Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 11 минути , Христиан каза:

Моя кредит е безсрочен, но бих играл да го направя с още 20% отгоре, дори и да стане с 2 годишен срок след това. Към коя дестинация е сигурно, че няма да има полети през април?

Аз залагам за Испания - Пробвай с Малага 14/04 - 21/04 там са най-високи цените.

преди 37 минути , Topfly каза:

Има ли дата до когато е валидна тази забрана?

Засега е до края на месеца, но вероятността да я удължат е голяма:

Забраняват се полетите от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

• С цел намаляване на риска от разпространение на COVID – 19 и необходимостта от предприемането на незабавни действия, се забраняват, считано от 23.59 часа на 17.03.2020 г. всички полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия, Испания, освен тези, за които Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” е издала предварително разрешение.
  • Забраната важи за срок от 14 дни от 23.59 часа на 17.03.2020 г.
  • Заповедта не важи за превоз на товари, включително поща, изпълнението на държавни полети, хуманитарни полети и такива за оказване на спешна медицинска помощ, както и кацане по технически причини на въздухоплавателни средства на летища на територията на Република България.
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Аз пак ще се повторя.Който има полети,които се осъществяват но не лети,да не забравя Колибра.Имам вече два такива ,за които взех по 22€ на билет и посока,без да съм бил на полета

• Харесвам 4
  • Браво 3
Връзка към коментар
преди 42 минути , Ivko каза:

Аз не виждам смисъл да си купиш полет за 40лв т.с. да изхарчиш 40лв кредит и после да получиш 48лв и цялата игра за 8лв

А по-добре ли е да изгори кредитът?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Има и вариант да си изпонакупиш билетчета за по 20лв за различни дестинации за април и май.Предвид,че ситуацията се променя постоянно,ще имаш по-голям шанс да спасиш нещо.А с Колибра става двойно тото 🙂

Връзка към коментар

Аз да споделя за моя Рефънд. 

Обаждане на безплатния номер - любезна дама потвърди, че за моя полет мога да поискам възстановяване на сумата. Пожелах да се върнат по карта и от 7 до 10 дни щяло да бъде осъществен 100% рефънд. Общо 5 мин. Само confirmation code-а поиска и имената на пътуващите.

Бях купил уиз дискаунт, който няма да се възстанови. Това беше ясно. 

Когато пристигнат парите ще кажа. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , Viko каза:

Аз да споделя за моя Рефънд. 

Обаждане на безплатния номер - любезна дама потвърди, че за моя полет мога да поискам възстановяване на сумата. Пожелах да се върнат по карта и от 7 до 10 дни щяло да бъде осъществен 100% рефънд. Общо 5 мин. Само confirmation code-а поиска и имената на пътуващите.

Бях купил уиз дискаунт, който няма да се възстанови. Това беше ясно. 

Когато пристигнат парите ще кажа. 

За коя дестинация?

Връзка към коментар
преди 2 часа, stanimir каза:

Имах Wizz Plus полет канселиран от авиокомпанията преди седмица.  

Връщат абсолютно цялата сума (+20% само за полета без допълнителните услуги). 

Кредита важи 2 години. 

Да но ако са повече от един билет на резервация и са купувани с дискаунт се издухва супата защото смятат само на титуляра остъпката, а на другия смятат нормалната цена и в слуача може да има да плащаш хахах

Отмяна на резервация и заявка за възстановяване на сума

Възстановяване на предимства на WIZZ DiscountClub. Дължимата сума се състои в разликата между редовната цена на билета и цената на билета с WIZZ Discount Club и между редовната такса за багаж и таксата за багаж с WIZZ Discount Club. В случай, че членът на WIZZ Discount Club е отменил резервацията си, тези такси са приложими за пътниците, останали в резервацията, тъй като те губят предимствата на WIZZ Discount Club.

Връзка към коментар

Бях решил да пусна иск за всеки случай да се пробвам да ми върнат цялата сума 😄 по повод доброволната канселация от моя страна с причина, че ден преди полета се обяви извънредна ситуация в България и отказвам да летя ама няма да ме огрее. 

Regarding reservation number G8Q44S, since the flights were not cancelled by the airline, we should have proceeded as per our General conditions of carriage.

At Wizz Air we know that there are situations which cannot be predicted and yours is one of them, so for your future flights we would recommend purchasing Wizz Flex or Travel insurance - limitless flexibility and safety, no matter the circumstances.

