Прескочи до съдържание

50 евро билет за влак за Дания лято 2022


Иван Попов

Препоръчани мнения

Иван Попов

Как това лято да видите цяла Дания с влак за 50 евро. 🙂

Ще пусна малко инфо за обиколка на Дания с влак. 

Alstom in Denmark

Скандинавските страни са известни като скъпи дестинации, за които туристите трябва да подготвят по-висок бюджет за всичките си преживявания - от нощувките и транспорта до храната и музеите.

 

Дания не прави изключение, но поне що се отнася до транспорта, това лято почитателите на Севера имат възможност да спестят и да пренасочат тази част от бюджета си за други приятни неща.

Популярният сред местните и туристите билет Rejsepas за 8-дневно неограничено пътуване с влак се завръща това лято. Цената му е 399 крони (около 53 евро) и дава възможност на всеки възрастен да пътува неограничено с влаковете на националната датска жп компания в продължение на 8 последователни дни.

Освен това билетът важи и за автобусите и влаковете на транспортна компания Arriva, за метрото и S-влаковете в Копенхаген, както и за Letbane системата в Орхус и редица местни влакове.

Цената на билета е почти равна на цената на стандартен билет за влак от Копенхаген до Орхус.

Билетът има и версия за деца под 16 години, като цената му е 199 крони (около 27 евро). Но ако възрастен пътува с 8-дневния билет, има право да вземе до две деца на възраст до 12 години безплатно. Звучи ли ви това като план за епично семейно пътешествие в страната на Андерсен.

С билета можете да прекарате няколко дни в Копенхаген, които да комбинирате с обиколка на градове и забележителности в района каро Орхус (европейска столица на културата през 2017 г.) и Оденсе (родното място на детския писател, където се намира и новият му музей).

Билетът е предвиден за летни пътешествия и трябва да се използва в периода 25 юни - 7 август. Продажбата на Rejsepas започва на 1 юни, а броят на билетите е ограничен - 75 000, затова е добре да купите своя рано.

  
  • Харесвам 10
  • Браво 3
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.