Прескочи до съдържание

Словения през август


Mamas

Препоръчани мнения

В търсене на дестинация, която не очакваме да е претоварена през август и с желане да попътуваме отново с колата се спряхме на Словения. Надяваме се да няма много чакане по граници и путарини. Посетили сме Любляна, Блед и Копер. Имаме 7-8 дни освен дните за пътуването. Виждала съм снимки от различни спа и балнео места, но през повечето пътувания сме я минавали само транзит.

Моля за предложения и впечатления от различни места в Словения. Бихме опитали минерални бани - спа комплекси и пр., както и други интересни места. Не сме по трековете, но някоя приятна разходка също би била интересна. Принципно сме градски туристи, но мисля,че има достатъчно време и за малко релакс и за разглеждане на интересни места извън и в градовете.

Отворени сме за различни предложения, дори и извън Словения. Пътуваме двама възрастни, без деца.

Развихрете се!!!

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Точно преди пандемията бяхме на почивка в този хотел  https://www.rimske-terme.si  Останахме изключително доволни. Хотелът се намира в Римске Топлице, което  е селище в община Лашко в източна Словения. Разположено е на десния бряг на река Савиня по пътя от Целе до Любляна през Зидани Мост. Районът е част от традиционния регион Щирия. На около 80 км от Любляна. Басейните в хотела са с топла минерална вода. Районът е изключително красив и спокоен.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Привет, страхотен избор на дестинация, Словения е невероятна 🤩. 7-8 дни са достатъчно време, за да може да опознаете тази красива страна и ще се включа с препоръки: 

- Задължителни места в градска среда

- Любляна - прекрасен град, много красив и поддържан, заслужава си човек да му отдели няколко часа, а дори и ден. Вижте Стария град с трите моста над река Любляница, Францисканската катедрала ,, Благовещение", църквата Свети Николай, площадите Кирил и Методий и Прешърн, както и многото прекрасни, стари и цветни сгради в града. 

- Пиран - много красиво крайбрежо градче с прекрасна архитектура, подобна на адриатическите градове в Хърватия, очарователен стар град. Заслужава си за няколко часа. Намира се на около час и половина път от Любляна по магистралата. Около Пиран може още да се видят: 

- Изола - много приятно малко крайбрежно градче в италиански стил

Копер - голям пристанищен град, но има малък стар град, може и да ви хареса, но не е задължителен

- Порторож - отново голям град, който е известен с възможностите си за плажен туризъм

- Марибор - вторият по големина град в Словения, намира се в северозападната част на страната. Много добре запазен стар град, интересно е да се види

- Птуй - много приятно градче близо до Марибор, също си струва

- Кран - приятен малък център. 

- Шкофя Лока - малко градче, близо до Любляна, с много хубав замък и стар град в средновековен стил

- Ново Место - много хубав град, там може да направите първата нощувка. 

- Задължителни места, свързани с природата без дълги и изморителни преходи: 

- езерото Блед - колкото и да е туристическо, това е емблема на туризма в Словения. Прекрасни пейзажи и страхотна атмосфера. Намира се на около час от Любляна. Препоръчвам да се разходите по алеята около езерото, да се изкачите до някоя от наблюдателните кули (Ojstrica и Mala Osojnica), както и да се насладите на гледките. Около Блед може да се видят: 

- Ждрелото Винтгар - много красива екопътека, която следва красиво ждрело. Намира се близо до Блед и е с вход около 10€. 

- Radovljica - много сладурско малко словенско градче. Има площад и стари улички

- езерото Бохин (Bohinj) - едно от най-красивите алпийски езера в Словения, невероятна природа. То се намира в НП Триглав, където има страшно много какво да се види: 

- езерото Ясна край Кранска гора - леснодостъпно алпийско езеро с красиви гледки. 

- проходът Вършич (Vrsič) - невероятно красив планински път, свързващ Кранска гора с Trenta и Soča

- множество водопади като Перичник и Бока, както и красиви села като Dreznica. 

- лифтът Вогел - невероятно място със страхотни гледки към планината

- долината на река Соча с невероятните си цветове и ждрелото на Толмин. 

