Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Wizz ми промениха полета до Абу Даби и сега пристига по-късно (в 20:30 ч.), но в Дубай. Знам, че имало някакъв шатъл (автобусен превоз) между летищата на Дубай и Абу Даби. Някой знае ли подробности? 

А отделно от това - промяна на дестинацията не е ли отмяна на полет?! Само където до тогава има повече от 4 седмици и няма да се вмъкна в Регламента.  🙄

Публикувано:

Все пак някой в Wizz в повечето случаи следи за тези срокове.

Би трябвало да имаш стандартните опции за избор на нови дати (+ алтернативни летища) , връщане на пари кеш или Wizz credit.

Публикувано:
преди 50 минути , darinamarinova каза:

@mu_ry Ние ползвахме Appennino Shuttle. 20 евро на човек от Флоренция директно на летището в Болоня. https://www.appenninoshuttle.it/ Имахме около 2ч и 15 мин преди полета, но си имаше опашки на проверките и се помотахме и освен това затвориха гейта около 25-30 мин преди полета, понеже ние бяхме от последните.

Когато се прави резервация, накрая след като се плати през Stripe, отдолу има един PDF файл, принтираш го и това е. Уж пише, че ще го изпратят и на имейл, нищо. Звънях ми около 10 пъти, докато се свържа, казаха ми, че това е достатъчно. 

Другите опции като часове и тн могат да бъдат намерени тук https://www.busradar.com/ . Ако решите с влак, Italo пускат промоционални кодове всяка седмица в Twitter (https://twitter.com/ItaloTreno

благодаря! Иначе аз имах предвид, че трябва да търся друго летище, защото ми се прецака целия план. Реално от цял ден с полет в 9 вечерта, сега не остава нищо, полета е в 10 сутринта...

Публикувано:
преди 1 минута , mu_ry каза:

благодаря! Иначе аз имах предвид, че трябва да търся друго летище, защото ми се прецака целия план. Реално от цял ден с полет в 9 вечерта, сега не остава нищо, полета е в 10 сутринта...

@mu_ry Тогава може да са от помощ билетите на Italo за придвижване. Да се отбележи, че промо кодовете се появяват всеки четвъртък, но важат за пътувания ОТ следващия петък (т.е. ако пътуването е от понеделник до четвъртък вкл трябва да се резервира минимум 2 седмици по-рано). За справка аз го взех за 10 евро моя билет, мои приятели не си бяха купили за датата няколко дни по-рано, на място е струвал 58 евро 😄 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Wizz ми промениха полета до Абу Даби и сега пристига по-късно (в 20:30 ч.), но в Дубай. Знам, че имало някакъв шатъл (автобусен превоз) между летищата на Дубай и Абу Даби. Някой знае ли подробности? 

А отделно от това - промяна на дестинацията не е ли отмяна на полет?! Само където до тогава има повече от 4 седмици и няма да се вмъкна в Регламента.  🙄

и аз в този кюп

полета е променен, няма да отказвам полета, но трябва да се придвижим до Абу Даби

И аз питам за шатъла? Може ли малко повече инфо?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Pantelej Putnik каза:

А отделно от това - промяна на дестинацията не е ли отмяна на полет?!

Чак отмяна не знам, но си е промяна.

Нискотарифните са малко ларж, след като Бове е Париж, а Шарлероа - Брюксел, нищо не пречи Дубай да е Абу Даби ...

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Хм, имам мейл от Уиз за промяна в разписанието и в мейла цитират...същите часове като първоначално обявените. Бъг или... ?

Влизам през мобилното - всичко е наред. През десктоп версията - тоже. 

Публикувано:
преди 6 минути , bibi каза:

Хм, имам мейл от Уиз за промяна в разписанието и в мейла цитират...същите часове като първоначално обявените. Бъг или... ?

Влизам през мобилното - всичко е наред. През десктоп версията - тоже. 

Вече за под 3 часа промяна в полетното разписание няма опцията за промяна/отмяна и всичко изглежда наред. Може да са сменени някакви чаове или минути и да не виждаш.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

Все пак някой в Wizz в повечето случаи следи за тези срокове.

