Прескочи до съдържание

София-Солт Лейк Сити


Hakkâri Spor

Препоръчани мнения

Здравейте, оглеждам се за билети до Юта, но цените не падат под 1000 евро. КЛМ имат за 900+ евро. Директни полети от Европа има само от Амстердам, Париж и Франкфурт, но цените са почти същите като с КЛМ от София през Амстердам. 

Интересува ме за лятното разписание, от април до октомври включително, 6-9 дни, двупосочен.

Гледам fly4free, но рядко излиза нещо, а в rumbo.es трябва да се търси с конкретни дати. При мен по-скоро цената ще определи датата. А в azair.com може да се нагласи период на търсене, но пък там са включени само или предимно нискобюджетни авиокомпании и като липсват големите авиокомпании, се опорочава цялото търсене. Ако кажете и други търсачки, ще ми помогнете. Мерси предварително 

Връзка към мнение

Цените на билетите се определят от а/к , не от търсачките . Вместо да си губиш времето с тях , пусни си тракер в Гугъл флайтс за уведомление при промяна на цената, и тогава действай.

Ако цената е приоритет , а не удобството - ежеседмично излизат добри цени до Западното или Източното крайбрежие , купи до там и после ще си вземеш двупосочен до SLC. Имай предвид , че е малко рано за добри цени за следващото лято, но обикновено ТАП са диълбрейкъри заради по-лошият си продукт и може още отсега да излезе нещо с тях . Те не летят от София или Белград , та не зная дали Букурещ е вариант в твоят случай на стартово летище.

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Забелязал съм, че (поне от моята гледна точка) е доста по-евтино ако взема билет до някой голям и популярен град в Щатите (примерно Маями, Ню Йорк) и оттам вътрешен полет на отделен билет до някоя по-забутана дестинация. Та провери така. Азаир е за нискобюджетни полети, не гледай междуконтинентални полети с нея. Аз предпочитам Гугъл флайтс, особено ако нямаш фиксирана дата и избор на няколко летища е много удобна. После може да провериш rumbo или някоя друга за отстъпка с вече избраните дати.

Връзка към мнение

Благодаря за отговорите. Разбира се, че съм търсил предварително по сайтовете на авиокомпаниите, не съм тръгнал да пиша тук директно чакайки отговор наготово.

@neuromancer може ли точен линк за т.нар. търсачка на гугъл флайтс? Мерси за инфото. Целта не е да имам хиляда прекачвания. Все пак от София до САЩ няма директни полети. И за да стигна до източното крайбрежие, пак трябва едно прекачване. А там и още едно.. И то става безкраен празник. А там гледах полети на Делта и Юнайтед от  Ню Йорк и от Чикаго, цените са от 400 долара нагоре за двупосочен. И като сложиш и другия полет, то работата става още по-дебела. Явно най-добре е на една резервация КЛМ+Делта с прекачване в АМС.

@stanislavpp, разбира се, че цените се определят от авиокомпаниите ,не от търсачките. Гледах цените в сайтовете на доста авиокомпании. Няма да тръгна да пиша тук, без да съм проверил това, разбира се. Гледах и директните на Eurowings от Франкфурт - 950 евро, и директните на КЛМ и Делта от Амстердам, пак са над 850 евро, а дотам има и полет от София. От Париж на Делта пак е 1000 долара+. 

@funny, много благодаря. Коя авиокомпания лети? Преглеждах полетите от SLC до Европа, нямаше Лондон. Преди е имало полети на Делта, но май заради ковида сега явно са спрени. Лондон изобщо не ми излизаше. Може ли по-подробно инфо от кое лондонско летище и на коя авиокомпания? Благодаря предварително.

Връзка към мнение
преди 3 минути , Hakkâri Spor каза:

 

@funny, много благодаря. Коя авиокомпания лети? Преглеждах полетите от СЛС до Европа, нямаше Лондон. Преди е имало полети на Делта, но май заради ковида сега явно са спрени. Лондон изобщо не ми излизаше. Може ли по-подробно инфо от кое лондонско летище и на коя авиокомпания? Благодаря предварително.

 

Screenshot 2021-11-19 at 10.37.30.png

Връзка към мнение

Да, благодаря. Не е директен, така си и помислих. Прекачванията стават две в едната посока.  И от Лутън/Станстед до Хийтроу... дълга одисея. 

Но мерси много, че сте търсили. Ще продължавнам да търся и аз. Хубав ден 

Връзка към мнение

 

https://www.google.com/travel/flights 

 

Може да зададеш няколко града от които искаш да летиш и ще ти извади възможните опции.

