Прескочи до съдържание

Пролетно пътуване до...


Препоръчани мнения

...нарочно оставих това многоточие с цел да привлича вниманието😏

 

Като че ли към безобидните жертви на коронавируса можем да добавим и онази секция във форума, където можеше да споделиш за бъдещи свои пътувания с дати, снимки и малко информация, както и да проследиш съфорумци, пътуващи по същото време. Вместо нея ще ползвам стандартната "Търся компания за пътешествия" - усилено кроя планове за едно отдавна чакано пътуване, а все още ми липсват трима души, за да се получи идеалната група от четирима!
Проблемът е, че изискванията се оказват много високи, дръжте се:
1. Искрено желание за пътуване!
2. Завършен курс на ковид ваксинация (към средата на март). Още на това условия отпада поне 50% от кръгът ми познати;
3. Достатъчно свободно време;
4. Бюджет от около 2000 USD (зависи от времето на престой и активностите; съвсем не е задължително да се харчат толкова, но е хубаво да са на лице за всеки случай);

5. Гъвкавост - например по отношение на настаняването, тъй като аз лично се целя в ниският ценови клас и съм готов на невъобразими за някои хора компромиси с удобствата;
6. Физическа издръжливост - програмата на това пътуване ще включва дълго ходене и няколкодневни планински преходи на голяма надморска височина, автобусни пътувания и др. неудобства.
7. Готовност за прекарване на няколко седмици само с дрехите в една неголяма раница, и всички произтичащи от това последици.
8. Застраховка с покритие за ковид и психическата нагласа, че за разлика от обикновенните - тази може и да се наложи да бъде използвана.

 

Предполагам на този етап четете само от любопитство за къде иде реч, така че ето ги и моите дати, както и обща програма:

13.03 Wizzair София-Бергамо. Нощувка в Милано.
14.03. Air Europa Милано-Мадрид-Лима.
15.03. Пристигане в Лима сутринта.
Придвижване на юг по маршрута 
Paracas (острови и национален парк) -Huacachina (оазис и пустиня) -Nazska (мистични фигури и евентуално гледането им от самолет) -Arequipa -Colca canyon (за 2-3 дневен преход) -Puno (езерото Титикака). Тук при възможност за влизане в Боливия и получаване на виза на място  - отклонение за седмица в Боливия, след това връщане обратно и продължаване към Куско за Мачу Пикчу с Inca trail или Salkantay trail (това е отново 4-5 дневен високопланински преход в група с водач, готвач и носач); Rainbow mountain и всичко останало както си му е реда:)
13.04. Полет Куско-Лима s Latam;
14.04. Обратни полети.

 

Като никога този път попроучих забележителностите по пътя, изчетох всички пътеписи тук (и изобщо в интернет), и не мога да бъда по-ентусиазиран! Един месец със сигурност не е достатъчен, но имам някои плаващи ангажименти у дома, които няма да мога да отлагам за дълго, и не посмях да резервирам за повече; все пак билетите, макар най-економични, вървяха с опция за една безплатна смяна на датите (е, сигурно с доплащане при по-скъпи полети), което ми дава някаква утеха, че ще мога да удължа някак престоя си ако вземе, че твърде много ми хареса. Времето за посещение съвпада с границата между дъждовния и сухият сезон, и точно преди началото на високия туристически сезон, което на теория значи все още по-ниски цени за услугите (не е много сигурно), но с хубаво време (това пък съвсем не)!

Та, така де - ако някой проявява интерес и си търси компания - не се колебайте да пишете за повече подробности:)
Ако пък има други пътуващи в района по това време - можем да си спретнем една магеланска сбирка на по чаша чай от кока (или по-вероятно - бира;)!

  • Харесвам 9
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.