Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

До St Petersburg дали ще ги има през май?

Имам отменен, дава ми да го сменя с Бургас - Turku, но ми трябва през май да ми го отменят 😉

Публикувано:
преди 9 минути , Tani каза:

Имам отменен, дава ми да го сменя с Бургас - Turku, но ми трябва през май да ми го отменят 😉

Ние вече сме се заредили с билети и чакаме 😉

• Харесвам 2
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, crazyhorse каза:

Мисля,че всичко се връща!Само сумата от флекса изгаря!

Може да симулираш и ще видиш какво ти показва!

При канселиране от Уиз връщат парите и за флекса, за местата не мога да кажа.

Публикувано:
преди 5 часа, Tani каза:

преди 5 часа, Мари Николова каза:

Ние вече сме се заредили с билети и чакаме 😉

И аз съм заредил:едни в началото и едни в края на месеца...

Дано да се лети, че едните ги бутам от миналия юни! 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , Stryper каза:

Ако Wizz летят до St. Petersburg, какво се случва с визата и ковид? Ще може ли да се отиде?

Причинно-следствената връзка е наобратно. Ще летят, ако е разрешен достъпа (ковид мерки и визи).

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, neuromancer каза:

Причинно-следствената връзка е наобратно. Ще летят, ако е разрешен достъпа (ковид мерки и визи).

Добра логика, но ...

Мисля, че вече имаше доста случай (поне в началото на Ковид кризата), в който авиокомпании си летяха, защото полетите не бяха забранени, въпреки че почти нямаше как да се влезе в страната, ако не си гражданин или поне с постоянна регистрация.

Така че бих казал: надявайте се да отменят полетите, но не пречи да си ги изпълнят, ако са продали достатъчно билети, дори и никой да не се качи в самолета ...

• Харесвам 1
Публикувано:

Тогава да, за вече изпълнявани и продадени полети, но да пуснат на чисто нови полети до място с рестрикции не е било

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 6 часа, Stryper каза:

Ако Wizz летят до St. Petersburg, какво се случва с визата и ковид? Ще може ли да се отиде?

Границите са затворени от март 2020. Т.е. Не можеш да влезеш като турист. 

Почнаха да пускат чужди граждани от скоро, но за съжаление България не е сред тях. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 48 минути , neuromancer каза:

Тогава да, за вече изпълнявани и продадени полети, но да пуснат на чисто нови полети до място с рестрикции не е било

А ако руснаците напълнят част от полетите? Те си пътуват яко, не знам при какви условия,  но пътуват.

Публикувано:

Ами възможно е, не знам при какви условия летят руснаците и докъде, мисля, че не до ЕС, но може и да бъркам.

Имах предвид в поне едната от двете посоки да отпаднат рестрикциите, а не конкретно в нашата. Ама това е трудно за прогнозиране

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 минути , neuromancer каза:

Ами възможно е, не знам при какви условия летят руснаците и докъде, мисля, че не до ЕС, но може и да бъркам.

Имах предвид в поне едната от двете посоки да отпаднат рестрикциите, а не конкретно в нашата. Ама това е трудно за прогнозиране

Доста имат имоти на нашето море и сигурно намират начин да пътуват до България. Някои дори постоянно живеят в имотите си. През лятото се чуваше руска реч в Слънчев бряг и наоколо. Мисля, че това е основният контингент за полетите.

Публикувано:
преди 4 минути , Дани Магелани каза:

Доста имат имоти на нашето море и сигурно намират начин да пътуват до България. Някои дори постоянно живеят в имотите си. През лятото се чуваше руска реч в Слънчев бряг и наоколо. Мисля, че това е основният контингент за полетите.

Те летят през Истанбул.

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

А ако руснаците напълнят част от полетите?