Ама сега виждам,че тази застраховка не се предлага за България.The Cancellation Insurance policy is available for customers who are resident and located in Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, Netherlands, Norway, Portugal, Spain, Sweden and Switzerland

Връзка към коментар
преди 7 часа, Георги Матеев каза:

Това е супер, но въпросът по-скоро е дали същото важи, ако сам отмениш полета си?

Защото прочетох в прав текст, че Flex частта е non-refundable по принцип.

Аз съм имал двупосочен билет с Flex, като Wizz промениха часовете и поисках да ми върнат парите в профила (+20% отгоре). Върнаха ми 120% върху стойността на полета и 100% от платената цена за Flex. Което е и логично - Flex цената не би трябвало да се връща само ако ти се възползваш от правото да отмениш резервцията, но не и ако това се случи заради авиокомпанията.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Току що получих имейл от Wizz, че ни отменят полета 🙂 в събота за Ница 28.03 и връщането на 30.03. Само за 10 мин. получих в профила си 120% от сумата валидна за две години. Никъде обаче ни ми даде възможност да искам връщане на парите по кредитната ми карта 100% въпреки, че така пишеше в мейла. На мен не ми трябва да трупам този кредит в профила си, искам кеш само. Дали до 72 часа, както пишат Wizz, ще дадат някакъв линк да избера тази опция.

Връзка към коментар
преди 3 минути , vladko73 каза:

Току що получих имейл от Wizz, че ни отменят полета 🙂 в събота за Ница 28.03 и връщането на 30.03. Само за 10 мин. получих в профила си 120% от сумата валидна за две години. Никъде обаче ни ми даде възможност да искам връщане на парите по кредитната ми карта 100% въпреки, че така пишеше в мейла. На мен не ми трябва да трупам този кредит в профила си, искам кеш само. Дали до 72 часа, както пишат Wizz, ще дадат някакъв линк да избера тази опция.

Ето го линка: https://wizzair.com/en-gb/wizz-credit-conversion-request

От тук можеш да рикуестнеш рифънд.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, yordanov каза:

Ето го линка: https://wizzair.com/en-gb/wizz-credit-conversion-request

От тук можеш да рикуестнеш рифънд.

При мене не става. Въпреки, че полета е отменен все още стои в профила като изпълнен.

Опитах и през този лин, както и през друг, който ми пратиха по друга отменена резервация.

1986339854_.png.a699aef30c33a52e08fe0def4c7d22b1.png

Вероятно полета трябва да бъде обявен в системата им за канселиран/неизпълнен и тогава PNR номера да се праща информация към системата.

Странно е още нещо може би ...

УИЗ процедират по един и същи начин при полет канселиран от тях повече от 14 дни и такъв два дни преди него.

Връзка към коментар

Егати, вчера не ми остана време да взема полет, който да ми канселират и сега всяка дестинация, която бях набелязал е достъпна само от Май нататък. Май се прецаках за няколко часа 😄 

Връзка към коментар

Утре тръгват два полета на Уиз ер за евекуиране на унгарци и граждани на ЕС от САЩ и Канада. Самолетите ще летят по следния маршрут:

Budapest (BUD) - Keflavik (KEF) - New York (JFK) - Miami (MIA) - Chicago (ORD) - New York (JFK) - Toronto (YYZ) - Keflavik (KEF) - Budapest (BUD).

Budapest (BUD) - Keflavik (KEF) - New York (JFK) - Los Angeles (LAX) - New York (JFK) - Keflavik (KEF) - Budapest (BUD).

Полетите щ се изпълняват с А321NEO на Уиз ер, а билетите за пътуващите ще струват 800 евро.

9 броя А321Neo на Уиз ер предишните дни изпълняваха карго полети до Китай.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Здравейте,

Пиша с един малко странен въпрос, но все пак - аз не летях до Лондон и не са ми канселирани билетите. Връщането ми е на 1-ви април и резервацията си стои, а имам колежка, чиято дъщеря е с канселирани полети на по-късни дати и се чудим дали можем да променим имената на моите билети и дъщеря ѝ да ги използва, за да се прибере по-рано? В системата на уиз не виждам как мога да направя подобна промяна на резервацията, макар и в хелповете да пише, че я има. Дали да се обаждаме по телефоните и евентуално какви препъни камъни би могло да има това (естествено, готови сме да платим таксите за смяна на име, които прочетох, че са 45 евро на полет, но просто не намирам откъде да се направи)?

Връзка към коментар

Ако дъщерята е с отказани полети може да си смени датите безплатно (ако не е избрала да връщат парите)

Иначе си избираш билета и Manage my booking или както се казваше...

