Прескочи до съдържание

Кола под наем в Италия с дебитна карта


Препоръчани мнения

А може ли да ми препоръчате рент-а-кар компания, която работи с дебитни карти, понеже не разполагам с кредитна. И как е по-добре да си я наема, чрез rentalcars или на място на летището ? Благодаря.

Връзка към мнение

За дебитни карти не знам, това е рядкост. От значение е мястото, защото обикновено тези са малки местни компании, не големите вериги, които са навсякъде. Иначе на място винаги е по-скъпо. Освен ако намериш някоя неизвестна на някой остров, която не работи в интернет и тя вероятно ще приема и дебитни карти.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Явно може.
Payment by Credit or Debit Card:
  payment can be made using a credit/debit card (Visa/Visa Electron or Mastercard) either via our web site or on collection of the vehicle. You need to know that there will be a deposit applicable if you do not choose the Smart cover

 
The deposit will be refunded to you at the end of the rental if there is no new damage made to the car. For Portugal, a 100€ deposit will be charged to your debit or credit card to cover possible Via Verde toll charges. 
 
Debit cards must be nominative. If you have prepaid on the web for your vehicle you must use the same credit/debit (Visa/Visa Electron o Mastercard) when picking up the car.
Връзка към мнение

също е добре да правиш разлика между плащане за наема (което винаги може да е и с дебитна карта, че и кеш) и депозит. Обикновено за депозита ако се прави с дебитна карта (ако въобще може) се прави плащане и после връщане на сумата, което може да доведе до такси.

Връзка към мнение
преди 19 часа, Vunkara каза:

А може ли да ми препоръчате рент-а-кар компания, която работи с дебитни карти, понеже не разполагам с кредитна. И как е по-добре да си я наема, чрез rentalcars или на място на летището ? Благодаря.

има цял раздел за коли под наем.

https://magelanci.com/forums/forum/54-автомобилен-транспорт-и-коли-под-наем/

 

Не че се разбра за къде става дума, но като цяло са единици случаите когато може да се наеме с дебитна карта.

 

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Възползвам се от темата, защото искаме да наемем кола в Бари. Лошото е, че аз имам кредитна карта, но не и шофьорска книжка, а приятелката ми - обратното.

Дали можем да заобиколим изискването шофьорката книжка и картата да са на едно име като включа нея като втори шофьор?

Чудя се и дали да запазвам онлайн или на място да се пазарим - тя е живяла няколко години в Италия и говори езика перфектно, освен това е хубавица :-).

Връзка към мнение

Принципно ти не можеш да си първи шофьор без шофьорска книжка. А иначе какво ще стане на място не знам, само гледай резервацията да е refundable.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.