Руснаците, живеещи у нас и без полетите на Wizz  си намират начин да летят. Kакто каза @Marisha  основно през Истанбул сега. В различните периоди летяха спрямо ситуацията и възможностите към текущия момент. Например през Белград и после с автобус или трансфер до България.  Wizz  разчиташе на  два фактора за полетите си до Петербург. Първият е  режимът "Отворено небе" за  летище "Пулково".  Вторият  фактор  бяха   електронните  безплатни визи за  Санкт Петербург за чужденци.  Ако руснаците, живеещи в  България/Европа са  ограничен брой, то потенциалните туристи от Европа  с електронни визи  бяха  неограничено или много  голямо количество.  Именно на втория фактор разчиташе авиокомпанията, анонсирайки  полетите си от редица европейски градове до Санкт Петербург. Обаче,  пандемията нанесе своите корективи.  Електронните безплатни визи за посещение на Санкт Петербург бяха  спрени.  В последствие руското правителство анонсира обща електронна виза за посещение на Русия с цена 40 долара, която трябваше да влезе в  сила първоначално от 01.01,2021, после отложена за 04.02.2021 и накрая отложена за неопределено време.

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 13 минути , epetkov каза:

Електронните безплатни визи за посещение на Санкт Петербург бяха  спрени.  В последствие руското правителство анонсира обща електронна виза за посещение на Русия с цена 40 долара, която трябваше да влезе в  сила първоначално от 01.01,2021, после отложена за 04.02.2021 и накрая отложена за неопределено време.

Не трябваше ли визите да са безплатни за цяла Русия? 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , crazyhorse каза:

ли визите да са безплатни за цяла Русия? 

Е, чак пък такива подаръци.  Имаше си го пилотния проект с електронните визи за посещение на Санкт Петербург,  Калининградска област и Далечния Изток.  Още при старта на електронните визи казаха, че в някакъв момент те ще бъдат заменени с  обща електронна виза за цяла Русия, която ще бъде платена.

• Харесвам 5
Публикувано:

Днес чекирах билетите на мои приятели,полетът им е след 29 дни от днешна дата. След това влезнах да проверя бордните карти, за да им ги пратя, но ми изписва , че бордните карти са невалидни. На някого ,ако му се е случвало подобно нещо , моля помогнете!!

Публикувано:

С коя АК ще се пътува?За къде?Кой ще пътува, има ли деца?Дайте повече инфо, за да се види имало ли е подобен случай при някого.

Публикувано:

Много са възможните причини :

- бъг

- дете в резервацията

- изтекъл документ за самоличност

- объркана дата на раждане/име

- чекиране с ЛК вместо паспорт за дестинация, изискващ паспорт

- вероятно има и други

Публикувано:
преди 9 минути , Ognyan Bolgurov каза:

Днес чекирах билетите на мои приятели,полетът им е след 29 дни от днешна дата. След това влезнах да проверя бордните карти, за да им ги пратя, но ми изписва , че бордните карти са невалидни. На някого ,ако му се е случвало подобно нещо , моля помогнете!!

Има и опция да е необходим пречат на бордната карта след проверка на чек-ин гишето за валиден ПСР.

Така беше при моя полет до Цюрих. Трябваше задължително ходене на гише , там преглед на теста и издават хартиена бордна карта която е валидна за пътуването

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 54 минути , AlexandraKo каза:

С коя АК ще се пътува?За къде?Кой ще пътува, има ли деца?Дайте повече инфо, за да се види имало ли е подобен случай при някого.

Ще се пътува с Wizz Air за Лондон (Лутан). Няма деца , четирима възрастни. 

преди 53 минути , funny каза:

Има и опция да е необходим пречат на бордната карта след проверка на чек-ин гишето за валиден ПСР.

Така беше при моя полет до Цюрих. Трябваше задължително ходене на гише , там преглед на теста и издават хартиена бордна карта която е валидна за пътуването

Най-вероятно е така. Поразпитах познати,които са пътували скоро и същото ми беше казано. 🙂 Благодаря!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, epetkov каза:

Е, чак пък такива подаръци.  Имаше си го пилотния проект с електронните визи за посещение на Санкт Петербург,  Калининградска област и Далечния Изток.  Още при старта на електронните визи казаха, че в някакъв момент те ще бъдат заменени с  обща електронна виза за цяла Русия, която ще бъде платена.

https://bulgaria.mid.ru/bg_BG/elektronnaa-viza

• Харесвам 1
Публикувано:

Уиз за n-ти път промениха полета ни до Мадрид от сряда на понеделник. Купил съм flex за този полет и искам да го променя за петък вместо за понеделник като използвам опцията "начало на повторна резервация". При промяната обаче никъде не виждам възможност да си взема пак flex за полета в петък. Това означава ли, че флексът автоматично ми се прехвърля и за петъчния полет или просто го губя?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Kads
    • radi777
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.