Прескочи до съдържание

Кола под наем Корфу


Препоръчани мнения

На 9.08.2021 г. в 8:18, oli_mali каза:

Някой да е резервирал кола наскоро и да препоръча компанията? За 4 дни (18-22 август) намирам най-евтино за 70 евро на ден с пълна застраховка, което за гръцки остров ми се вижда много, ама вие кажете дали е така.

Цитирам се, за да ви кажа развръзката. В крайна сметка в последния момент ни се отвори прозорец за по-дълга почивка и взех билети за 15/08-22/08. Един ден предварително трябваше да търся кола за 7 дни в топ сезон. И навсякъде ударих греда, освен в Ocean rent a car. Намерих ги през гугъл, 4.7 рейтинг имаха. Комуникацията по имейл беше много бърза и адекватна.

 

Предложиха ми два варианта:

For tomorrow , we have avilable a Gr. B Nissan Micra that will be 420 euros for 7 days including full insurance 0 excess and a child seat.
And a Gr. G Nissan Pulsar automatic that will be 630 euros for 7 days including the same.

 

Ако се плати кеш дават 5% отстъпка. Ние се спряхме на Нисан Микра за 400 евро за 7 дни с пълна застраховка. Взеха детайлите на кредитната карта без да блокират пари, за да си изтеглят ако горивото е по-малко накрая. Колата е идеална за обикаляне на острова, на 25хил. км е. Едно момче ни чакаше на летището, попълни набързо документите и ни откара с бус до паркинга им, който всъщност беше на 200м от самото летище. После пак там трябва да я върнем и пак ще ни метнат до летището. Засега всичко е наред. Ще пиша пак, ако има проблеми при връщането.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, моля да бъда извинен, че забравих да споделя в "реално време" развитието на моето търсене на кола под наем в Корфу.

Надявам се линковете които ще дам по-долу да бъдат полезни за бъдещи резервации.

Следвайки съвета на @antea по-горе в темата (за което искренно благодаря) подкарах подред всички фирми, които видях в гугъл.  Писах мейли, досаждах и директно през viber и/или what's app, контактнах сигурно около 50 рент-а-кар компании...

Крайният резултат беше, че се наложи да откажа лъскавото кабрио, което бях запаззил при value plus за 177евро 🙂

Намерих две фирми, като при първата за съжаление за моите дати нямаше никаква налична свободна кола, все пак аз исках кола за 3дни за периода 29.08-01.09, а правих търсенето в периода 18-20.Август, а при втората посочена фирма резервирах и използвах.

 

Не можах да резервирам кола при George Rent-a -car, но посочената ценова листа в сайта им сериозно удряше конкуренцията. Мисля че при достатъчно по-ранна резервация ще има свободни коли, ето линк към ценовата им листа:

https://www.rentacar-corfu.gr/offers

 

Резервирах тук:

https://katerinascars.com/

Като офертата беше за Category C Peugeot 206+ или Nissan Micra. Цената беше аноносирана в мейла като 114EURO Total, но по-долу в писмото имаше разбивка и беше формирана така: Наем за 3 дни 114евро, пълна застраховка за 3 дни 15евро и отстъпка за плащане в брой при наемане 13 евро, което реално прави 116, но аз не го бях сметнал и помнех само посочения с големи букви в писмото тотал от 114 евро.

Чакаха ни на изхода на летището с табела с името, и ни заведоха до колата, паркирана на паркинг наблизо, буквално по-малко от 2мин ходене от изхода на летището. Весел и излъчващ позитивна енргия гръцки младеж, ми поиска 116евра, и аз попитах защо са 116, като в мейла ми е писало 114? Обясних му че 2те евро са без значение, но все пак искам да знам от къде е разликата. Отговора беше невероятен: Не знак какво Ви пише в мейла, в моите документи пише 116. Но за мен 110 са достатъчни и Ви благодарим че сте избрали нашия остров за почивка. Като категорично отказа да вземе всичките подадени 120 евро и така платих 110 евро за 3 дни наем на Peugeot 206+ с пълна застраховка. С две думи и на база моя опит с тях: С чисто сърце мога да препоръчам тази компания.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.