Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Ами хич не е странно, защото такива надписи обикновено се появяват при overbooking и после карат хората да висят на изхода и да чакат всички да се качат, за да видят дали ще има места за всички. Другия вариант е да е грешка, при всички положения може да се опиташ да си говориш с тях за всеки случай...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
6 hours ago, Zornitsa said:

Здравейте, при чекиране за полет от Шарлероа до София ми изписва това на бордната карта. Това нещо ново ли е?

67C806C7-314B-43D5-8028-D6DB57F2D977.png

На мен ми се случи преди 2 седмици и почти бях приел, че ми се проваля пътуването, когато след около 30 мин това съобщение изчезна и вече можех да си видя нормалната бордна карта.... Стискам палци! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Adventurer каза:

Ами хич не е странно, защото такива надписи обикновено се появяват при overbooking и после карат хората да висят на изхода и да чакат всички да се качат, за да видят дали ще има места за всички. Другия вариант е да е грешка, при всички положения може да се опиташ да си говориш с тях за всеки случай...

Като чета ми хрумва да питам,дали при чекиране в последният момент риска да останеш без място при овърбукинг е по-голям?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Zornitsa каза:

Здравейте, при чекиране за полет от Шарлероа до София ми изписва това на бордната карта. Това нещо ново ли е?

Това се случва при пътници извън ЕС.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Мари Николова каза:

Като чета ми хрумва да питам,дали при чекиране в последният момент риска да останеш без място при овърбукинг е по-голям?

Гледам една поредица за летището в Дубай и там имаше точно този казус. Пътник не се бе чекирал изобщо, като е разчитал да го направи на гейта и е останал без място именно заради овърбукинг и въпреки,че има билет за този полет не можа да се качи.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Връзка към коментар
преди 59 минути , vinidj каза:

Това се случва при пътници извън ЕС.

Те за това имаха друг текст по принцип...

THIS IS NOT A BOARDING CARD! 
NON EU / EEA PASSENGERS MUST PROCEED TO CHECK-IN FOR 
DOCUMENT CHECK AND VISA VERIFICATION. 

Преди 1 час, Мари Николова каза:

По принцип практиката е да се зарязват последните, които са се чекирали онлайн, така че когато става въпрос за много популярна дестинация в определени натоварени периоди този риск си го има. Сега в някои случаи и други критерии могат да се прилагат, но точно нискотарифните компании едва ли ще се престараят да правят особен подбор.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Zornitsa каза:

Най-вероятно полета е овърбукнат. На летището, че ви дадат бордни карти на които вместо места ще STB и на изхода ще гледате като наказани деца докато другите се качват и ако някой не се появи ще ви качат. Ако не един документ за 250/400 евро и евентуално полета за утре.
Да се звъни на кол център е абсолютно безполезно.  Казвам го от опит, защото преди 2-3 години ми се наложи в последния момент да купя 2 билета Лондон-София по молба на мой близък, за  погребение и платих им 1600 лв. При чекиране изочи същото съобщение.  В кол центъра не пожелаха да върнат парите лъгаха ме, че всичко ще е наред  на летището също не  им съдействаха. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм виждала това съобщение, когато чекирах малката си дъщеря и нейния билет не беше свързан с възрастен. Обадете се по телефона им и проверете какво става. Защото на летището ми искаха 30 евро, за да я чекират след проверка на документите ни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На гишето за чек-ин издадоха бордна карата и казаха, че е станало технически проблем. В самолета имаше много пасажери с дублирани места. Явно в последния ден от месеца системата на Уиз е прегряла: )))

Памперсите минаха успешно :)))

• Харесвам 6
  • Браво 2
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Преди 2 месеца си купих билет обикновен с ръчен багаж, обаче потвърждението от УизЕър пристигна с още 10кг и приорити.

На бордната карта го нямаше, но аз носих с идеята да им покажа тяхното потвърждение и да минат още 10кг...обаче на летището си искаха 20Евро и каквото пише в системата. Не признаха собственото си потвърждение, не искаха и да чуят обяснение супер нагла жена.

Така, че внимавайте каквото сте платили само това е , да не ви заблудят УизЕър, че имате повече с фалшиво потвърждение.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Това е вероятно, защото в системта им си е записан ръчен, а всеки може да си направи на word, photoshop и каквото се сетиш още да пише каквото си иска и да носи разпечатка на летището. Пази документите за плащането. Естествено, че ти можеш да докажеш какво ти е пращано от Уиз. Ако ти се занимава с КЗП, имаш правото да търсиш отговорност, защото пък и те могат с цел заблуда на всеки да разпращат каквото им харесва, а на летището да твърдят, че не е така.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 1.07.2019 г. в 15:51, Coo каза:

Това е вероятно, защото в системта им си е записан ръчен, а всеки може да си направи на word, photoshop и каквото се сетиш още да пише каквото си иска и да носи разпечатка на летището. Пази документите за плащането. Естествено, че ти можеш да докажеш какво ти е пращано от Уиз. Ако ти се занимава с КЗП, имаш правото да търсиш отговорност, защото пък и те могат с цел заблуда на всеки да разпращат каквото им харесва, а на летището да твърдят, че не е така.

За 40лв ми се занимава и ще подам първо към Уиз жалба, после ако откажат и КЗП.

Използват и други трикове, при резервация в сайта им - ако не искаш застраховка няма нищо да пише върху бутона и всички цветни и шарени бутони са ги нагласили да излизат първи, а всички спестяващи избори са отстрани с малки букви.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 50 минути , vinidj каза:

За 40лв ми се занимава и ще подам първо към Уиз жалба, после ако откажат и КЗП.

