Прескочи до съдържание

От София до Палермо с прикачване в Бари?


Megan1

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! Планувам 4 дневно пътешествие до Сицилия през май - Палермо, Чефалу, Сиракуза. Вариантите ми за придвижване са два - 1. Полет София-Катания, пристигащ в 15:00 и после влак до Палермо и 2. Ранен полет сутринта София-Бари, и след 1,15 мин. полет Бари-Палермо. Въпросът ми е дали 1,15 мин са достатъчни за прикачването на летище Бари? Има ли допълнително забавяне заради ковид мерки? Изкушавам се за връзката през Бари, защото ще добавя цял ден допълнително в Палермо? Заслужава ли си риска или да карам на сигурно през Катания?

Връзка към мнение

И без Ковид си е повече от рисково, имаш влизане в Шенген или паспортен контрол, ако не си от първите е абсурдно да стане.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И аз не бих се пробвал. Есента , в Бари минаването през паспортен контрол ми отне 1 час и 50 минути , двойно повече от самия полет дотам. Лош късмет че полета от София беше почти пълен и пристигна по едно и също време с този от Тирана.

 

С багаж , без багаж - трудно ще стане дори да отпаднат всички ковид проверки.

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дори да няма багаж и ковид мерки, времето е малко. Ще закъснее самолета с половин час и изпускаш връзката, а за толкова малко време не дължат никакво обезщетение. За мен 3 часа е разумен престой за връзка с отделни билети, ако ви се живее на ръба е друг въпрос.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Есента пътувах до Палермо през Бари, но имаше няколко часа между двата полета. За 1,15 не е невъзможно, но е много рисково. На кацане от София доста се чака на паспортен контрол, както са ти писали, а не знам на летище Бари дали има транзитен коридор.

От друга страна до май вероятно разписанието ще претърпи промени и е възможно и двата полета да се окажат с различни часове. А Бари-Палермо е натоварена линия, възможно е да заредят и допълнителни полети.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.