Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 7 минути , Mary каза:

При динамиката, с която се обновяват нещата, дали имаш шанс да е актуално повече време?

Ако някой от темата се ангажира да дава актуална информация редовно, ние ще я закачваме отгоре.

Мисля, че постът, стартиран по-горе от @Георги Матеев, е добра отправна точка. Ако е съгласен неговото мнение да бъде закачено и да бъде редактирано от модераторите с актуална информация, мисля, че ще стане. Може да се пише датата към която е била направено последното актуализиране.

Най-много Уизци да ни видят какви ги правим и да поограничат нещата. 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:

сигурно ще се изложа, че толкова време след като всички го правят,  не съм схванала напълно схемата, но все пак ще пробвам:

ако ми трябва за лятото 0/ полет с евтин 20кг багаж, така ли следва да се прави

1/ купувам сега полет MXP-BDS или TRN-BRI и си плащам флекс 5 евро

2/ сменям полета от 1/ на полет за LWO-GDN и там си купувам багаж за 9 евро

3/ сменям полета от 2/ когато видя хубави цени за нужния ми полет от 0/ и вече имам 20 кг багаж за него + опцията да го сменя, ако не мога да го ползвам?

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , yordanov каза:

Най-много Уизци да ни видят какви ги правим и да поограничат нещата. 🙂

Както се е случвало не веднъж и не само с Уиз. 😉

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 29 минути , iMari каза:

Мислех си го, но специално врътките с услугите се дъвчат от доста време публично и по тая тема нещата отдавна са изпуснати. Освен това в случая Уиз надали биха се занимавали заради 40-50 човека да си променят цялата система - това би им струвало много повече от евентуалните пропуснати ползи.

В чест на истината този пропуск е един от най-малките в системата им. Има и доста по-сериозни врътки, заради които може да уволнят цели IT отдели. Но тук вече няма да изпадам в подробности.

@antea точно така.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 58 минути , iMari каза:

От години работим безплатно за монополисти като споделяме многократно публично бъгове и пропуски в системите им, които те успешно отстраняват в наша вреда.

Лесният достъп до ценна информация я прави безценна, т. е.  неструеаща нищо.

И в този ход на мисли - по-запознатите знаят защо схеми тип fuel dumping работят с години! 

• Харесвам 5
Публикувано:

Здравейте, имам върпос относно отменен полет Солун-Абу Даби. Разбрах, че алтернатива е София-Абу Даби. Ако решим да изберем този маршрут как се случва презаверяването на билетите, ако има разлика в цената, то тя доплаща ли се и има ли значение, че предвид че няма за конкретните дати (на предишните полети) то ние избираме този вариант? 

Публикувано:

Аз съм за схемата, който търси нещо по-изгодно да пита и друг/и да му отговарят. Иначе за какво ще си пишем, ако трябва само да се прочита информацията?🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , Ники Петров каза:

Здравейте, имам върпос относно отменен полет Солун-Абу Даби. Разбрах, че алтернатива е София-Абу Даби. Ако решим да изберем този маршрут как се случва презаверяването на билетите, ако има разлика в цената, то тя доплаща ли се и има ли значение, че предвид че няма за конкретните дати (на предишните полети) то ние избираме този вариант? 

Не не се доплаща нищо избирате си полети 60 дена напред и 14 дена назад от съответната дата. Влизате в профила си и там трябва да имате опции за рефънд и за презаверяване.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 17 минути , ДиянаВ каза:

Аз съм за схемата, който търси нещо по-изгодно да пита и друг/и да му отговарят. Иначе за какво ще си пишем, ако трябва само да се прочита информацията?🙂

Поривът да се помага на питащите е похвален, правилен и без съмнение препоръчително-задължителен за форума. Само, че търсенето и предлагането са в дисонанс и за да съм по ясен - ако ти  е интересно виж водещите теми във форума в зората им, както и други теми  от това време. Сравни и ще намериш отговора.

За да не съм излишнословен - забравихме ли Колибра, с какво я помним и защо вече не може да е в помощ никому при реален проблем!?