Сега се прехвърляме на запад в района на Камнишките Алпи

- Йезерско - красиво алпийско езеро

- Мала и Велика планина - невероятно място, там имаш чувството, че планината е в краката ти.... Ходи се с лифт: http://www.velikaplanina.si/en/activities/summer-activities/walks-and-hiking/. Силно препоръчвам!

- Логарската долина - също много красиво място с невероятни гледки

Останалите интересни места 

- Шкоцянските пещери и пещерата Постойна - невероятни творения на природата, страхотно е! Вижте поне едната от двете, много хора препоръчват Шкоцянските, Постойна е много туристическа, но си заслужава

- замъкът Предна - страхотен замък, кацнал на скала, с много интересна история. 

- живачните мини в Idrija и червеното езеро

- крепостта в Celje, едно от най-запазените в Словения. 

- има страшно много спа центрове, но не мога да помогна с имена. 

Относно разпределението, според мен е добре: 

- 1 ден Celje + Ptuj - Maribor 

- 1 ден крайбрежие + Шкоцянските пещери

- няколко часа на езерото Блед и столицата Любляна

- минимум ден в НП Триглав 

- около ден за Логарската долина + Мала и Велика планина. 

Относно съседните страни - от Кранска гора може да влезете в Италия и да видите алпийските езера в планината Фузине, от град Нова Горица може да влезете пеша в Гориция в Италия и да разгледате, а от Копер може да отскочите до Триест. 

За Австрия (Щирия) - може да отидете в прекрасния Грац, езерата край Филах или Клагенфурт. 

Силно препоръчвам да видите поне малко от Хърватия и по-точно полуостров Истрия. Там е невероятно - Ровин, Пореч, Пула, Опатия, Groznjan, Pazin, Motovun, Lovran, Umag, островите Бриуни.... всичко си заслужава 😍. Според най-много си заслужава да отделите около 5-6 дни за Словения, за да я разгледате обстойно, няколко часа за Италия, ако желаете, и 2 дни за Хърватия (Ровин, Пореч, Пула, Мотовун и Опатия), като тук не включвам самия път. 

Оставям няколко полезни линка за Словения: 

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-ljubljana-slovenia/ - Любляна

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-maribor-slovenia/ - Марибор

https://www.mywanderlust.pl/velika-planina-slovenia/ - Мала и Велика планина

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-lake-bled-slovenia/ - езерото Блед

- https://www.wanderlustingk.com/travel-blog/beautiful-slovenian-cities?fbclid=IwAR0vck9_sEntl5gZ8N33p2SiAPVjRU_QGeynjYG1fvTW-eCAC7EstZKx-FM - най-красивите градчета в Словения. 

Успех и незабравимо пътуване 😊

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Връзка към мнение
На 13.05.2022 г. в 21:14, Mamas каза:

Надяваме се да няма много чакане по граници и путарини.

Миналата година в началото на август беше нещо страшно в посока България. Дотолкова, че беше невъзможно човек да ползва тоалетна на бензиностанция. Проучете си добре като се връщате и в никакъв случай не минавайте през Калотина.

 

Връзка към мнение

@Kristian Desevе дал отлична информация за тази прекрасна страна.На много от посочените места съм била.Словения ми е любима!

Ние бяхме на СПА в Порторож.

https://www.google.com/travel/hotels/Порторож/entity/CgoI4bXPir_-lIxKEAE?q=хотел порторож&g2lb=2502548%2C2503771%2C2503781%2C4258168%2C4270442%2C4284970%2C4291517%2C4306835%2C4515404%2C4597339%2C4649665%2C4722900%2C4723331%2C4733969%2C4747696%2C4757164%2C4758493%2C4762561%2C4771081%2C4771572%2C4779393&hl=bg-BG&gl=bg&ssta=1&rp=EOG1z4q__pSMShDcp87MyObG-sgBEIqE_J39lLqM5AEQ-67k5J7dztNaOAFAAEgCogEi0J_QvtGA0YLQvtGA0L7Qtiwg0KHQu9C-0LLQtdC90LjRj8ABA8gBAA&ap=aAE&ictx=1&ved=0CAAQ5JsGahcKEwjYt6Pg5uD3AhUAAAAAHQAAAAAQAw&utm_campaign=sharing&utm_medium=link&utm_source=htls&ts=CAESABogCgIaABIaEhQKBwjmDxAFGBYSBwjmDxAFGBcYATICEAAqCQoFOgNCR04aAA

Посетихме и конеферма Липица.Много е хубава с програма.

