Прескочи до съдържание

Програми за трупане на мили


П.Кръстев

Препоръчани мнения

След преминаването на Qatar Airways от Qmiles към Avios, се замислих какви са начините за трупане на повече мили когато живееш в България?

 

Eстествено, най-очевидната опция е летенето, което може да донесе различен брой точки/мили в зависимост категорията на билета.

Друг начин е използването на referral линкове, като този за booking, който носи около 4-5 AVIOS за 1 похарчено евро.

 

Знам, че в САЩ, Великобритания и други държави има страхотни кредитни карти, които дават много добри sign-up бонуси и при плащане с тях може да се трупат мили. За съжаление обаче в България тези банки ги няма и съответно аз поне не знам за карта, която може да носи кешбек под формата на AVIOS или друг тип мили. Дали има някоя врътка, чрез която тук може да се сдобием с такава карта?

 

Знаете ли други начини освен горепосочените, чрез които може да се трупат мили така че да се използват за някой безплатен билет след време, ъпгрейд до бизнес или пък защо не безплатен билет?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В България е трудно с картите. Но пък има кешбек, а то и кешбек и мили няма как да ползваш наведнъж.

Провери каква възможност има да извадиш кредитна карта от друга държава, преди не ставаше, ама сега с ЕС трябва да има някакви врътки... Първо трябва да имаш текуща сметка в съответната банка.

Иначе разгледай всички партньори, има хотели (не само букинг, а и големите вериги), Airbnb, коли под наем, онлайн пазаруване (topcashbackco.uk), но не очаквай някакво изобилие де.

 

ПП специално имаше по блоговете как да си извадиш американска кредитна карта, ако не си американец, ама трябва да имаш недвижимо имущество там, което естествено не е лесна работа и не помня подробности...

Връзка към мнение

За avios е най-добре да се минава през шопинг портала на ВА:
https://www.shopping.ba.com/retailers?c=travel

 

За да получиш милите първо трябва да се логнеш с ВА акаунт и да разрешиш тракването на браузъра,който използваш.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ако имаш свободно време за губене, виж тук:

https://www.britishairways.com/en-gb/executive-club/collecting-avios/lifestyle

имам предвид E-rewards и Rewards for Thoughts . Попълваш въпросници и ти дават мили. Проблема е, че за България няма, а IP-то се гледа, та трябва през VPN. Може да пробваш да се регистрираш в Rewards for Thoughts и да минеш една анкета за първоначалния бонус, няма какво толкова да загубиш. За E-rewards ще ти трябва валиден телефонен номер от която държава си се регистрирал, освен айпи адреса обаче (и това не е нещо непреодолимо за пътувщи хора). Ако те хванат, че лъжеш и много бъркаш айпи адреса очаквай да ти блокират сметката (сметката за анкетите, не авиос акаунта).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.