Прескочи до съдържание

Швейцария - Алпи - за Коледа и Нова година


Loverboy

Препоръчани мнения

Привет, 

 

Обмисляме да направим тези коледни празници в Алпите и Швейцария. Искаме да си букнем цяла къща (airbnb), да сме си самостоятелно и да си почиваме една седмица 🙂

 

Тъй като нищо не знам за Швейцария, имам доста въпроси, преди да буквам. 

 

1. Мислим да летим до Бергамо и оттам с кола до Швейцария. Нали може с рент да се минава границата? 

2. Къде да гледам - искаме да сме сред природа, да има все пак някакво селище близо, за да можем да пазаруваме. Къде бихте препоръчали?

3. Какво да съобразя - сняг, вериги, как е там декември? Много ли е студено? Колко много? 

4. Бихме искали да обикаляме и да ходим на планински коустъри - къде най-добре? 

5. Къде са основните неща, които да видим? 

6. Вторият вариант е просто от София да си тръгнем с кола - трима човека с един багаж и рент на кола ще ни излезе около 550 евро с Раян… Може би е по-добре да отидем с кола - 17 часа път са, от друга страна…

 

Идеята като цяло е основно да сме на релакс в къщата и да заделим само ден или два за обиколки напред назад. 

 

Благодаря предварително 🙂 

Връзка към мнение

Твърдо ли сте се спряли на Швейцария?

 

Бих препоръчал да разгледате и долината на Шамони ,която предлага не по-малко впечатляващи гледки на доста по-приемлива цена. Плюсовете са близост до голям зимен център - Шамони , с всички удобства откъм пазаруване , заведения и т.н.

Модерната система от лифтове ще ви качи до околните върхове и ледници , през тунела под Монблан може да се разходите и до Италия - Courmaeyr който също е прекрасно алпийско градче..В долината има достатъчно за уплътняване на поне седмица , ако сте и скиори пък съвсем ! 

Малко съм пристрастен ,и при все че без съмнение Швейцария е изключителна , френските Алпи в тази си част са любимото ми място в тази планина.Според мен предлага много по-добро съотношение между цена/качество и не по-малко впечатляваща природа.Разбира се и тук има топ-луксозни настанявания ,но като цяло е много по-лесно да се намери нещо хубаво на по-достъпна цена.

Много е трудно да се препоръча място в Швейцария,защото почти където и да свърнете малко по навътре към планината няма как да сбъркате. И на двете места най-изключителните гледки са достъпни не с автомобил , а с лифтове и железница.

Всъщност с рязкото "повишаване" на стандарта в България вече и Швейцария изглежда доста по-приемлива.

  • Харесвам 2
  • Браво 2
Връзка към мнение

18 часа от София до Мартини (Френската част е по евтина) през Сан Бернар с две кафета по пътя. На връщане комбинирах със спирания за шопинг по аутлетите в Италия. Шале в Salvan, има жп гара откъдето има влакове до Шамони. Средно на около час са ски курортите Verbier и Portes du Soleil. Наоколо са Монтрьo, Лозана и Женева.

WP_20141224_002.jpg

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.