Като чета , каквото и да избереш после го купи директно от авиокомпанията за да елиминираш всякакви потенциални проблеми.

 

 

Като гледам директен полет има единствено от Амстердам , Париж и от месец май Eurowings  ще летят от Франкфурт , така че това са ти единствените  опции за само 1 прекачване от София. 

 

Delta , KLM и AirFrance са в един алианс и това обяснява полетите на трите авиокомпании до СЛС.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Мерси, ще пробвам.  https://en.wikipedia.org/wiki/Salt_Lake_City_International_Airport#Airlines_and_destinations

Виждам, че единствените директни полети от Европа са от: Амстердам, Франкфурт и Париж. И те са на цени... почти същите, каквито са и от София заедно с прекачването. Просто не искам повече от 1 прекачване на посока. Особено ако е на различни резервации, в тези ковид времена, малко е рисковано. Иначе имам възможност да летя и от Амстердам, има къде да отседна там, така че не е проблем с лоукост до Айндховен, имам си и OV Chipkart за влаковете и транспорта. Но щом разликата в цените е толкова малка от Амстердам, то май най-добре от SOF-AMS-SLC на една резервация от сайта на KLM, полетите са на Bulgaria Air+Delta или Bulgaria Air+KLM. 

Добре, ще чакам някакви намаления около Black Friday (26 Nov), Коледа, Нова година, Св.Валентин и т.н.   KLM често правят промоции в първата седмица на януари (така веднъж си бях взел билет SOF-AMS-EZE, до Буенос Айрес,  за 520 евро двупосочен)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 15 часа, Hakkâri Spor каза:

Здравейте, оглеждам се за билети до Юта, но цените не падат под 1000 евро. КЛМ имат за 900+ евро

Съвсем се обърках , хем не падат под 1000€ , хем има по 900€ на КЛМ.  Интересно , при мен пък си циркулират цени 824€ или 850€ с едно удобно прикачване от София.  
 

1.Твърде рано е за добра цена по ТАТЛ линия без конкуренция от друг алианс. Ако изобщо се появи такава, ще е в класическите 30-60 дни преди полета. 


2. класическите а/к обикновено не правят намаления в посочените от теб празници , те са в съвсем друг бизнес , който се влияе от затовареност , сезонност и ден от седмицата на полетите.

 

3. Ако имаш време и желание да разгледаш още една дестинация в САЩ , пусни си тракери за цени и до LAS +DEN , те са на един хвърлей място от SLC , заека може изкочи от там.

Връзка към мнение
преди 4 часа, Hakkâri Spor каза:

Не е директен, така си и помислих.

Удобството да се лети с директен полет винаги струва пари.  Според мен трябва да се настроиш за  две, но удобни смени.  Логично е едната смяна да е в Европа, а другата да е в САЩ.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз съм летял през юни 2019 на един билет от Лондон (LHR) до Солт Лейк Сити (SLC) през Финикс (PHX) с Бритиш и перфектна връзка от около 3 часа. На връщане беше 2 часа връзката. Цената беше 300 евро двупосочно, Билета го купих около 3 месеца преди това. Дори и връзката София-Лондон и Лондон-София с Бритиш бяха същите дни като полетите на отиване и на връщане, с по няколко часа в лаунджа, без нужда от нощувка.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

като цяло май няма фрапираща разлика като време и удобство със прекачване в САЩ или не

единия вариант - кацаш направо в дестинацията, чакаш 2 часа за да минеш границата и излизаш

другия вариант - кацаш в Ню Йорк примерно, минаваш за 2 часа, взимаш следващия полет и там на място веднага излизаш по разписание без да чакаш

само трябва да се внимава да не правиш прекачвания от един час, дори и на един билет

сега с ковида не знам дали още има такива опашки по границите 

Връзка към мнение
преди 5 минути , cybersimo каза:

Билета го купих около 3 месеца преди това

3-4 месеца предварително - това е оптималният период за трансконтинентален полет.  Прекалено ранното купуване винаги е неизгодно!

Връзка към мнение

@epetkov@neuromancer@cybersimo, благодаря за отговорите. Никой не е казал, че държа да го купувам сега или до края на годината. Разбира се, може и догодина. Просто исках да разбера къде е най-удачно да търся.