• Харесвам 8
  • Замислям се 2
Публикувано:

Едно от нещата, които в този форум липсват, е да има отделни "нишки" с отговори на конкретен коментар. Като тези отговори да не са видими на пръв поглед, а само, когато се цъкне да бъдат прочетени. Реално, при сегашния вид някои теми (като тази) ужасно се разводняват и се затруднява намирането на информация. Темата за ковид рестрикциите - още повече... 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 39 минути , master_of_germs каза:

Реално, при сегашния вид някои теми (като тази) ужасно се разводняват и се затруднява намирането на информация.

Очевидно ми е ден да спамя, но ще споделя с четящите моя отговор на твоя въпрос.

В тази тема от дълго няма новини, има само въпроси повторени десетократно, без да се търси отговор на същия въпрос две мнения по-горе.

По темата:

Летете с УИЗ, ползвайте реално и в близко време резервациите си. Годината ще е трудна за всички и много няма да оцелеят на пазара, а останалите ще се доближат до монопол, респ. високи цени.

Здраве и успех на всички!   🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 23 часа, master_of_germs каза:

И при мене изчезнаха вече София и Пловдив от менюто.

Братислава също я няма...

Продължават да изчезват много летища от менюто в приложението на уиз.

Мадрид, Лисабон, Бергамо, Гданск, Бриндизи, Дортмунд, Санкт Петербург ми липсват. Вероятно много повече, просто тези ми направиха впечатление досега.

• Шок 2
Публикувано:
преди 47 минути , master_of_germs каза:

Продължават да изчезват много летища от менюто в приложението на уиз.

Мадрид, Лисабон, Бергамо, Гданск, Бриндизи, Дортмунд, Санкт Петербург ми липсват. Вероятно много повече, просто тези ми направиха впечатление досега.

и при мен изчезват и то не само от/за България

Публикувано:
В момента, ДиянаВ каза:

и при мен изчезват и то не само от/за България

Да, аз днес изобщо не търсех полети от/за БГ, понеже София ми изчезна още вчера...

Публикувано:

Много неприятно, вече втори ден приложението е неизползваемо. Не смея и точки да прехвърля, защото при последния ъпдейт 2 лв. така и не се заредиха в акаунта ми. Бях забравила, че ще има профилактика и точно този следобед взех, че прехвърлих точки. Добре че бяха малко, колкото за едно доплащане. Прежалих ги.

Публикувано:
преди 2 часа, ДиянаВ каза:

Много неприятно, вече втори ден приложението е неизползваемо. 

След преинстолиране на приложението, при мене се оправиха нещата.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, ACM каза:

Capture.PNG.50ed5d8bda110c59a2907fcaa6331b95.PNG

Какво означава това? Как така няма история? Как да разбера кога изтича кредитът?

Само през приложението може да видиш вече пълната история на кредитите.

• Харесвам 1
Публикувано:

Имам въпрос, при отказан бординг заради overbooking, на полет от ОК към София, важат ли европейските регулации за компенсация, защото чета на europa.eu, че важат, а на страницата на Уиз пък са го написали така:

"between 1501 and 3500 km in the case of all intra-Community (EU-EEA) flights"

Публикувано:
преди 15 минути , searus каза:

Имам въпрос, при отказан бординг заради overbooking, на полет от ОК към София, важат ли европейските регулации за компенсация, защото чета на europa.eu, че важат, а на страницата на Уиз пък са го написали така:

"between 1501 and 3500 km in the case of all intra-Community (EU-EEA) flights"

Ако авиокомпанията е със седалище в Европейския съюз важат. Но Уиз май имат дъщерна компания в ОК и може с това да се измъкват. В ОК няма ли еквивалентни правила на европейските?

Цитат

Пътуване от Обединеното кралство до държава от ЕС

От 1 януари 2021 г. правилата на ЕС относно правата на пътуващите със самолет не важат в случай на отказан достъп на борда, отмяна или закъснение на полети от Обединеното кралство до ЕС, ако полетът ви се извършва от превозвач от Обединеното кралство или друг превозвач от държава извън ЕС, дори ако сте резервирали полета си преди тази дата. Въпреки това правилата на ЕС продължават да се прилагат след 1 януари 2021 г., ако полетът ви от Обединеното кралство до ЕС се извършва от превозвач от ЕС, освен ако вече сте получили обезщетение или ползи съгласно законодателството на Обединеното кралство.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.