Понеже бяхме с кола се разходихме и до Триест.Чудесен италиански град.

Ето и най-добрата информация за Словения

https://www.slovenia.info/en

Да си изкарате чудесно и ако имате желание може да споделите впечатления.

 

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, M@ria каза:

Миналата година в началото на август беше нещо страшно в посока България. Дотолкова, че беше невъзможно човек да ползва тоалетна на бензиностанция. Проучете си добре като се връщате и в никакъв случай не минавайте през Калотина.

 

Началото на август "германците" се завръщат по родните си места в Анадола и горите тилилейски. Смятат, че всички пътища по Европа им принадлежат и те определят правилата. Това бензиностанции, WC, граници, ограничения на скоростта. Всичко е по анадолски табиет.  

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
На 13.05.2022 г. в 21:14, Mamas каза:

В търсене на дестинация, която не очакваме да е претоварена през август и с желане да попътуваме отново с колата се спряхме на Словения. Надяваме се да няма много чакане по граници и путарини.

 

Август месец се пригответе за сериозен трафик на българо-сръбската граница заради новите западноевропейци, които се завръщат по родните си места. 

  • Харесвам 3
  • Смея се 1
Връзка към мнение

Това е мнението по въпроса на света :

https://www.tripadvisor.com/Attractions-g274862-Activities-c40-t255-Slovenia.html

 Тук може да прочетете още https://www.thinkslovenia.com/info-activities/spas#catez-thermal-spa или пък тук : https://www.chasingthedonkey.com/best-spas-in-slovenia-travel-blog/

Връщането бих направила през национален парк Джердап в Сърбия и влизане у нас през ГКПП Връшка чука . Вместо слънчасване на Калотина  ще получите прекрасна разходка покрай Дунав . Пък и няма да се включите в изплащането на част от комшийската магистрала:wink:

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
преди 1 час, patilana каза:

влизане у нас през ГКПП Връшка чука .

Подкрепям с две ръце! Преминаването ни през този КПП отне по-малко време, отколкото да напиша това мнение. В сравнение с ужаса на пек и жажда сред изгорели газове на Калотина направо е пей сърце.  

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 1 час, M@ria каза:

През Стрезимировци минахме ние, много бързо.

Ние се бяхме запътили натам, но навигацията реши да ни замотае из едни тесни пътища с надвиснали клонаци и трънаци. 1000 пъти съжалихме. Така че, ако тръгнете в тази посока, внимателно си прегледайте маршрута. Освен ако не сте с офроуд автомобил и не ви пука за терена. 

Връзка към мнение

Kristian Desev 

преди 12 часа, Kristian Desev каза:

Привет, страхотен избор на дестинация, Словения е невероятна 🤩. 7-8 дни са достатъчно време, за да може да опознаете тази красива страна и ще се включа с препоръки: 

- Задължителни места в градска среда

- Любляна - прекрасен град, много красив и поддържан, заслужава си човек да му отдели няколко часа, а дори и ден. Вижте Стария град с трите моста над река Любляница, Францисканската катедрала ,, Благовещение", църквата Свети Николай, площадите Кирил и Методий и Прешърн, както и многото прекрасни, стари и цветни сгради в града. 

- Пиран - много красиво крайбрежо градче с прекрасна архитектура, подобна на адриатическите градове в Хърватия, очарователен стар град. Заслужава си за няколко часа. Намира се на около час и половина път от Любляна по магистралата. Около Пиран може още да се видят: 

- Изола - много приятно малко крайбрежно градче в италиански стил

Копер - голям пристанищен град, но има малък стар град, може и да ви хареса, но не е задължителен

- Порторож - отново голям град, който е известен с възможностите си за плажен туризъм

- Марибор - вторият по големина град в Словения, намира се в северозападната част на страната. Много добре запазен стар град, интересно е да се види

- Птуй - много приятно градче близо до Марибор, също си струва

- Кран - приятен малък център. 