@stanislavpp, може и без ирония. Помолих човешки за помощ, не е нужно да сочите с пръст недостатъците в начина, по който съм се изразил. Ако имах нужния опит в търсенето, може би нямаше да пусна тази тема и щях да се оправя абсолютно сам. Когато някой не разбира нещо, може и да не му се смеете непременно.  И за никакви "празници" не говоря, а посочих: от април до края на октомври. И да, в повечето случаи излиза над 1000 евро. Единствените под 1000 евро двупосочен са тези на КЛМ.   А от Франкфурт с Еуроуингс са по 475 на посока, което пак прави 950 двупосочно и с пътя от/до Франкфурт, ето ги пак над 1000 евро. 

Връзка към мнение
преди 7 часа, Hakkâri Spor каза:

Добре, ще чакам някакви намаления около Black Friday (26 Nov), Коледа, Нова година, Св.Валентин и т.н. 

Съжалявам , ако съм се изразил неточно - празниците ти си ги цитирал , ще се повторя ценообразуването при традиционните а/к се различава и не очаквай намаления . По-скоро си пусни тракери 👍 , и е доста ранно за добри цени .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Имах предвид, не да пътувам по празници, а да се появят промоционални цени в сайтовете на авиокомпаниите около въпросните празници (и евентуално да купя билет тогава). При Черния петък винаги има, в края на декември също. Често и когато дадена а/к има рожден ден. 

Връзка към мнение
32 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Имах предвид, не да пътувам по празници, а да се появят промоционални цени в сайтовете на авиокомпаниите около въпросните празници (и евентуално да купя билет тогава). При Черния петък винаги има, в края на декември също. Често и когато дадена а/к има рожден ден. 

Станислав правилно е обяснил. Става дума за директен полет по който авиокомпаниите от алианса нямат конкуренция и няма много смисъл да конкурират сами себе си

 

Няма място някой да се прави на обиден ,  aми по-добре ползвай опцията  на Google Flights и Skyscanner за проследяване цена на полети. Ще получаваш мейл всеки път когато цената се промени.

Google Flights има и подсказка дали цената в момента е ниска ,нормална или висока.

Така ще се ориентираш , как се е променяла с времето и на каква най-добра цена би могъл да се надяваш.

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря, ще ползвам тези две търсачки. (Колкото до другото, винаги има начин да обясниш на някого човешки и нормално, без да му натякваш колко е невежа в областта)

Връзка към мнение

KLM точно  в момента имат промо до Северна Америка за полети до есента на 2022.

Доколкото имам наблюдения промоциите им са почти едни и същи , тоест  вероятно това ще им е обичайната промоционална цена по дестинациятаи при следващи такива. Настрой се да платиш  подобна цена ,ако докрай държиш на  изискванията си.

Ако ги промениш , вероятно ще може да получиш ценово много по-добри  опции.

Остава и вариантът да следиш за грешки в ценообразуването на авиокомпаниите ,които точно за този алианс не са рядкост.

Може да поглеждаш примерно в този портал :

https://spyfares.com/

 

 

IMG_20211119_215416.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Да, благодаря. Не е евтино (особено като се сравнят с цените до Ню Йорк или Чикаго), но по-ниска цена не съм виждал). ОК, правя си на favorites и https://spyfares.com/ Мерси за помощта и съветите 🛫

Връзка към мнение
На 19.11.2021 г. в 15:44, neuromancer каза:

като цяло май няма фрапираща разлика като време и удобство със прекачване в САЩ или не

единия вариант - кацаш направо в дестинацията, чакаш 2 часа за да минеш границата и излизаш

другия вариант - кацаш в Ню Йорк примерно, минаваш за 2 часа, взимаш следващия полет и там на място веднага излизаш по разписание без да чакаш

напротив, ако правиш прекачване в Ню Йорк или някъде другаде в източните щати, за да стигнеш до западни щати, пътуването горе -долу се удвоява като времетраене. прекачване от 2 часа просто не е достатъчно (говоря за преди ковид), чака се средно 3-4 часа и после се лети поне 4-5 часа във вътрешен полет, където е кофти обслужването.

 

На 19.11.2021 г. в 22:21, Hakkâri Spor каза:

Не е евтино

просто тази дестинация не е от евтините, няма много авиокомпании до там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

 

Статия за реновираното летище в Солт Лейк Сити https://www.sltrib.com/news/2022/03/04/utah-airport-gains-new/

Увеличили са се пътниците и се очаква още по-голям поток с връщането на Air Canada, и със старта на полетите на Spirit Airlines до Орландо, Лас Вегас и Л.А.

И още връзки с Европа: Delta Airlines от/до Лондон и германската Eurowings Discover с директни полети от/до Франкфурт, в сила от 23 май 2022

 

 

image.png.ea32347a61ffe00e7283a61e488d8930.png

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.