Прескочи до съдържание

5 дни в Пулия през юни


Адриан ХН

Препоръчани мнения

Здравейте,

Резервирахме самолетни билети до Бари в края на юни. Ще пътуваме с две деца, момичета - на 14 и 8 години. Изчетох доста теми за Бари и района, но имам няколко чуденки:

Ще сме общо 5 нощувки и искаме да е комбинирано между няколко плажа и две-три екскурзии, та се чудя се как да ги разделим. Мисля си за 2 нощувки в Полиняно а маре или Монополи и 3 нощувки в самия Бари??? И от Бари да направим една екскурзия до Арбелобело и една до Матера. Как е най-добре да се комбинират екскурзиите?

В Полиняно а маре и Монополи има ли къде да се плажува с що-годе нормален пясък. Малката е луда по водата а голямата вече не иска и да стъпи. 

В Бари има ли плаж, който да си заслужава?

Какъв тип настаняване да търсим. Засега сме се ориентирали към апартамент с една спалня и разтегателен диван в дневната. Най-ниските цени за нещо свястно и подходящо за деца тръгват от 100 евро на вечер.

В кой район в Бари да търсим настаняване. Ще ни се, ако има плаж да е близо до него или близо до центъра.

Какъв транспорт да използваме от летището до хотела? Гледам, че повечето места за настаняване могат да осигурят летищен трансфер. Ако някой знае какво излиза като цена трансфера?

Какъв транспорт да използваме от Бари до Арбелобело и от Бари до Матера и от Бари до Монополи или Полиняно? 

Обратния полет ни е ранен от 08.20 ч. Ще имаме да чекираме и багаж. Та какъв транспорт да търсим от града до летището по това време?

Ще съм благодарен на всички съвети и мнения!

Връзка към мнение
преди 32 минути , Адриан ХН каза:

В Бари има ли плаж, който да си заслужава?

Има два плажа аз съм ходил и на двата и двата ми харесват. Единия е този то е нещо, като комплекст с вход, чадъри и шезлонги, но има и свободна зона. Малко далечко е от града така да го кажа и съм ходил с автобус до там. Другия се води градски плаж там е хубав пясъка ситен и бял и е спокойно морето няма вълни много и е плитко.

 

преди 32 минути , Адриан ХН каза:

Какъв транспорт да използваме от летището до хотела? Гледам, че повечето места за настаняване могат да осигурят летищен трансфер. Ако някой знае какво излиза като цена трансфера?

Има влак се води от летището и спира на централна гара и от там е лесно даже и пеша според мен аз така съм стигал до спането двата пъти, когато съм ходил. 5 евро/посока и се стига бързо няма и 30мин.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

За плажовете не мога да кажа и да съм полезна, но преди да решите каква ще бъде финалната програма трябва да съобразите следните неща:

- пътуването с автобус/влак може да бъде предизвикателство в почивни и празничните дни. 
- от Бари има няколко линии, които пътуват по различни направления - пример Бари-Матера; Бари-Алберобело

Най-оптималният вариант за маршрут Алберобело-Матера е Алберобело-Бари-Матера, т.е. не може да стигнете директно с обществен транспорт, трябва да се върнете до Бари

- маршрутът определя и къде ще нощувате. Ако се движите с обществен транспорт най-удачно е нощувките да са в Бари, Матера и Алберобело или само Бари. Настаняване в населено място около Бари би затруднили придвижването;

- от летището до централната гара на Бари има влак (както вече са Ви казали) и автобус. Ако се поразровите в интернет ще намерите и разписание, билетът е 1.2 или 1.6 за автобуса, с него може да хванете и ранните полети на Rayan и Wizz

 

Поради всички изброени особености и най-вече заради децата, ние се спряхме на вариант наем на кола и нощуване в едно селце/градче на 20 мин от Бари. 
В Бари не успях да намеря нищо, което да бъде на прилична цена и да предлага що-годе нормални условия.

