Прескочи до съдържание

Помощ в намирането на алпийски тип хотел с открит топъл басейн?


Jorro

Препоръчани мнения

Здравейте,

Имам нужда от помощ в намирането на шалет или хотел от алпийски тип с топъл външен басейн и спа с хубава гледка към планината. Искам да отидем в началото на март за уикенд 2-3 нощувки в Алпите без значение Италия, Германия, Австрия, Франция или Швейцария въпросът е влезем в бюджет до 200 евро на вечер за двойна стая. Някой дали е срещал нещо готино? Вече часове наред гледам хотели в Букинг, но не намирам нищо, което да отговаря на бюджета ми и очакванията ми по-скоро. Предвид как вървят цените май опциите ми са между Италия/Австрия/Германия. Хубаво е да не е много отдалечено и да може да се стигне лесно с градски транспорт - влакове/автобус. Мислите ли, че това е възможно? Ще съм ви благодарен за помощ с предположения. 

 

Връзка към мнение

Не мога да помогна с конкретен хотел , но ще дам съвет как да намериш по-лесно такъв.

 

google flights > hotels > filter > outdoor pools > (price )> курсора на региона , който предпочиташ.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ще дам моят опит в Швейцария.

 

The Cambrian Adelboden - този беше малко над определената цена, но беше много приятен, вкусна храна и невероятни гледки. За външния басейн записваха часове, за да няма струпване на хора - това в сегашните ненормални времена(от миналата година по това време е моят опит).

 

IMG_5962.JPG

 

The Alpina Gstaad - този е дооооста над определената цена, но го оставям за други мераклии. Чудесен външен и вътрешен басейн, като във външния и хора нямаше почти.  Абсолютно размазващ като условия, храната(звезда Мишлен в ресторанта) беше повече от невероятна, всичко вътре е топ, но ... на съответната много неприлична цена.

 

IMG_6164.JPG

 

Kurhaus Cademario Hotel & Spa - този влиза в бюджета, но не знам дали става с градски транспорт. Симпатичен хотел, външен и вътешен байсен, за СПА-то нищо не помня. Храната отговаря на нивото. Гледките от външния басейн не са толкова алпийски като на първия хотел.

 

IMG_6487.JPG

 

Като цяло СПА-то на повечето места в чужбина има ограничения в тези времена.

 

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

https://leukerbad.ch/alpentherme

 

Не може да се каже, че е лукс, но има добро спа с открит топъл басейн, сауна и римска баня. Закуската също е добра. Не сме ходили от няколко години, но мисля, че може да се вмести в цената. 

 

P.S. Всъщност сега погледнах последните ревюта и май ще го от-препоръчам.. изглежда не се поддържа добре напоследък. Все пак оставям поста чисто информативно.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Мога да ти препоръчам доста добър хотел в Kandersteg. Има много приличен басейн, част от който е от външната страна с гледка към планината и дори към водопад, Мястото е наистина уникално, като преди години там е отсядал и покойния принц Чарлз. Цените са доста над бюджета ти, но има един немски сайт, на който се продават ваучери за 2 и 4 нощувки с добра отстъпка и така може да се включиш.

https://www.voucherwonderland.com/waldhotel-doldenhorn-hotelgutschein

Има и още една интересна опция. Собственикът на хотела, който е бивш кмет на селото има още едно място за настаняване, което е на 100-200 метра от другата страна на улицата и то съвсем не е лошо. Ако си настанен там - също можеш да ползваш басейна и всички сауни, джакузита и каквото още има в хотела. Това са ваучерите за по-бюджетното настаняване:

https://www.voucherwonderland.com/landgasthof-ruedihus-hotelgutschein-2

В периода, който си избрал не би трябвало да имаш никакви проблеми с настаняването, но все пак ако решиш да купуваш ваучери, първо ги питай дали можеш да се настаниш с ваучери на твоите дати. Можеш да им пишеш на info@doldenhorn.ch

А иначе до прекрасното село може да се стигне с влак, като се пътува 2.5 - 3 часа както от Цюрих, така и от летището в Женева. Става и от Базел, а има варианти и от Милано, но с повече прекачвания. Трансферът от гарата в Kandersteg до хотела и обратно е безплатен. Само трябва да им се обадиш да те вземат.

 

А иначе най-доброто място, което знам за това, което търсиш се намира в Тирол, долината Ötztal - мащабни СПА съоръжения и 360 градуса гледки към планината, но излиза доста извън бюджета.

https://www.aqua-dome.at/en/

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 55 минути , IvanNavi каза:

Мога да ти препоръчам ....

Благодарности за интересните предложения,  които подсказваш! :smile3:

 

Цитат

... преди години там е отсядал и покойния принц Чарлз ...

Ъъъ-ъ-ъ ... за кой принц Чарлз става дума? :scratch_one-s_head:

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 32 минути , Фил каза:

Благодарности за интересните предложения,  които подсказваш! :smile3:

 

Ъъъ-ъ-ъ ... за кой принц Чарлз става дума? :scratch_one-s_head:

Ами за този принц става въпрос:

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles,_Prince_of_Wales

Всъщност там са отсядали много известни хора. Като слезеш на нивото на СПА съоръженията има два коридора с окачени снимки на семейството с артисти, политици, певци и др. Така го разбрах. А местата са доста добри:

https://www.booking.com/hotel/ch/waldhotel-doldenhorn.en-gb.html

https://www.booking.com/hotel/ch/landgasthof-ruedihus.en-gb.html

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 11 минути , IvanNavi каза:

Ами за този принц става въпрос:
https://en.wikipedia.org/wiki/Charles,_Prince_of_Wales

Е, той все пак си е още жив :wink:, господ здраве да му дава.  

Да не би да имаш предвид адаша - принц Филип, който се помина миналата година? :rolleyes:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 18 минути , Фил каза:

Е, той все пак си е още жив :wink:, господ здраве да му дава.  

Да не би да имаш предвид адаша - принц Филип, който се помина миналата година? :rolleyes:

Точно него имах предвид, но ги обърках. Да е жив и здрав Чарлз! Всъщност и двамата са били там, както и Маргарет Тачър ако не се лъжа, но по различно време.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много благодаря на всички за предложенията. Разгледах ги и си набелязах няколко хотела да ги следя за цени, т.к в момента за нашите дати са много над бюджета ни и ще се наложи да го отложим за догодина.  Отделно гледайки снимките е много вероятно да отидем лятото, когато гледките май ще са още по-хубави 🙂

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.