Прескочи до съдържание

Почивка в Пулия


Йорданка Пройкина

Препоръчани мнения

Йорданка Пройкина

Правя организация за почивка в Пулия.Хотелът е извън населено място и това по някакъв начин ме притеснява. Моля за съвети и мнения!

Връзка към мнение

Ами разкажете повече, така нищо не е ясно. Какво ви притеснява? Една кола под наем решава логистичните проблеми. Ако проблемите са от друго естество, защо не смените хотела?

От гледна точка на сигурността, това е Италия, не Сомалия ... Ако не ви притеснява подобен хотел в България не би трябвало да ви притеснява и в Италия....

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Йорданка Пройкина

Не ме притеснява сигурността, а местата за разходката вечер.Хотелът не предлага коли под наем,няма междуградски транспорт.

Връзка към мнение

коли под наем се взимат от много фирми, едно търсене в интернет ще ви ги покаже

на летището има офиси на десетина фирми, но е силно препоръчително да резервирате предварително онлайн, защото наличност в последния момент е малко проблематична

ето една тема за общи насоки кое какво е и как се прави: 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А как ще стигнете до там?

Това ли е мястото?

AFAFD034-53A6-4B7E-9D3D-010D4FD59D26.png.b08354dafb6254a83af7ade792413108.png

С организирана екскурзия ли ще пътувате? Туристическите агенции имат практиката да настаняват клиентите си в “нищото” сред полето, за да ползват допълнителните им дневни екскурзии, от които основно идва печалбата им.

Връзка към мнение

Това обаче не е в Пулия, а в Базиликата. А и виждам, ме се намира на централен път, така че от Таранто вероятно има някакъв превоз. 

Връзка към мнение

В момента сме на почивка в хотел, разположен близо до този, в който ще бъдете вие. Успяхме да наемем кола със съдействието на човек от рецепцията. Докараха я до хотела и си я взеха. При нас възникна проблем с налични, но дефектни детски столчета. Ние сме с двете внучки, на 4 и 6 години. Първата кола я върнаха, на следващия ден докараха читава. Може би е добре да пишете или да се обадите в хотела, с молба за съдействие. В нашия хотел предлагат турове, на по-ниски цени от тези на туристическите агенции. Това ми беше план Б. Но една от нашите цели беше зоосафарито във Фазано, а то не се включва в никакви турове. Цените на колите никак не са симпатични. Април месец бяхме за седмица в Пулия, с кола под наем и си мислех, че сме стигнали върха на цената за кола под наем за Италия, но не съм била права. Важното е, че Пулия е прекрасна.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Наистина информацията, която давате, е малко. Но да си кажа и аз мнението по темата. Ако сте с организирана екскурзия, нямате избор за смяна на хотела, но можете да избирате между това да потърсите кола под наем за няколко дни или организирани турове от хотела. Аз винаги съм предпочитала самостоятелността, но това е въпрос на усещане. При организираните турове имаш програма и зависиш от нея и доколко другите хора в групата са съзнателни, защото може постоянно да се изчаквате. Обикновено като цена те са по-скъпи от това сам да си организираш разходката. От друга страна автомобилите под наем в Италия стават все по-скъпи, добре е да имате отделно застраховка, трябва задължително да имате кредитна карта и да търсите къде да паркирате в съответните градове /съответно да плащате паркинг, който на места не е евтин/.

Ако можете да смените хотела, просто огледайте нещо в Бари, Матера, Алберобело или някъде другаде, откъдето има добри транспортни връзки.

Връзка към мнение
Йорданка Пройкина
Публикувано: (редактирано)

Това е! С агенция ХХХ.Все още имам време да преценя.

Редактирано от Mary
Не е допустимо споменаването на агенции тук.
Връзка към мнение

Хотелът е разположен на плаж, с ол инклузив, басейни, забавления и гора наоколо.

Вероятно отивате лятото и ще е твърде горещо за градски обиколки. Не виждам никаква причина за объркване, просто отивате на почивка. Оценката е много добра, което предполага, че ще е достътъчно чисто, поддържано и няма да ви отровят.

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1392015-d10640749-Reviews-Danaide_Resort-Scanzano_Jonico_Province_of_Matera_Basilicata.html#/media/10640749/?albumid=101&type=0&category=16

 

Ако искате да си обиколите района, тогава не отивайте на плажна организирана екскурзия. И си набележете какво искате да видите. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами не виждам нищо объркващо, човек си избира още от началото според каквото търси. Голям комплекс ол инклузив далече от всичко - засядаш там и не обикаляш много. Те са така направени, че няма да скучаете толкова. Ако скучаете, значи не е за вас и следващия път пробвате нещо друго. Раници, и самостоятелно избрани хотечета - може да обикаляте където искате. Разбира се и така може да вземете кола под наем, дава гъвкавост и избор. Има си цена, ама то кое няма...

Връзка към мнение
Йорданка Пройкина

Не съм била в Италия и защото е лято реших да съчетая плаж с екскурзии. Колебанията ми са относно мястото. Оказа се,че за юли няма много възможности.А като за пръв път предпочитам да отида организирано.

Връзка към мнение

Значи, вероятно от хотела има организирани разни екскурзии, може да ги видите. От агенцията също ще предложат някакви, вероятно на по-висока цена. Или си взимате кола и правите каквото си искате. Аз бих взел кола при всички случаи, не обичам да ме разкарват в група, а да ходя където искам.

То ако се престрашите да си вземете кола сте само на една крачка да си организирате всичко сами. 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако има и други комплекси наоколо вероятно има бусчета, които ходят до гарата, която виждам е на 4 км ..питайте организаторите или директно хотела.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.