Прескочи до съдържание

Коста Брава или Коста дел Сол за почивка


Асен

Препоръчани мнения

Можеш ли да си в Барселона и да не обикаляш? А хората отиват на меден месец и ясно e казано, че искат да го дават лежерно, а не да тичат от атракция на атракция.

Аз пак да си кажа: морето и на двете места не го бива, но Коста дел сол е по-релаксираща дестинация и плажовете са по-хубави, a брегът на север от Барселона лично аз намирам дори за грозен. Още един плюс - на юг водата ще е по-топла, а още няма да е неприятно горещо. И една Малага не е толкова емоционално натоварваща като Барселона - можеш да се разходиш без да изпитваш "вина", че си изпуснал някоя велика тур-забележителност. И не на последно място - на юг е по-евтино.

Очевидно не се търси екскурзия в Испания така, както ние я разбираме.

 

 

A, и още нещо: за Санторини изобщо не се шегувах!

Аргументирано е по-разбираемо.

Не съм и мислела, че се шегуваш за Санторини (а още по-добре на някой от другите, не толкова туристически остов от Цикладите, според мен), но не е в Испания...

Редактирано от Childish
Връзка към мнение

Както предлага mililia и аз съм за Costa Azahar или Costa Blanca (Alicante). Може да летите до Валенсия и после да си наемете апартамент или пък хотел. Там морето е по-топло отколкото на Costa Brava. Можете да разгледате Валенсия ако ви доскучее. Повечето градчета/селца между Валенсия и Castellon на север и надолу към Аликанте са приятни. Да, малко са бетонни джунгли, но може би са една идея по-приятни от Слънчев бряг. Началото на Юни времето ще е супер там.

И ако си искаш можеш да се излежаваш цял ден на плажа, има страхотни ресторантчета по плажа, охх, калмари, скариди, крокети, paella, fideua, horchata, сладолед.... Огладнях:)

Иначе Барселона естествено е страхотна за екскурзия, но излежаване на плажа докато си в Барселона???, аз не бих мога да го направя, толкова много места за разглеждане, че няма да ме свърта да се излежавам.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз бих те посъветвала да се замислиш за почивка на Costa Azahar и по конкретно Пенискола /Peniscola/. Тъй като пишеш за сватбено пътешествие ми се струва, че това е едно добро място. В нета можеш да намериш предложения за почивки до там, но напълно е възможно и сам да си го организираш.

Не познавам Коста Брава, но пък там ходят на почивка всички от организираните от българските агенции почивки и едва ли е най-романтичното място, подходящо за сватбено пътешествие. Коста дел Сол е красива, но пък морето е малко бурно според мен.

Предложеното ти от мен място Пенискола е малко градче с папска крепост. Плажът е чудесен, а крепостта му придава романтика. 

Това е един от плажовете с крепостта в далечината:

attachicon.gifDSCN1277.JPG

attachicon.gifDSCN1348.JPGattachicon.gifDSCN1349.JPGattachicon.gifDSCN1385.JPG

А това е другият плаж

attachicon.gifDSCN1400.JPG

Крепостта се намира на високо на нещо като нос или полуостров в морето, а това е гледка от нея към плажовете и градчето:

attachicon.gifDSCN1425.JPG

Старият град

attachicon.gifDSCN1429.JPGattachicon.gifDSCN1355.JPGattachicon.gifDSCN1356.JPG

Мога да ти препоръчам и добър хотел.

 

И аз съм бил тук, наистина е много хубаво. Малко ми се видя като Слънчев бряг, но това си е мое мнение. Ако не намерите добри хотели, който да отговарят на вашите изисквания(като бях видях много хора с гривни на хотели, явно някой от тях са на системата all in)може да идете в съседното градче, Беникарло(Benicarlo) където е спокойно и може да има нещо добро на добра цена. 

 

За Коста Брава и Барселона, едва ли ще се сдържите 7 дена в хотела без да излезете да разгледате. Но според мен просто Барселона е най-добрия избор. Тогава няма много хора(то винаги има, но по това време не са чак толкова много) и не е още такава жега. ;)  

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Човекът попита кое да избере за излежаване и мързел, а вие му спретнахте програма за три години напред!

 

Ами, тогава да си кажа и аз: на меден месец се ходи на Санторини! ;)

 

Това не беше ли от клишетата  :P

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте всички, благодаря ви за отправените предложения и коментари.

В крайна сметка, капарирах почивката до Коста Брава. В програмата има еднодневна обиколка на Барселона. От това, което намерих, от Санта Сузана (зона 5) до Барселона има регионален влак, с който за час и малко сме в Барселона. Т.е. ако тази еднодневна екскурзия не ни е достатъчна (а най-вероятно няма да е :) ), може да отидем в който от дните си пожелаем. Важното в случая е, че имаме осигурени нощувки и храна за 7 дена (закуска, обяд и вечеря), хем ще бъде истинска почивка, хем все пак ще разгледаме Барселона, макар и за малко. На всичкото отгоре имам и 5% отстъпка в цената, заради работодателя ми :)

В крайна сметка, мисля, че се получи добре. И аз имам опасения за това, че ще сме с агенция, защото никога не съм пътувал с такава, но пък отзиви ще има, като мине почивката, живот и здраве.

Преди това ни предстоят Милано и Бергамо след 1 седмица (за мен ще е 3то ходене) и Лондон през март (отново трето), така, че пътувания няма да ни липсват.

Благодаря отново на всички, взели участие в темата!

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.