Прескочи до съдържание

Венеция - 4 дни в началото на Май, с деца


Madonna

Препоръчани мнения

Казват, че апетита идва с яденето 🙂  след 4 години принудителна изолация преди 2 дни се върнахме от Истанбул и вече правим планове за следващото пътуване след 2 седмици 🙂

 

Понеже сме 5ма, а ни се иска да пътуваме много тази година, гледах за бюджетни билети и харесах Венеция. Естествено билетите са една не голяма част от общия бюджет, но въпреки това май ще е Венеция. През първата седмица на Май понеделник и петък са неработни и решихме да ги оползотворим.

За момента плана е тръгване 02.05, прибиране на 06.05 или 07.05. Мисля че няма да можем да напълним един още и за това прибиране на 6ти Май.

 

Спане тук  Montagnani's Sweet Home ***** - Apartments for Rent in Venice, Veneto, Italy (airbnb.com)

 

 И преди да платя билетите ми се искаше да видя какво мислите за възможна програма. Аз съм била във Венеция в командировка преди 15тина години, децата не са били. Какво можем да посетим? Четох различни теми за Венеция във форума, но като че ли не намерих систематизирано инфо кое след кое по дни.

 

Четох и за вариант да отидем с влак до Падуа или Верона или някъде другаде, където би могло да е интересно за децата? Увеселителен парк, Зоопарк?

 

Трябва да се върна и да намеря местата за хранене, които препоръвате включително Хепи ауър предложението 🙂

 

Ще се радвам, ако някой скоро бил там сподели информация ап ту дейт 🙂

Всякакви съвети са високо оценени 🙂

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Е чак пък програма... Просто се разходете и вижте едно-две неща отвътре...

Удобно е да си вземете дневен билет за вапоретите и да минете през Мурано, Бурано и Торчело, гледайте разписанието.

Връзка към мнение

И ние също бяхме за 4 нощувки, но изобщо не сме се насилвали с наситена програма. Много лежерно се движехме. Даже в различни дни ходихме до Мурано и до Бурано. Обикновено се комбинират в един ден, за да се спести от транспортни разходи. Но ние си купихме карти за 7 дни, макар че ползвахме 5. За детето има младежка карта - за 3 дни = 20€ +6€ за самата карта. До Бурано ходи само едно или по-скоро две вапорета от Венеция и са много препълнени, макар че са големи корабчетата.

На Мурано бяхме на демострация в работилница за стъкло. На мен ми беше много интересно. Има вход 5€, които се приспадат, ако си купите нещо. 

За мен, както винаги най-объркващото нещо, когато сме без рент а кар, е обществения транспорт. 🙂 Разходките с вапоретото много ми харесаха, а гледките са топ. Иначе съвсем не е най-бързия и пряк начин за отиване от т.А до т.Б. в самата Венеция. Аз гледах от 2 сайта, за да се ориентирам по-добре. Този https://actv.avmspa.it/sites/default/files/avm/navigazione/MAP/interattiva.html?fbclid=IwAR1wxNITlf4JXUS0-d-HPF6xwglNaclhSd0YWUu2csU6S2SMa_Q0SAFpHYI и този https://www.visit-venice-italy.com/water-bus-venice-line-1.html?fbclid=IwAR1_pk47PgoLSBF_-HaneVQV6OjObwkeNvfHH0T_vxANp_RLjB6krAOELfs В транспорта се пътува с маски FFP2 и правят забележки, ако маската е свалена.

Апартаментът ни беше на 50 м. от Сан Марко, на много шумно и оживено място, но и много удобно.

Последният ден отидохме до Лидо, не е нещо, което трябва да се види на всяка цена. Разходихме се само до плажа.

В музеи не сме влизали. Единствено в базиликата Сан Марко. Има опашка отпред. Около 20 мин. ни отне чакането. Входът е 3€. Не искат сертификати.

Друго нещо, което мога да препоръчам е безплатно посещение на терасата на покрива на един магазин, откъдето се открива чудесна гледка отвисоко. Запазва се предварително час от сайта https://www.dfs.com/en/t-fondaco/rooftop-terrace-booking/index_venice_en.html

За храна мога да препоръчам едни чичети - Osteria Al Squero. Много евтини. Има много голямо разнообразие и интересни вкусове. Ние обаче търсихме тях, но влязохме в предното заведение без да искаме. 🙂 Също беше добро.

 

 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Благодаря!

 

Знаете ли колко време се пътува от Местре до Венеция и на колко време има транспорт? Къде се проверяват азписания на Вапорето и автобуси?

 

Dechy, записвам си Остерията 🙂 и да намеря другите Магелански места. Ти коя тема чете като се подготвя?

Връзка към мнение

Минахме през Местре на път от летище Тревизо към Венеция. Рейсът спира на гарата или автогарата. Доста бързо стигна след това до Piazzale Roma във Венеция. Примерно около 15 минути. В сайтовете, които постнах за транспорта има разписания на вапоретото. Те са доста начесто, през около 10 минути за самата Венеция. За Бурано са през половин час. Ето разписание на рейсовете от летище Тревизо https://www.atvo.it/allegati/aeroporti/aeroporto_di_treviso_(tv-ve)_dal_27.03_al_8.06.20223657.pdf

Аз между другото не го бях открила предварително и си мислех, че автобусите са много често. Имахме абсолютен късмет на отиване да хванем автобуса в 12:45, защото следващият беше чак в 14:20.

Не съм чела никоя тема в Магеланци. С помощта на приятели се подготвях за транспорта и с ровене из сайтовете и Google map.

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Ние понеже бяхме с кола, та не в Местре, а в долния квартал под гарата спахме, Маргера.

Има транспорт денонощно и двата квартала са на 15-20 минути от Венеция, хайде, половин час, защото понякога задръстването започва от края на моста.

Малко встрани от Венеция да препоръчам, ако някой е с кола в района и следващата/предишната му спирка е Падуа, да бяга от магистралата и да мине по Riviera del Brenta, това е път SR11. Много красиво!

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
преди 4 часа, dechy каза:

Аз между другото не го бях открила предварително и си мислех, че автобусите са много често. Имахме абсолютен късмет на отиване да хванем автобуса в 12:45, защото следващият беше чак в 14:20.

Аз като гледам има и опция с рейс до гарата в Тревизо и после влак.

Рейс на 15 мин за 15мин за 1.5Е и влак на 15мин за 40мин за 3.7Е, което е 5.2Е с/у 12Е за директният рейс, който както си написал(а) може и да не е много удобен ...

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
преди 22 часа, neuromancer каза:

Е чак пък програма... Просто се разходете и вижте едно-две неща отвътре...

Удобно е да си вземете дневен билет за вапоретите и да минете през Мурано, Бурано и Торчело, гледайте разписанието.

Е, 4 дни да гледаме едно две неща отвътре 🙂

 

По-комфортно ми е като имаме отправни точки и се нагласяме според зависи 🙂

Връзка към мнение

Да добавя нещо, ако възнамерявате да влизате в Сан Марко - има и запазване на билети онлайн, без да чакате на опашка. Но сега проверих, че са два пъти по-скъпи.

Освен това отделно се плаща за Музея и лоджата на конете и Пала д'Оро. Последното влизане мисля, че беше в 16;45, а в неделя работи след 14ч.

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.