Би трябвало да имаш стандартните опции за избор на нови дати (+ алтернативни летища) , връщане на пари кеш или Wizz credit.

Стандартните опции не са опция за мен и трябва да се съглася да летя с този полет. Трябва да летя с него! Въпросът беше по-скоро не да се вайкам, а конструктивно да подходя, като някой даде инфо за този шатъл от летището на Дубай до това в Абу Даби. Ако някой знае нещо за него, моля да сподели.

преди 2 часа, Mistela каза:

и аз в този кюп

полета е променен, няма да отказвам полета, но трябва да се придвижим до Абу Даби

И аз питам за шатъла? Може ли малко повече инфо?

Кога летиш? Да не сме в един полет? 🙂 Аз трябва да летя на 24.04.

Публикувано:

За мен промяна на дестинацията си е равносилно на отмяна на полет. Да резервираш за Абу Даби, а да променят полета за Дубай не е промяна! Ако това е промяна, то сигурно и изменение напр. до Задар пак трябва да е промяна. Също като да си поръчам гардероб, а да ми предложат ПРОМЯНА за шкаф за обувки. Изобщо авиокомпаниите започнаха съвсем и.диотски да се държат. 

По всички нормални логики и правила при подобна промяна Wizz трябва да осигурят превоз за тяхна сметка от Дубай до Абу Даби, защото аз съм платил и желая да пътувам до Абу Даби, а не до Дубай. 😡

• Харесвам 4
Публикувано:

Дори да приемем че е отмяна отново не са отговорни с нищо  ,при положение че има повече от 14 дни до полета. Такива са правилата.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Pantelej Putnik каза:

По всички нормални логики и правила при подобна промяна Wizz трябва да осигурят превоз за тяхна сметка от Дубай до Абу Даби, защото аз съм платил и желая да пътувам до Абу Даби, а не до Дубай. 😡

С това съм съгласен, но уви не зависи от нас

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Pantelej Putnik каза:

Кога летиш? Да не сме в един полет? 🙂 Аз трябва да летя на 24.04.

13.04 e нашия полет,

опцията ни е такси или приятели да ни пратят транспорт от Абу Даби.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , stanimir каза:

Дори да приемем че е отмяна отново не са отговорни с нищо ,при положение че има повече от 14 дни до полета. Такива са правилата.

Да те с това се измъкват и именно за това правят промени повече от 14 дена

Публикувано:
преди 5 минути , Pantelej Putnik каза:

За мен промяна на дестинацията си е равносилно на отмяна на полет. Да резервираш за Абу Даби, а да променят полета за Дубай не е промяна! Ако това е промяна, то сигурно и изменение напр. до Задар пак трябва да е промяна. Също като да си поръчам гардероб, а да ми предложат ПРОМЯНА за шкаф за обувки. Изобщо авиокомпаниите започнаха съвсем и.диотски да се държат. 

Абе принципно си прав, ама става въпрос за Уиз все пак, не за Емирейтс.

То колко отменяници бяха специално за Абу Даби, па смени с Дубай...

• Харесвам 1
Публикувано:
Just now, Ivko said:

Да те с това се измъкват и именно за това правят промени повече от 14 дена

Представи си че изобщо спират да летят до Дубай/Абу Даби ...

тогава какво трябва да направят  ? 

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 23 минути , stanimir каза:

Представи си че изобщо спират да летят до Дубай/Абу Даби ...

тогава какво трябва да направят  ? 

Като приемат резервации до Абу Даби, значи трябва да ги изпълнят, защото иначе се превръщат в едни шмекери, които събират едни пари, правят криви сметки и после изведнъж казват, че всъщност няма да могат, а освен това и не връщат бързо парите, а трябва да си ги чакаш месеци наред. Това е много селяндурско! И тук няма никакво значение на каква цена предлагат услугите си. Или държиш на това, което си предложил, или ме обезщетяваш за това, че не си си изпълнил обещаното. Това е редното. А те се превърнаха точно в едни селски тарикати. Дано четат. Ма.ната им!