Ако си титуляр на дискаунт не може да се смени пътника

Връзка към коментар

Успяхме да се свържем по телефона и казаха, че няма как да се смени името, защото това са полетите за връщане, а ни броят че вече сме пътували аз и жена ми на отиване.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , Raybeez каза:

Успяхме да се свържем по телефона и казаха, че няма как да се смени името, защото това са полетите за връщане, а ни броят че вече сме пътували аз и жена ми на отиване.

Тази логика не я сФанах.

Нали са отделни билети, не е един общ . Какво, като сте отишли, може, да не искате да се връщате?

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Георги Матеев
На 29.03.2020 г. в 10:15, Topfly каза:

Утре тръгват два полета на Уиз ер за евекуиране на унгарци и граждани на ЕС от САЩ и Канада. Самолетите ще летят по следния маршрут:

Budapest (BUD) - Keflavik (KEF) - New York (JFK) - Miami (MIA) - Chicago (ORD) - New York (JFK) - Toronto (YYZ) - Keflavik (KEF) - Budapest (BUD).

Budapest (BUD) - Keflavik (KEF) - New York (JFK) - Los Angeles (LAX) - New York (JFK) - Keflavik (KEF) - Budapest (BUD).

Полетите щ се изпълняват с А321NEO на Уиз ер, а билетите за пътуващите ще струват 800 евро.

9 броя А321Neo на Уиз ер предишните дни изпълняваха карго полети до Китай.

В чест на истината €800 е доста приемлива цена в ситуацията... Четох за няколко евакуационни полета от по €3000-€4000 и нагоре, като рекорда беше за един от Оклънд или Сидни (забравих точно) за 10.000 паунда на човек.

преди 29 минути , Raybeez каза:

Няма никаква логика. Така или иначе в тяхната система вие сте noshow за първия полет и е очевидно, че няма да ползвате връщането. Освен това Wizz Air е point2point авиокомпания и билетите (дори наглед двупосочни) не са свързани. На практика имате 2 еднопосочни билета и би трябвало да може да правите каквото си искате с втория.

Ако агента го е домързяло да раздели основната ви резервация на 2 отделни и да промени втората част (връщането) - това е съвсем отделен въпрос. На твое място бих опитал пак да говоря с тях, но този пък по-настоятелно.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
1 minute ago, Георги Матеев said:

В чест на истината €800 е доста приемлива цена в ситуацията...

Четох за няколко евакуационни полети от по €3000-€4000 и нагоре, като рекорда беше за един от Оклънд или Сидни (забравих точно) за 10.000 паунда на човек.

Това реално си е двупосочен билет, като самолета и екипажа трябва да нощува, а вероятно и летищните такси няма да са малко при толкова много кацания. Да не говорим, че самолетът не е сигурно че ще е на 100% пълен и тогава много по малко пътници ще трябва да плащат разходите...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
23 minutes ago, Георги Матеев said:

В чест на истината €800 е доста приемлива цена в ситуацията... Четох за няколко евакуационни полета от по €3000-€4000 и нагоре, като рекорда беше за един от Оклънд или Сидни (забравих точно) за 10.000 паунда на човек.

Няма никаква логика. Така или иначе в тяхната система вие сте noshow за първия полет и е очевидно, че няма да ползвате връщането. Освен това Wizz Air е point2point авиокомпания и билетите (дори наглед двупосочни) не са свързани. На практика имате 2 еднопосочни билета и би трябвало да може да правите каквото си искате с втория.

Ако агента го е домързяло да раздели основната ви резервация на 2 отделни и да промени втората част (връщането) - това е съвсем отделен въпрос. На твое място бих опитал пак да говоря с тях, но този пък по-настоятелно.

12 minutes ago, Topfly said:

Това реално си е двупосочен билет, като самолета и екипажа трябва да нощува, а вероятно и летищните такси няма да са малко при толкова много кацания. Да не говорим, че самолетът не е сигурно че ще е на 100% пълен и тогава много по малко пътници ще трябва да плащат разходите...

Така е, мен само ми е интересно цената на уизз включва само с малък ръчен багаж ли е?Да не стане дабъл както обикновено 😄 😄 😄 

• Смея се 2
Връзка към коментар
1 minute ago, Jorro said:

Така е, мен само ми е интересно цената на уизз включва само с малък ръчен багаж ли е?Да не стане дабъл както обикновено 😄 😄 😄 

Цената ще се плаща на унгарското правителство, а не на Уиз ер. Това реално са чартъри и туроператорът е правителството. Вероятно всичко е включено в цената, но затова нямаше подробности. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.