Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 часа, Hakkâri Spor каза:

Да, за съжаление, когато са ниските цени, няма припокриване. Нисък сезон.

image.png.6e765093306ce559e2ab0bcb9f87e5fc.png

image.png.bd5960eaabbcf99be581ab6c36fc4b03.png

Флайдубай летят целогодишно за около 100 евро двупосочно. Дубай Абу Даби с автобус двупосочно също е приемливо. Ден, два престой някъде също е опция. Въпрос на избор и оптимизация на цена. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
54 minutes ago, The Doctor said:

Флайдубай летят целогодишно за около 100 евро двупосочно. Дубай Абу Даби с автобус двупосочно също е приемливо. Ден, два престой някъде също е опция. Въпрос на избор и оптимизация на цена. 

София - Дубай за 100€ двупосочно ? 

• Харесвам 3
Публикувано:

Такива цени не съм виждал близките две години. Последната ниска цена беше 125 евро двупосочно, която видях/ползвах 2018-та. Иначе с два дена се разминават в разписанията и в двете посоки София-Абу Даби-Шри Ланка в лятното разписание, но ще видим зимното.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 часа, stanimir каза:

София - Дубай за 100€ двупосочно ? 

Прав си. Моя грешка, еднопосочно. 

преди 4 часа, Ivko каза:

Такива цени не съм виждал близките две години. Последната ниска цена беше 125 евро двупосочно, която видях/ползвах 2018-та. Иначе с два дена се разминават в разписанията и в двете посоки София-Абу Даби-Шри Ланка в лятното разписание, но ще видим зимното.

Прав си. Тогава ще пътуваме до Абу Даби през Бари или Катания. Има много възможности за "шантави маршрути ". 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 9 часа, The Doctor каза:

Прав си. Моя грешка, еднопосочно. 

Прав си. Тогава ще пътуваме до Абу Даби през Бари или Катания. Има много възможности за "шантави маршрути ". 

И все пак си мисля, че ще излезе по-евтино и естествено по-удобно, ако ще пътувате с повече багаж от една раница или с нормална авиокомпания или дори с пакетна екскурзия, до колкото видях пакетите с хотел и почват от 500 евро, а са с директен полет и багаж... Специално в момента не виждам смисъл някой да си причинява неудобството да лети с уизз през 3 държави и престои за да стигне до шри ланка, особено, ако е бил вече в държавите по пътя, къде се налага стопоувър. 

Все пак, ако ще се пътува без багаж и на някоя промоция  за без пари дет се вика може и да си струва упражнението, просто за идеята 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 часа, Jorro каза:

И все пак си мисля, че ще излезе по-евтино и естествено по-удобно, ако ще пътувате с повече багаж от една раница или с нормална авиокомпания или дори с пакетна екскурзия, до колкото видях пакетите с хотел и почват от 500 евро, а са с директен полет и багаж... Специално в момента не виждам смисъл някой да си причинява неудобството да лети с уизз през 3 държави и престои за да стигне до шри ланка, особено, ако е бил вече в държавите по пътя, къде се налага стопоувър. 

Все пак, ако ще се пътува без багаж и на някоя промоция  за без пари дет се вика може и да си струва упражнението, просто за идеята 🙂

Много от нас помнят промоцията на Себу със свързващи полети на УИЗ до Дубай. Тотала тогава излизаше 120 ...  150 евро. Няма багаж , но това също е избор.

• Харесвам 2
Публикувано:

преди 2 часа, Jorro каза:

.... до колкото видях пакетите с хотел и почват от 500 евро, а са с директен полет и багаж...

Сподели моля! Имаме такава тема. 🙂

Публикувано:

Ами аз лично в Абу Даби не съм бил повече от ден и то заради Джамията /отиване и връщане до нея/ и си мисля, че ще е добре да остана поне два дена защото знам, че е подценявана тази дестинация, а със сигурност има какво да се види /или така си мисля/ и за мен е ок да летя с Уиз без значение с или без багаж /може да се вземе евтино/. Вчера за спорта навързах нощувки+полет с Уиз за 500лв 10 нощувки в юни месец, но не смятам престоя в Абу Даби, който се налага в двете посоки /това вече не ми е ок/. Вече си е до човек дали му се влачи по полети, прикачва и нощува.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Ivko каза:

Ами аз лично в Абу Даби не съм бил повече от ден и то заради Джамията /отиване и връщане до нея/ и си мисля, че ще е добре да остана поне два дена защото знам, че е подценявана тази дестинация, а със сигурност има какво да се види /или така си мисля/ и за мен е ок да летя с Уиз без значение с или без багаж /може да се вземе евтино/. Вчера за спорта навързах нощувки+полет с Уиз за 500лв 10 нощувки в май месец, но не смятам престоя в Абу Даби. Вече си е до човек дали му се влачи по полети, прикачва и нощува.