- Шкофя Лока - малко градче, близо до Любляна, с много хубав замък и стар град в средновековен стил

- Ново Место - много хубав град, там може да направите първата нощувка. 

- Задължителни места, свързани с природата без дълги и изморителни преходи: 

- езерото Блед - колкото и да е туристическо, това е емблема на туризма в Словения. Прекрасни пейзажи и страхотна атмосфера. Намира се на около час от Любляна. Препоръчвам да се разходите по алеята около езерото, да се изкачите до някоя от наблюдателните кули (Ojstrica и Mala Osojnica), както и да се насладите на гледките. Около Блед може да се видят: 

- Ждрелото Винтгар - много красива екопътека, която следва красиво ждрело. Намира се близо до Блед и е с вход около 10€. 

- Radovljica - много сладурско малко словенско градче. Има площад и стари улички

- езерото Бохин (Bohinj) - едно от най-красивите алпийски езера в Словения, невероятна природа. То се намира в НП Триглав, където има страшно много какво да се види: 

- езерото Ясна край Кранска гора - леснодостъпно алпийско езеро с красиви гледки. 

- проходът Вършич (Vrsič) - невероятно красив планински път, свързващ Кранска гора с Trenta и Soča

- множество водопади като Перичник и Бока, както и красиви села като Dreznica. 

- лифтът Вогел - невероятно място със страхотни гледки към планината

- долината на река Соча с невероятните си цветове и ждрелото на Толмин. 

Сега се прехвърляме на запад в района на Камнишките Алпи

- Йезерско - красиво алпийско езеро

- Мала и Велика планина - невероятно място, там имаш чувството, че планината е в краката ти.... Ходи се с лифт: http://www.velikaplanina.si/en/activities/summer-activities/walks-and-hiking/. Силно препоръчвам!

- Логарската долина - също много красиво място с невероятни гледки

Останалите интересни места 

- Шкоцянските пещери и пещерата Постойна - невероятни творения на природата, страхотно е! Вижте поне едната от двете, много хора препоръчват Шкоцянските, Постойна е много туристическа, но си заслужава

- замъкът Предна - страхотен замък, кацнал на скала, с много интересна история. 

- живачните мини в Idrija и червеното езеро

- крепостта в Celje, едно от най-запазените в Словения. 

- има страшно много спа центрове, но не мога да помогна с имена. 

Относно разпределението, според мен е добре: 

- 1 ден Celje + Ptuj - Maribor 

- 1 ден крайбрежие + Шкоцянските пещери

- няколко часа на езерото Блед и столицата Любляна

- минимум ден в НП Триглав 

- около ден за Логарската долина + Мала и Велика планина. 

Относно съседните страни - от Кранска гора може да влезете в Италия и да видите алпийските езера в планината Фузине, от град Нова Горица може да влезете пеша в Гориция в Италия и да разгледате, а от Копер може да отскочите до Триест. 

За Австрия (Щирия) - може да отидете в прекрасния Грац, езерата край Филах или Клагенфурт. 

Силно препоръчвам да видите поне малко от Хърватия и по-точно полуостров Истрия. Там е невероятно - Ровин, Пореч, Пула, Опатия, Groznjan, Pazin, Motovun, Lovran, Umag, островите Бриуни.... всичко си заслужава 😍. Според най-много си заслужава да отделите около 5-6 дни за Словения, за да я разгледате обстойно, няколко часа за Италия, ако желаете, и 2 дни за Хърватия (Ровин, Пореч, Пула, Мотовун и Опатия), като тук не включвам самия път. 

Оставям няколко полезни линка за Словения: 

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-ljubljana-slovenia/ - Любляна

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-maribor-slovenia/ - Марибор

https://www.mywanderlust.pl/velika-planina-slovenia/ - Мала и Велика планина

- https://www.mywanderlust.pl/things-to-do-in-lake-bled-slovenia/ - езерото Блед

- https://www.wanderlustingk.com/travel-blog/beautiful-slovenian-cities?fbclid=IwAR0vck9_sEntl5gZ8N33p2SiAPVjRU_QGeynjYG1fvTW-eCAC7EstZKx-FM - най-красивите градчета в Словения. 