Използват и други трикове, при резервация в сайта им - ако не искаш застраховка няма нищо да пише върху бутона и всички цветни и шарени бутони са ги нагласили да излизат първи, а всички спестяващи избори са отстрани с малки букви.

Здравейте,

и аз имах проблем със застраховката, но когато сайта е на английски, всички бутони излизат както трябва и можеш да я откажеш......

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Видях,че имам сменени часове на полети и мисля да си взема сумата като уиз кредит.Някой с опит да сподели до колко време сумата ще е налична в акаунта и какъв ще е срокът на кредита?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сумата  е налична веднага, след като се съгласиш на този вариант-един рефреш време. Аз като се възпозвах от тази опция кредита важеше безкрайно( незнам дали не са го променили).

Връзка към коментар

Визз пускат нови линии от Виена:

Vienna – Alicante eff 17DEC19 3 weekly A321 (2 weekly from 11JAN20)
Vienna – Bremen eff 17DEC19 5 weekly A321
Vienna – Chisinau eff 28OCT19 2 weekly A320
Vienna – Naples eff 17DEC19 3 weekly A321
Vienna – Oslo eff 16DEC19 4 weekly A321
Vienna – Porto eff 18DEC19 2 weekly A321

Допълнителни честоти:
Vienna – Eindhoven eff 16DEC19 Increase from 2 to 4 weekly A321 operating
Vienna – Tel Aviv eff 18DEC19 Increase from 7 to 9 weekly, A321 operating

• Харесвам 5
Връзка към коментар
4 minutes ago, akair said:

Визз пускат нови линии от Виена:

Vienna – Alicante eff 17DEC19 3 weekly A321 (2 weekly from 11JAN20)
Vienna – Bremen eff 17DEC19 5 weekly A321
Vienna – Chisinau eff 28OCT19 2 weekly A320
Vienna – Naples eff 17DEC19 3 weekly A321
Vienna – Oslo eff 16DEC19 4 weekly A321
Vienna – Porto eff 18DEC19 2 weekly A321

Допълнителни честоти:
Vienna – Eindhoven eff 16DEC19 Increase from 2 to 4 weekly A321 operating
Vienna – Tel Aviv eff 18DEC19 Increase from 7 to 9 weekly, A321 operating

Кишинев ми изглежда доста екзотично. Като цяло доста добра новина предвид близостта и на летището в Братислава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Интересни нови линии от София предвиждат за Уиз ер с новите геймчейнджъри A321xlr 😉

Eastern-europe-to-india-700x350.gif

Wizz Air Eyes London To Dubai Flights With Airbus A321XLR

https://simpleflying.com/wizz-india-flights/

@akair да коментира колко са реални плановете 😉

• Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар

От прочетенето не ми стана ясно дали SImpleflying ги предвиждат или СЕО-то на Визз ги предвижда тези маршрути от София. Но май не е СЕО-то...

Коментарът е ясен - само времето ще покаже колко реални са тези планове/предвиждания.

Ето го и интервюто: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-06-26/wizz-air-ceo-says-new-airbus-jets-will-extend-reach-to-india

• Харесвам 1
Връзка към коментар
49 minutes ago, Topfly said:

Интересни нови линии от София предвиждат за Уиз ер с новите геймчейнджъри A321xlr 😉

Eastern-europe-to-india-700x350.gif

Wizz Air Eyes London To Dubai Flights With Airbus A321XLR

https://simpleflying.com/wizz-india-flights/

@akair да коментира колко са реални плановете 😉

Не ми се вярва да има смисъл от директна линия между София до Индия... по-скоро да заложат на някоя по-туристическа или бизнес дестинация в Азия или Африка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 51 минути , Topfly каза:

Освен въздух друго не могат да пренесат по тези дестинации 🙂

• Браво 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Jorro said:

Не ми се вярва да има смисъл от директна линия между София до Индия... по-скоро да заложат на някоя по-туристическа или бизнес дестинация в Азия или Африка.

Въздушни линии не се пускат само за туристи! Индия е седмата по големина икономика в света в номинално изражение и третата по покупателната способност. Може да се прави доста бизнес, а и има и голям потенциал за гастарбайтери. Не мисля, че ще е голям проблем да се напълнят два-три самолета на седмица с индийски програмисти, камериерки, готвачи и т.н., които да решат част огромният дефицит на кадри в България. Миналото лято бях в един хотел в България, където ми бяха обещали възможност за закуска и вечеря, но собственикът много омърлушен ми се извини, че няма възможност да ми осигури закуска и вечеря, защото не е намерил готвач за сезона...

Работна ръка: Внасяме виетнамци и индийци, поне за 2 г.
За десет дни на борите са обявени 9511 свободни места

https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/02/13/rabotna-ryka-vnasiame-vietnamci-i-indiici-pone-za-2-g.367854

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , Topfly каза:

Не мисля, че ще е голям проблем да се напълнят два-три самолета на седмица с индийски програмисти, камериерки, готвачи

за синя карта не трябва ли да получаваш над определена заплата 🙂 С други думи камериерки и готвачи ги махаме

За майтапа познавам индийци идвали в София, защото някакъв много известен техен актьор снимал част от филмите си тук. Ама хората с възможности в Индия първо биха обиколили цяла Европа преди да дойдат в България

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.