Прескочи до съдържание

От Неапол до Позитано


Препоръчани мнения

Здравейте, за 2-3 дни ще ходя в Неапол, Позитано, Капри и Позитано. Можете ли да ми кажете кой е най-бързия начин за стигане от Неапол до Позитано. Идеята ми е първата вечер като пристигнем да спим в Неапол. На следващия ден да тръгнем за Позитано. Да го разгледаме, да спим там. Третия ден заминаваме за Соренто и цял ден и нощувка там. А след това заминаваме за Капри. Целия ден разходка там и следобед ферибот към Неапол. Приемам идеи за транспорт :) и посещения

Връзка към мнение

С влак се стига до Соренто, от там има автобус до Позитано. Самото Позитано е малко село и съвсем спокойно се прави + Амалфи+ Равело. Можете да спите в Амалфи и от там с фери до Капри и Неапол. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Спането в Позитано изпразва джоба. Спете в Соренто, не че там е евтино. Аз наех квартира в Кастелмаре ди Стабия. От Соренто с автобус 5070 слизате горе в Позитано "на центъра", после пешком до плажа и пристанището, където се качвате на ферибот  и за 9€ пристигате в Амалфи. От Амалфи с автобус  отивате в Равело и обратно в Амалфи, пак 5070 и пристигате в Соренто. Ако пристигате в Неапол по обед, както сега каца Уизз, можете да видите малко Неапол и към 18 ч влака от гара Нолана, задължително от Нолана, отивате в Соренто за 1 час. Относно Капри...с ферибот от Соренто, рано сутринта и обратно привечер. Аз Капри не го залюбих, но си е приключение.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.