Успех и незабравимо пътуване 😊

Много благодаря за подробната информация! Хърватската част, Клгенфурт, Филах, Блед и Грац сме ги обикаляли, което не пречка отново да се навестят😊 Написаното ще ми е много полезно! 

  • Браво 1
Връзка към мнение

След толкова прекрасни препоръки е трудно да кажа нещо, но тъй като се върнах от Словения на 2 май и още съм под влияние на прекрасните впечатления, ще се опитам и аз да препоръчам нещо. На морето препоръчвам Пиран! Много красиво градче и особено пиаца Тартини!

Там в Пиран намерих и прекрасен боснесни ресторант Сараево 84, точно на брега! 10 кебапчета в питка с айвар и каймак като гарнитура, още ги помня!

За ждрелото Винтгар, също потвърждавам, прекрасно място. А, ако сте били на езерото Блед, което е невероятно, разбира се, препоръчвам да отскочите и до езерото Бохинь/Bohinj! Невероятни пейзажи! Добавям снимки и от Бохинь!

 

 

 

20220501_114812.jpg

20220430_171107.jpg

20220430_171333.jpg

20220430_171344.jpg

20220430_171919.jpg

20220430_174117.jpg

  • Харесвам 16
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Мисля, че @Kristian Desev ви заля с информация, която няколко дни ще трябва да асимилирате.

Словения е наистина прекрасна, макар че ако сте градски туристи, то Словения отстъпва на всички околни държави, при това с много им отстъпва. В същото време има такова изобилие от природни забележителности, каквото рядко се среща на толкова малка територия.

 

Мога да ви говоря много, но ще се огранича.

 

Изворите на река Сава при Зеленци. Пътечката е съвсем кратка, само няколко минути по съвсем равен профил. Такива наситени цветове не съм виждал никъде другаде, а мисля, че доста съм обикалял. Може да си направите езерен ден, започвайки с Ясна, продължавайки през Зеленци и оттатък италианската граница - Фузине и Предил.

 

Шкоцянските пещери. Място, което надхвърли моето въображение. В Европа няма друга пещера, която да е дори близо до това, което предлага Шкоцян. Може би само Постойна, ама там комерсът сякаш е малко в повече.

 

Винтгарското ждрело през август пак си е много хубаво, но определено не може да се сравни с това, което може да видите сега през май месец, като пълноводие.

 

Велика планина не я пропускайте. Има и лифт, който може да ви поспести доста от ходенето. Няма да има през август от лилавите минзухари, но е място като излязло от приказките. 

 

За Бохиньското езеро снимките на @Crazy Horse би трябвало да са достатъчни да ви покажат колко е красиво. 🙂 

 

 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Винтгарското ждрело и водопада Шум, 30 април, 2022. Невероятно място! @master_of_germs, чета и си записвам, Мастъре! И аз останах много впечатлен от Словения! И сега като те чета вече кроя планове за изворите на река Сава при Зеленци. Това ще е явно следващият път мястото, когато ида в Словения. Пусни малко снимки от там, моля.

20220430_141259.jpg

20220430_141540.jpg

20220430_141712.jpg

20220430_141803.jpg

20220430_142044.jpg

20220430_142414.jpg

20220430_142444.jpg

20220430_143538.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към мнение
преди 7 часа, Crazy Horse каза:

Винтгарското ждрело и водопада Шум, 30 април, 2022. Невероятно място! @master_of_germs, чета и си записвам, Мастъре! И аз останах много впечатлен от Словения! И сега като те чета вече кроя планове за изворите на река Сава при Зеленци. Това ще е явно следващият път мястото, когато ида в Словения. Пусни малко снимки от там, моля.

20220430_141259.jpg

20220430_141540.jpg

20220430_141712.jpg

20220430_141803.jpg

20220430_142044.jpg

20220430_142414.jpg

20220430_142444.jpg

20220430_143538.jpg

Това имах предвид.

