Прескочи до съдържание

Билет до Австралия


Препоръчани мнения

Здравейте,
За първи  път пускам тема във форума.
След дълго чакане най-после се сдобихме с e-visitor виза с приятеля ми. Реално разполагаме с периода до 10-ти май 2023. Но като цяло не ни се иска да отлагаме, че не се знае какво може да се случи през това време.
Искаме да обиколим най-вече източния бряг, като се очертава програмата ни много да наподобява тази

 Осланяйки се на информация, която прочетох, като сезон се ориентирах да посетим през тяхната есен или пролет. С оглед на това, че есента скоро приключва и едва ли ще изникне нещо толкова бързо , везните накланят към периода септември -декември. Отворени сме и към други предложение и съвети.
Гъвкави сме в дати , както и в престой, около 3 седмици предполагам ще  е оптималнията вариант (в общи линии от 2 и малко до 4 ни устройват).
Попадах на някакви изгодни оферти от други столици на Европа, но със Scoot , което в крайна сметка като добавим време и чекиран багаж и други полети не ни устройва. До такава далечна дестинация и за толкова дълго време не можем да тръгнем само с раница на гърба.

От стандартните опции, които разглеждах Turkish Airlines ми се сториха най-оптимални откъм време за около 2400 лева с отиване и връщане до Сидни. Но пак ми се струват доста пари. А и оптималният вариант би бил да кацнем в една от двете точки Мелбърн или Кернс и да се върнем от другата.

Опция също така е и комбинация с кратък престой в друга държава по пътя.

Благодаря предварително!

Връзка към мнение

За съжаление не знам как се е прекроила картата на полетите покрай ковида, но грубите съвети за Австралия са били следните:

 

- тръгване от Истанбул. Не само с Търкъш, а и Катар и Етихад. От моя предишен опит това беше най-добрата опция с чувствителна разлика в цената.

- полет до Сингапур и от там с някой лоу кост (scoot или jetstar). Предимството е, че така ще можеш по-лесно да стигнеш до Кернс или някой от северните градове в Австралия за да избегнеш излишните вътрешни полети. Виж Търкиш в момента имат вървящо промо от София дали ще си харесаш някакви дати и цени до Сингапур и от там със scoot и Jetstar

- същото като горното но с Бали. Като цяло със Сингапур имаш по-големи шансове, но знаеш ли откъде ще изскочи заек.

 

Пиши какви са грубите варианти, към които се насочваш.

Връзка към мнение
София до Сингапур(2 посоки) 1070 София до Мелбърн (2 посоки) 2300

Сингапур -Кернс 800

Мелбърн - Кернс 390
Мелбърн - Сингапур 480  
   
Тотал: 2350 Тотал: 2690

 

За просто сравнение изолирам само двете крайни точки на пътуването в Австралия (и изключвам междинни локации като Сидни, Gold Coast и други). 350 e приблизително разликата в полза на това да летим от/до Сингапур като начало. Като не съм сигурна дали има смисъл изобщо за тази сума да се занимаваме да купуваме билети от различни компании, а и освен всичко се удължава с ден-два времето прекарано в път.

ПС. Датите ,за които правих сравнението са 16.09 - 15.10

 

Връзка към мнение

Еми да, опира основно до удобство и дали искате да разделите дългите полети с почивка в междинен град. От Истанбул не изглежда да има по-добри цени от софийските също. 

Връзка към мнение

В крайна сметка си взехме билети до Сингапур от Turkish Airlines и ще останем там няколко вечери. Логистика по самата Австралия ще я изясняваме тепърва. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 53 минути , Матилда каза:

В крайна сметка си взехме билети до Сингапур от Turkish Airlines и ще останем там няколко вечери. Логистика по самата Австралия ще я изясняваме тепърва. 

Сингапур за първо посещение е винаги интересно. От там логистиката до Австралия е лесна и може дори да има полети до Кернс, с което да спестите единия вътрешен полет. Щом имате времето този вариант е супер. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.