Прескочи до съдържание

3 седмици с кола в Швейцария и Елзас


D-R ROSS

Препоръчани мнения

Привет,

 

В края на месеца потегляме на тазгодишното ни лятно пътешествие. 

Вкъщи отдавна си говорим за едно такова по-дълго като време пътуване в Швейцария. Просто в тази страна има толкова невероятни места, че не виждам как с 3-4, или дори 5-6 дни можем да ги обходим и задоволим сетивата си. Планът ни е е доста подробен, но имам една чуденка за първите два дни, които ще отделим на италианските Доломити. За целта съм предвидил две нощувки в Болцано и една в Ромало. После вече влизаме в Швейцария.

Конкретно по въпроса: 

На 30-тина километра от Болцано се намира Parco Naturale Sciliar със забележителният си връх Massiccio dello Sciliar /Шилиар /.

Смятам да направим еднодневен преход в резервата, като сутринта ( някъде към 08:00 ч. )  ще оставим колата в района на Compatsch и след като направим пълен кръг, в късният 

следобед ( 16:30 - 17:00 ), трябва да се върнем на изходната позиция и от там  - обратно в Болцано.

Въпросът ми е: 

Ако някой е изпълнявал подобен маршрут, 1.)  дали знае подходящо място в Compatsch ( или пък другаде в района ), където можем да оставим безопасно за цял ден автомобила  и  2.) да ни даде указание за подходящ маршрут през природният парк, така че хем да се приближим максимално близо до Шилиар и до Monte Pez ( Monte Pez ), хем да можем в рамките на деня да се върнем обратно ?!!?  

Ето тук https://www.komoot.com/smarttour/3128488 намерих  доста информация за маршрутите в района, но все още не съм съвсем наясно с реализирането на планът ни, ако изберем един от възможните. Като че ли, маршрут N 14, най-много отговаря на заплануваното, но....?!!?

Ако някой може и знае, нека помогне 🙂 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.