Прескочи до съдържание

GPS приложение с офлайн карти

Препоръчани мнения

Публикувано:

http://www.stay.com/ :създавате си карта с местата, които искате да посетите и после я download-вате на мобилното устройство /android or ios /,.Предварително си инсталирате приложението и на телефона/таблета.

За андроид: https://play.google.com/store/search?q=tripadvisor&hl=bg Избирате си града и можете да си добавите POI.  Трябва да се синхронизира мобилното приложения с това в Tripadvisor trip. Не съм го пробвал, но се надявам в най скоро време да проверя как е.

Тия двете съм си ги приготвил за проба в следващия месец в Италия.

http://www.tripomatic.com/ С това си играх днес, но не намерих инфо дали е офлайн или не, затова само си създадох маршрут и си разпечатах графика.

• Харесвам 2
Публикувано:

Мислех дали да не пусна отделна тема, но ще попитам тук, за да ми отговорите с две думи - някое от изброените offline приложения поддържа ли велосипедни маршрути? 

Публикувано: (редактирано)

Да, OSMand+, Orux Maps и другите подобни поддържат - навигация за велосипедисти и вариант за сваляне на тракове. Последната функция никога не съм използвал при велопоходи и нищо не мога да кажа за нея, въпреки че доста карам сред природата. А и откакто си купих скоростно шосейно колело, не искам да се качвам на друго  :blush: . Така че при такива походи използвам предимно картите, просто за ориентация. Програми от типа на IGO, Sygic, Garmin, Navitel, Navigon и др. под. май по-скоро нямат варианти за велосипедисти, а само за автомобили и пешеходци (съжалявам, ако греша за някоя от тях, просто давам примери за имена на програми).

Редактирано от NikolaiRG
  • Харесвам 1

Благодаря! Май ще ми свърши работа нещо такова. Планирам едно велосипедно пътуване в Германия и Дания и мисля да караме по маркираните веломаршрути между отделните точки така или иначе, но, разбира се, не можем да тръгнем без друга навигация, така че търся точно нещо, което да ме води по тях.

:)

Редактирано от jennie
  • Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте!

За Iphone дали има подобно Офлайн приложение...? :)  И аз подчертавам - за пешеходни маршрути

Публикувано:

Здравейте!

За Iphone дали има подобно Офлайн приложение...? :)  И аз подчертавам - за пешеходни маршрути

Положението е същото. Безплатните са с карти на open street maps, които са непълни, особено извън големите градове. Платените са платени :) До колкото ми е известно, картите на Garmin/NAVTEQ са най-развити откъм алтернативни методи на транспорт - пеша, с колело, морски карти и т.н., но може и нещата да са се променили от последния път, когато се интересувах. 

• Харесвам 1
Публикувано:

"Открих" още една добра програма - Geonet. Използва карти на Open Street Maps и Navteq, но има вид на "стандартна" навигация от рода на Garmin, IGO или Sygic. Все пак при използване на карти на Open Street Maps човек трябва да има едно наум. Пример - в картата на моя квартал имаше страхотни бисери, докато не я преправих. Нищо не гарантира, че на непознато място няма да има подобни случаи.

Да си кажа бях свалил куп приложения ама бая зор брах с тях.  Да си живи и здрави добрите стари хартиени карти . 

Абе безплатните неща в повечето случаи не са си работа  :)

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм замислил да си взема един Sygic със доживотни карти на почти целия свят и да мирясам. 60 евро май беше, като се има предвид полезността мисля, че си заслужава. Въпроса е, че на много места дори платените навигации имат кофти покритие. Гугъл мапс е добро, но като нямаш интернет не става...

• Харесвам 1
Публикувано:

Абсолютно си заслужава само трябва да започна да пътувам по-често за да "избия инвестиция" чисто психологически.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Днес OSM And ме спаси на един лек излет в планината в района на Кръстец след като леко се отклоних от пътеката. Не че нямаше да изляза, но нямаше да е където трябва :-)

Seven Ways е много добра безплатна навигация от братята руснаци!

Редактирано от vlady
Публикувано:

Seven Ways е много добра безплатна навигация от братята руснаци!

когато опитам да сваля карти (напр. на България) как мога да укажа да ги записва на SD-картата, а не в паметта на телефона?

Публикувано:

когато опитам да сваля карти (напр. на България) как мога да укажа да ги записва на SD-картата, а не в паметта на телефона?

Пробвай да смениш пътя във файл settings.xml

• Харесвам 1
Публикувано:

Пробвай да смениш пътя във файл settings.xml

Мерси, реших проблема - първо свалих файла на комп, прехвърлих го на картата и от настройките посочих къде да го търси.
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.