Прескочи до съдържание

Сафари в Серенгети + релакс в Занзибар 2022г.


Evelin Evlogiev

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Обмислям пътешествие до Танзания, като идеята ми е да направя 7 дневно сафари и после да отида за 3 дни в Занзибар към края на февруари. В този ред на мисли имам няколко въпроса към вас 🙂

 

- с оглед на ковид мерките все още ли може да се извади виза на място при пристигането на летище Килиманджаро? Трябва ли ми виза от БГ?
- Освен отрицателен PCR и попълнен здравен формуляр трябва ли ми нещо друго съборазно техните ковид рестрикции?

- с коя самолетна компания бихте препоръчали полет? 1400лв добра цена ли е за 2посочен?
- Можете ли да препоръчате компания за сафари?
- Доколкото знам периода на раждането и миграциите е януари-март, можете ли препоръчате конкретен маршрут, така че да се видят повече животни?

- имате ли контакт на някой местен в Занзибар, който може да ме закара от летището до Паже и да ме развежда из острова за няколко дни?

 

 

Много благодаря предварително за отговорите.

 

Връзка към мнение

-QR е най-добра опция, двупосочен SOF-JRO-SOF е само 900лв , но на ваше място бих взел OJ SOF-JRO, ZNZ-SOF с идеални престои от 4 часа в посока и само с по-един стоп , тотал 1100-1200лв. Австрийци с Етиопци имат подобни цени,  но са с два стопа - през Виена и Адис Абеба. 
- Ковид рестрикции се променят, хубаво е да се следят по отблизо непосредствено преди отпътуване , аз ползвам traveldoc.aero на КЛМ.

- онлайн виза предварително е много по-удобно , иначе може и при пристигане https://www.tanzaniaonlinevisa.com/restrictions-tanzania-visa-kilimanjaro-airport/#:~:text=The restrictions for Tanzania Visa when you arrive at Kilimanjaro Airport&text=There are only a few,to travel to the country.

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много благодаря за отговора. Наистина вариантът с мулти сити на Катарците е най-добър и с най-кратък престой. 

 

По отношение на сафарито, изскочи ми още един въпрос - за соло травълър как е по-добре private или group сафари според вас?

 

Много благодаря.

Връзка към мнение
преди 25 минути , Evelin Evlogiev каза:

По отношение на сафарито, изскочи ми още един въпрос - за соло травълър как е по-добре private или group сафари според вас?

Е, соло сигурно е най-добре, стига цената да те устройва. 
Ще тагна тук @FlyTraveler, който може да се включи с най-точна информация, стига да има достъп до нет и време, че е в Африка в момента. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.