Това не означава, че не може да се придвижвате с градски транспорт, просто има някой особености на транспорта в тази част на Италия.

като снимки прикачвам карта на жп гарата и различните компании, обслужващи линиите към Алберобело, Лече, Матера, както и линк към самите компании /снимки, а не линкове, защото съм правила скрийншот на информация, която съм намирала/

D65405E7-6ED7-4FC8-846B-5883BCCFE40D.jpeg

7595A569-3D55-4675-AE7D-D4E5545B6A41.jpeg

  • Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към мнение

Благодаря ви.

Мислим да наредим програмата, която ще е по-лежерна, заради децата. Не е крайно уточнено, но може би ще запазим 2 нощувки в Полиняно а маре и 3 нощувки в Бари. От Бари ще направим екскурзиите до Арбелобело единия ден и до Матера втория. Харесахме къща в Полиняно и апартамент в Бари с безплатен летищен трансфер  Чудя се дали ще можем да го ползваме на тръгване, тъй като на отиване няма да сме от летището... ще попитаме. От Полиняно единия ден може да се разходим до Монополи.

Връзка към мнение

От летището в Бари си наемете рент а кар, не е нещо скъпо, и оттам сте свободни, защото през почивните дни наистина е тегаво. Може да комбинирате Арбелобело с Локоротондо и Франка Мартина, Остуни също е красиво. За децата, във Фазано има уникален зоопарк, влиза се с автомобил и шофирате измежду всякакви животни, в.т.ч и хищници, а до него има увеселителен парк.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ние пристигаме в неделя и си тръгваме в петък. Така, че няма да хванем много почивни дни. Резервирахме апартамент в старата част на Бари за 5 нощувки през букинг с бонус безплатно такси. Което ме навежда на мисълта, ако някой знае къде би трябвало да ни чака това такси и как ще го познаем /с табелка ли, или по някакъв друг начин???/. Попълнихме нещо като формуляр при резервацията в букинг с номера на полета, та би трябвало да е точно. Не съм наясно, защото не съм ползвал подобна опция през букинг. През 2019 г. на летището в Краби ни чакаше шофьор, изпратен от хотела с табелка с имената, но тогава си бяхме поръчали летищен трансфер директно от хотела.   

Идеята ни при престоя в Бари е да направим две екскурзии през ден - едната до Алберобело, а другата до Матера или Полиняно и Монополи. С деца сме и искаме да караме по-лежерно. Другите два пълни дни да изкараме на плажа в Бари. 

Връзка към мнение
Преди 1 час, jorocontrola каза:

В моментът май е скъпо вече ...

Проверих, има нещо вярно защото което ми струваше в лева сега излиза в евро, цените на горивата не ги коментирам. 🤔

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 1 час, Nayden Bondzhev каза:

Проверих, има нещо вярно защото което ми струваше в лева сега излиза в евро, цените на горивата не ги коментирам. 🤔

Следих до скоро. От първи април не на шега е поне двойно. Точат ножа за лято ... 😞

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Следих до скоро. От първи април не на шега е поне двойно. Точат ножа за лято ... 😞

Последно наемах ноември миналата година, явно извън сезона е наполовина.

Връзка към мнение

Ние успяхме да резервираме кола (за края на април ) на цена от почти 400 лева за три дни. Но си беше доста рисково, защото цените постоянно се повишаваха. Това беше най-добрата цена, която видях за целия период на търсене и сравняване на оферти, около месец.

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

В момента сме в Trulli Caroli,утре заминаваме за Лечче.20220517_165049.jpg.a3bb4f9c2ba2ab56b7857b85bdcfa74c.jpg

Взех кола в Бари за 329 евро за 5 дни до 20.05

Пьлна застраховка ,с депозит 500 евро

Колата е Рено Туинго 2018г,харчи около 5.5/100 км

 

20220517_195443.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.