Нека се има предвид, че хотели на остров Яс излизат нерядко за около 100 евро двойна стая със закуска и безплатен шатъл до плаж. Има какво да се види, безплатен транспорт на острова и близо до летището.

• Харесвам 6
Публикувано:

Привет. Утре летим от Барселона до София. Имам следния проблем. Не бяхме платили за места и след като направих днес опит за check in ми даде бордна карта само на жена ми и и избра random seat. След това видях, че нямам бордна карта и като направих всички стъпки отново ми даде, че не мога да се чекирам. След това платих места и за двама ни, на нея и се отрази в бордната карта, но аз стигам до последната стъпка и дотам. В Андора сме и разговорите са ужасно скъпи, за да звъня на Call center. Някакви идеи, благодаря! 

Screenshot_20220312-122254_Chrome.jpg

Публикувано:

Абсолютно прилича на Overbooking.  "Seat selection is currently not available". Щом не може и място да се закупи, значи всичко е запълнено. Често срещано явление по линията София-Лутън-София. Идете на летището два часа и половина или три часа преди полета, за да сте едни от първите на чек-ин.  По-добре да дадете 20 евро за офлайн чекиране (тоест на място), отколкото да не летите изобщо и да стоите още поне ден в Андора или Барселона. Ако звъните на колцентър от Андора ще дадете и повече от 20 евро.

• Харесвам 2
Публикувано:
В момента, Hakkâri Spor каза:

Абсолютно прилича на Overbooking.  "Seat selection is currently not available". Щом не може и място да се закупи, значи всичко е запълнено. Често срещано явление по линията София-Лутън-София. Идете на летището два часа и половина или три часа преди полета, за да сте едни от първите на чек-ин.  По-добре да дадете 20 евро за офлайн чекиране (тоест на място), отколкото да не летите изобщо и да стоите още поне ден в Андора или Барселона. Ако звъните на колцентър от Андора ще дадете и повече от 20 евро.

Благодаря за съвета, при избора на места имаше много свободни, така че едва ли това е причината. Може бе трябваше да започнем check in 48 часа преди полета, нещо ми е объркващо, а и сме отвикнали да летим. И за полета на отиване първоначално не ми даваше, после успешно направих, странна работа... 

Публикувано:

Може и да е имало много свободни места в началото, но пък да са продадени повече места, отколкото са седалките в самолета. И ако продадат 200 билета за 180 места, дори и половината пътници да не са си закупили място, пак ще настане проблем. Но закупилите вече място почти със сигурност ще летят, другите ще треперят. И това е заради прословутия овърбукинг. Печалбарстването дотам води. 

Публикувано:
В момента, Hakkâri Spor каза:

Може и да е имало много свободни места в началото, но пък да са продадени повече места, отколкото са седалките в самолета. И ако продадат 200 билета за 180 места, дори и половината пътници да не са си закупили място, пак ще настане проблем. Но закупилите вече място почти със сигурност ще летят, другите ще треперят. И това е заради прословутия овърбукинг. Печалбарстването дотам води. 

Сега с помощта на печена магеланка устсновихме, че има технически проблем и трябва да отидем на летището 2 часа преди полета. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Wizz изобщо летят ли от Gatwick до София? Или това е същия полет, който пише че е от Luton?

Разликата в часовете гледам е само 5 минути 

Публикувано:
преди 51 минути , cybersimo каза:

Wizz изобщо летят ли от Gatwick до София? Или това е същия полет, който пише че е от Luton?

Разликата в часовете гледам е само 5 минути 

Летят и от/до двете летища лятното разписания. В зимното само Лутън остава.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12.03.2022 г. в 13:55, Hakkâri Spor каза:

"Seat selection is currently not available"

На 12.03.2022 г. в 15:27, Пътувко каза:

Сега с помощта на печена магеланка устсновихме, че има технически проблем и трябва да отидем на летището 2 часа преди полета. 