Гледах ти снимките и не можех да повярвам, че това, което виждам, е водопадът Шум. Показах ги и на тогавашните си спътници и те също  не можаха да го разпознаят. Толкова драстично по-малко вода имаше през лятото. Виж снимките накрая на този пост. 🙂

 

 

 

Ето от Ясна и Зеленци и после Фузине и Предил:

 

 

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, магеланци! Надявам се, че не  е проблем, че ползвам темата на Mamas.

Ние също планираме пътуване с кола до Словения през август. При нас обаче водещо е да видим природа, а не градове.  Набелязала съм основните места, които искаме да посетим, но ми е трудно да преценя къде и по колко да са ни нощувките. Ще се радвам изключително много на малко помощ от магеланците, запознати със Словения:)

От градовете бихме искали да видим Piran. Любляна може да пропуснем, ако няма време за нея.

От природните красоти съм набелязала следните:

- пещерата Skocjanske Jame ( Postojna също бихме искали да видим, но не на всяка цена, зависи от общата програма);

- езерата  Bled и Bohinj.  В района на Bohinj ми се иска да видим водопада Savica, евентуално да се качим на лифта Vogel  и като цяло да усетим красотата на района ( можем да включим и малък или средно дълъг преход по ваша препоръка);

- Vintgar gorge;

- Bovec - водопадите Boka, Virje, Kozjak;

- долината на река Soca  - тук ми е трудно да се ориенирам в коя част или части трябва да спрем, виждам че има 4 основни града/курорта по продължеието на реката, където може да се спи, но все пак кой бихте препоръчали и коя част от долината е най-впечатляваща?

- национален резерват Zelenci - изворите на река Sava при Zelenci;

- проходът Vrsic (Вършич):

- Kranska Gora - водопадът Piercnik, езерото Jasna

 

Чудех се дали би имало време и за преминаване за ден към Италия?

 

Като цяло съм нахвърляла всички основни неща, които са ми направили впечатление, когато проучвах, но не знам доколо е реално да видим всичко. Предвиждам около  10-тина дни за цялото пътешествие като тръгването е от Стара Загора (с кола, както написах по-горе). Мисля, че е удачно да включим и нощува на отиване (и връщане евентуално), защото не искам пътят да е прекалено натоварващ. Отворена съм за предложения къде е логично да се направи спирка.

 

 

Предварително благодаря на всички отзовали се!

 

Screenshot from 2022-07-02 10-16-44.png

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Перичник не е над Краньска гора, а над Мойстрана. Не върви да стигнете до него, а да не продължите до хижа Аляжев дом. Гледка към Северната стена на Триглав не е за пропускане. 

Бовец ви е чудесна изходна точка за Соча, не виждам защо трябва толкова често да сменяте местата за нощувки.

Ако няма да правите планински преходи, за 10 дни може да видите още доста места, освен изброените.

 

Жокер към всички които отиват към Словения! В тази държава няма само Юлийски Алпи! 🙂 Камнишко-Савиньските Алпи са приказни. Абсолютно бутикова планина за ценители, почти неналазена от орди туристи: Логарската долина, Йезерско, Камнишка бистрица, и разбира се - Велика Планина! По това време на годината няма да я има премяната от лилави минзухари, но въпреки това Велика Планина е топ-място 🙂

 

Надявам се,че си попрелистила темата ни (SLO)Veni, vidi, vici! в подфорума "Западни Балкани". Пропусни началните страници, ако нямаш време, защото там сме писали основно за Хърватия и Босна, и почни от Шкоцянските ями нататък.  🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

И аз ще си позволя да дам съвет:

Постойна яма си заслужава, не я пропускайте, на самата магистрала е и е много лесно достъпна.

В Триест (центъра) също си заслужава да се отбиете за по капучино или аперол 🙂

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Ако искате нещо от Италия, което много си заслужава и е супер наблизо до Зеленци, това са езерата Fusine (Laghi di Fusine). Можете да продължите и към езерото Predil и водопада Fontanone di Goriuda и за да стане още по-интересно кръгчето, може да се върнете през пътя, ходещ до подножието на връх Мангарт и по него до Бовец.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.