Прескочи до съдържание

Българска виза за филипинка (но не за брак)


Препоръчани мнения

Живеем в момента в България. Приятелката ми е филипинка, имаме дете, но не сме женени. Нейното разрешение за престой в БГ го уредихме лесно, защото преди време живеехме в друга страна от ЕС, аз имам двойно гражданство от друга страна-членка на ЕС и българското разрешение за престой бе супер лесно (2 дни работа на място в БГ). Лесното е заради моето двойно гражданство и заради това, че тя вече имаше разрешение за престой в друга страна на ЕС.

 

Приятелката ми разбрала за друга филипинка, която в момента е по Черноморието. Тя работела като домашна помощничка в Персийския Залив и в момента била със семейството-работодател в БГ с туристическа виза. Била подложена на голям тормоз от работодателите си, включително и конфискували паспорта докато била в Персийския Залив и след като влезли в БГ и го прибрали пак. На нея и е писнало от всичките дивотии (разказът е дълъг и много неприятен) и се свързала с филипинската общност в БГ (предполагам във ФБ) и от там я посъветвали да отиде в полицията и да се оплаче. Тя го направила и, слава богу, нашата полиция си свършила работата, отишли при работодателите и и ги накарали да и върнат паспорта.

 

Приятелката ми се свързала с нея и и предложила да дойде да живее у нас докато реши какво да прави. Онези идиоти не и били платили последната заплата, а и дори багажа и е още при тях.

 

Тя е с туристическа виза, която изтича този месец.

 

Има ли начин тя да поиска някаква правна закрила, която да и позволи да удължи визата си или по някакъв друг начин да легализира престоя си в БГ след изтичането на туристическата виза?

 

Работодателите и може би имат някаква дългосрочна БГ виза защото имат свое жилище в БГ, но тя, естествено, няма как да се обърне към тях за съдействие (според мен би трябвало да се опита да ги съди, но не съм юрист и не знам изобщо как стоят нещата)

 

Ние сме готови да декларираме, че ще поемем разходите по нейния престой в БГ.

Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...
Силвия Георгиева

Здравейте, 

аз бих могла да Ви съдействам за виза. Аз съм адвокат и търся за вкъщи и детето ми помощница (за предпочитане филипинка заради английския език). Предлагам отлична заплата и настаняване в самостоятелен 2-стаен апартамент в София (близо до този, в който живея със семейството си). Уверявам Ви, че ще й предложа прекрасни условия на труд - включително служебен автомобил, годишен отпуск от 30 дни, както и ще поемам разходите й за пътуване до Филипините поне веднъж на 1-2 години.
Ако приятелката на Вашата половинка има интерес или познава друга дама от Филипините, която не се чувства добре, работейки в България, можете да свържете с мен!

 

 

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравей Силвия.Ние сме във филипините.Моята приятелка(филипинка) е съгласна да работи за вас в София.Пишете ми при интерес.Благодаря ви и прекрасен ден ви пожелавам

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.