Публикувано:

При цена на билетите по фактура 1101,96 (€563,37) лева и също така и упомената в унгарски форинти 214 783HUF (€576,76), на кредитната карта /мастър/ са ми чарджанти €619,73. Допълнителни €56,36  (9,09%) в лева или €42,9 (7,45%) във форинти HUF.

В общите услови на Wizz в седма точка 

7.4.1.7. IF YOU PAY BY CREDIT OR DEBIT CARD, YOUR PAYMENT WILL BE PROCESSED

THROUGH AN INTERNATIONAL CARD PAYMENT PROCESSING SYSTEM. YOU MAY

FIND THAT THE AMOUNT CHARGED TO YOUR DEBIT OR CREDIT CARD IS

DIFFERENT TO (AND MAY BE GREATER THAN) THE FINAL PRICE IN OUR BOOKING

CONFIRMATION AS A RESULT OF CURRENCY CONVERSION DIFFERENCES ARISING

IN THE INTERNATIONAL CARD PAYMENT PROCESSING SYSTEM

Та се чудя каква е тази 'такса' при преизчисляването на валутите, която системата им за плащане начисляват. 

Има ли някой с такъв опит? 

Публикувано:
преди 34 минути , zon каза:

Има ли някой с такъв опит? 

Аз за първи път го виждам това и винаги преди да платя си смятам валутата, колко би трябвало да ми излезе и е било точно. Плащал съм със всякакви карти и валути и винаги е било толкова, колкото съм си смятал.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Ivko каза:

Аз за първи път го виждам това и винаги преди да платя си смятам валутата, колко би трябвало да ми излезе и е било точно. Плащал съм със всякакви карти и валути и винаги е било толкова, колкото съм си смятал.

Не ми се е случвало досега, или е било с малки суми и не съм забелязала.

Това намерих в Trip Advisor I have been overcharged by Wizzair and they don't reply - Air Travel Forum - Tripadvisor явно не е за първи път при Wizz.

• Замислям се 2
Публикувано:

Vienna: Wizz Air is deleting many destinations from the 2022 summer flight schedule

The Hungarian low-cost airline Wizz Air has stopped selling tickets on a total of 15 routes from Vienna-Schwechat. It was announced that Wizz Air would be shutting down its presence in Vienna. It is striking that, with a few exceptions, these are almost exclusively routes on which there is competition with Ryanair. In the past, the two carriers have often “duplicated new destinations”. Apparently, Wizz Air is now taking things a little more calmly

The consequence of the current cancellations is that the Vienna base will be significantly smaller in the 2022 summer flight schedule. It is currently planned that only three Airbus A321neos will be used from Vienna-Schwechat.

The following destinations are affected:

• Malta
  • Billund (resume postponed to November 2022)
  • Heraklion
  • Mykonos
  • Rhodes
  • Santorini
  • Thessaloniki
  • Olbia
  • Marrakech
  • Eindhoven
  • Lisbon
  • Porto
  • Suceava
  • Castellon
  • Alicante
  • Palma de Mallorca
  • Valencia (resume postponed to November 2022)
  • Abu Dhabi (route paused between June 1, 2022 and September 26, 2022)

Ама така ще е докато не се научат да не пускат едни и същи, че понякога от 30мин. разлика само в полетите в едини и същи дни. Разбирам да бяха поне едната сутрин другата вечер да кажеш, че има конкуренция. Вместо да пускат нови отсечки всяка и да бъде монопол...

• Харесвам 6
Публикувано:

Като топ фен си позволих леееко да ги попритесня във фейсбук с инфо за зимното разписание, че имаме билети да купуваме, а те пък както се развълнуваха ме пратиха в 3-та..

C2D7023A-C03D-41AA-B163-94A6C7F5FA7D.jpeg

• Смея се 4
Публикувано:
На 16.03.2022 г. в 22:35, oli_mali каза:

@Ivko сигурно са разбрали, че трепнеш за Дубай и нагласят цените, включително таксата за отмяна 😉 Please keep an eye...

Ще споделя новина, която може би не се очакваше от мен и много хора / вкл.и Уиз/ ще са в шок, но приключих с Дубай. Абу Даби дръж се!

275905865_656372018977034_5275758095709114084_n.jpg

• Шок 4
  • Смея се 13

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.