следващото пътуване.


Идеята веднага ме грабна и какво се оказа… той, като на шега, кандидатствал за една стартъп конференция, спонсорирана от Google в Сан Франциско и те взели, че го одобрили, защото видели потенциал в неговата идея. Че той пък ме и покани да изнасям неговия pitch пред народа там… И така съвсем набързо заминахме една група до САЩ и представяхме идеята.

Така всъщност се даде началото на XTREEMO . Какво е XTREEMO?

Това е социална платформа, подходяща за всеки любител на всякакви видове активности, било то екстремни, неекстремни или просто разходка. За всеки, който иска да сподели следващата си тръпка с приятели или бъдещи такива!

Платформата улеснява организацията и намирането на нови занимания на открито. Предлага възможността да потребителите да се насладят от спортове и дейности на открито, в дестинации по цял свят. XTREEMO събира всичко необходимо на едно място – метеорологично време, самолетни билети, настаняване, статистика и всякаква друга информация, нужна за организиране и споделяне на вашите пътувания.

Приканвам всички да се отбиете на сайта и да го разгледате, току виж видите това, от което имате нужда.

 

PS: Искам да благодаря на @cck за това, че отново показа, че форумът е отворен към идеи.

 

 

 

  • Харесвам 16
  • Браво 7
Връзка към мнение

Здравейте,

Бихме искали да разберем какво мислите за фунлционалността. Всякакви идеи , индикации, ако нещо не е ОК и т.н. са добре дошли.

 

Поздрави!

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Идеята е чудесна .

Използвах платформата, за да обявя пътуване.. пък да видим. 🙂

 

Препоръки от опита засега: не позволява да се промени локацията на пътуването (не бях сигурна origin или destination да сложа). Ще е хубаво и да може да се филтрират публични/частни пътувания и събития.

 

Това е засега и поздравления 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 3.02.2022 г. в 16:54, Румяна Цонева каза:

Идеята е чудесна .

Използвах платформата, за да обявя пътуване.. пък да видим. 🙂

 

Препоръки от опита засега: не позволява да се промени локацията на пътуването (не бях сигурна origin или destination да сложа). Ще е хубаво и да може да се филтрират публични/частни пътувания и събития.

 

Това е засега и поздравления 🙂

Здравейте Румяна,
Видях вашата идея за пътуване в https://xtreemo.com/map/trip/605. И ви писах там, като си оставих координатите за връзка. 
Искам да споделя с вас, че 2021 почти бяхме тръгнали на там за фестивала на 24 Юни. Някои си бяха взели и всички билети, но седмица преди да тръгнем всичко пропадна заради нови регулации и групата просто се разпадна. Копирам настаняването от програмата, дава някаква представа за маршрута.

• 1 нощувка със закуски в хотел Britania Crystal Collection 3*sup (или подобен) в Лима
• 1 нощувка със закуски в хотел Emancipador 3* (или подобен) в Паракас
• 1 нощувка със закуски в хотел El Huacachinero 3*sup (или подобен) в Уакачина
• 1 нощувка със закуски в хотел Hacienda Nasca Oasis 3* (или подобен) в Наска
• 1 нощувка със закуска в хотел Villa del Carmen 3* (или подобен) в Арекипа
• 1 нощувка със закуска в хотел Casona Plaza 3* (или подобен) в Янке, Колка
• 2 нощувки със закуски в хотел Hacienda Plaza Puno 3* (или подобен) в Пуно
• 3 нощувки със закуски в хотел Taypikala 3* (или подобен) в Куско
• 1 нощувка със закуска в хотел Taypikala 3* (или подобен) в Мачу Пикчу
• 1 закуска в хотела в Арекипа в деня на пристигане, 1 обяд (в Такиле)

 


Определено тази година пак ще се пробваме. Все още не мога да потвърдя маршрута. Зависи от мнозинството - демокрация.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Това ми дава повод да докладвам друг bug.

Получавам следните нотификации:

 

когато натисна някоя от тях, ме препраща към събитието, но не мога да видя никакво съобщение от човека. В случая на първата норификация поне получих мейл с текста, но сега нищо. 😕

 

@Dim Dom, ще пиша.

Screenshot_2022-02-13-09-51-24-604_com.jomotrip.jpg

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Прегледах платформота. Има потенциал да набере доста популярност. Забелязвам че много хора имаме този проблем. Имаме време, пари, желание, идеята е готова но съмишленици няма. Приветствам всякакви идеи в тази посока. 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.