Прескочи до съдържание

Тематично пътуване с няколко варианта


Препоръчани мнения

  1. Възрастова група: улегнали хора, без много адреналин, предимно за хоризонтално придвижване, без екстремизъм :) И най-важното за мен: да са наясно, че нямам опит в пътуванията и ще са изложени на риск от непредумишлени тъпи въпроси. 

     

  2. Мечтана дестинация: 

    Няколко примерни варианта:

    - Египет: ясно какво :)

    - Мексико: Теотиуакан

    - Гватемала: Тикал

    - Боливия: Тиуанаку и Пума Пунку(те са почти едно до друго)

    - Перу: Саксайуаман, Олантайтамбо, Куско, Наска

    - Великденските Острови(Чили)

    - Англия(Стоунхендж)

     

  3. Предпочитан стил на пътуване: както темата подсказва, става дума за обикаляне на нетипични места. Или поне нетипични в общоприетия смисъл. Страхувам се да кажа образователна, защото не звучи cool. 

    Идеята не е излежаване или губене на време по магазини и плажове, но пък не е и маратон с преплуване на амазонка в размножителния период на кайманите. :-D Кръчмарски изпълнения, напивания и чалга истории не понасям. Тези места изискват много снимане, така че раното ставане не трябва да е проблем. В най-най-лошия случай, да са готови за снимки преди залез.  :) 

     

  4. Интереси: world wonders, необяснени феномени от древността, фотография.

     

  5. Период на пътуването: зависи от желанията и възможностите на заинтересуваните. Но за сезон - да е топло! Мразим снегове и зими.

     

  6. Изисквания към хотели, транспорт и храна: за хотели и транспорт - като технически характеристики - не мога да кажа, тъй като нямам опит/база за сравнение. За храната - предпочитам сухите и "за из път" храни пред ресторантските мазнотии и екзотики. Ям един път на ден. Един стабилен сандвич ми върши работа(а може и два нестабилни) :)

     

  7. Допълнителни детайли: целта ми е да е нещо тематично, за да се намерим хора с общи интереси - отиваме там, за да снимаме/разгледаме/научим това, това и това. Предполагам, че от точка №2 е станало ясно какво горе-долу имам предвид.

    И още нещо - едно е, например, да отидеш на сафари в Кения, за да щракаш wild life и съвсем друго е, за да посетиш моста на Дж. Патерсън. Някои места носят в себе си приключенско минало, а други - само суха фактология. 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 8 месеца по-късно ...

Привет  на такъв един виден магеланец!

чудно защо нямате нито един отговор,въображение липсва,въображение......:)

по точка 2 параграф 1 сега все още по тези места не е особено препоръчително пътуването а другите точки са или далече и/или скъпи и/или студени в актуалния сезон, та как бихте се отнесли към идеята за Торино? та там има повече египетски старини и от Египет, е или почти... а е  и близо и не особено все още студено.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.