Случи ми се същото - "Seat selection is currently not available" преди около 3 месеца, полет EIN - VAR.

На лаптоп, и на два различни телефона дава и дава само това.

Първи разговор с колцентъра "Да, вижда се че има някакъв проблем - напишете ми спешен мейл и ми се обадете след 1час".

Пиша, обаждам се след час, друг човек от колцентъра - не виждал никакъв проблем...

Продължавам... не става и не става, само този надпис.

Накрая на друг лаптоп, друг браузер и готово от първият път, ама стана почти пет/шест часа преди полета.

Местата - първи ред и на крило.

• Харесвам 3
  • Замислям се 3
Публикувано:
В момента, Tim каза:

Случи ми се същото - "Seat selection is currently not available" преди около 3 месеца, полет EIN - VAR.

На лаптоп, и на два различни телефона дава и дава само това.

Първи разговор с колцентъра "Да, вижда се че има някакъв проблем - напишете ми спешен мейл и ми се обадете след 1час".

Пиша, обаждам се след час, друг човек от колцентъра - не виждал никакъв проблем...

Продължавам... не става и не става, само този надпис.

Накрая на друг лаптоп, друг браузер и готово от първият път, ама стана почти пет/шест часа преди полета.

Местата - първи ред и на крило.

Да, всъщност се сещам, че и на отиване не стана от първия път, но от лаптопа вкъщи стана. Явно има някакъв проблем, много беше неприятно, защото загубихме време от почивката и много се ядосах.

Публикувано:

За втори път ми прави впечатление една особеност при резервации в македонски денари. Полета е с флекс и независимо на каква дестинация променям, валутата се запазва, съответно и цените на услугите излизат в македонски денари. Така например 20кг багаж за София-Братислава на 31.05 ми дава 685 денара(около 22лв), докато при нова резервация в лева излиза цена 32лв. По същият начин за 32кг багаж иска 1035 денара(около 33лв), докато в лева излиза 42лв.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 28 минути , iMari каза:

За втори път ми прави впечатление една особеност при резервации в македонски денари. Полета е с флекс и независимо на каква дестинация променям, валутата се запазва, съответно и цените на услугите излизат в македонски денари. Така например 20кг багаж за София-Братислава на 31.05 ми дава 685 денара(около 22лв), докато при нова резервация в лева излиза цена 32лв. По същият начин за 32кг багаж иска 1035 денара(около 33лв), докато в лева излиза 42лв.

Има дни бъгва това с цените на багажа - първо гледаш едно, а след няколко часа или на другия ден - друго.

При мен в момента за нова резервация София - Братислава за 31.05. показва цени 22 и 32 лв.

Как пък един път не се излъгаха в обратна посока - по-малко да показва с едни 10 лв.😄

• Смея се 4
Публикувано:

да предупредя, че Уиз местят часа на понеделнишките полети от Болоня към София. От вечерен става сутрешен и сега трябва да търся как да се прибираме от Флоренция 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:

И целия април го преместиха до Дубай даже и малко от май след като бяха до края на март. Нещо явно интереса е слаб, че ограничения почти не останаха и така, като е тръгнало нищо чудно цялото лятно да иде към Дубай.

@Дани Магелани ти май взе полети за Шри Ланка да си ги следиш за промени/отмени

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

@mu_ry Ние ползвахме Appennino Shuttle. 20 евро на човек от Флоренция директно на летището в Болоня. https://www.appenninoshuttle.it/ Имахме около 2ч и 15 мин преди полета, но си имаше опашки на проверките и се помотахме и освен това затвориха гейта около 25-30 мин преди полета, понеже ние бяхме от последните.

Когато се прави резервация, накрая след като се плати през Stripe, отдолу има един PDF файл, принтираш го и това е. Уж пише, че ще го изпратят и на имейл, нищо. Звънях ми около 10 пъти, докато се свържа, казаха ми, че това е достатъчно. 

Другите опции като часове и тн могат да бъдат намерени тук https://www.busradar.com/ . Ако решите с влак, Italo пускат промоционални кодове всяка седмица в Twitter (https://twitter.com/ItaloTreno

• Харесвам 6

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.