Прескочи до съдържание

Търся самолетен билет до Тенерифе (обща тема)


Георги

Препоръчани мнения

Прецених от този момент нататък всички питания за Тенерифе да са само в тази тема, иначе алтернативата е да отворим нов форум само за целта. Тъй като профила на много от хората търсещи билети до там е като цяло на хора незапознати с пътуването, ще гледам да съм по-подробен. 

 

Надявам се всеки, който търси билет да се запознае в детайли с написаното тук, защото иначе се въртим в кръг със всеки нов човек и всяко ново питане. 

 

Преди да започнем

 

На първо време прочетете тази тема: Таймшеърите, Тенерифе и томболите по телефона  за да сте наясно в каква схема сте влезли. Може да е малко късно на тоя етап, но като отидете на място също ще ви прилагат трикове да се разделите с още по-голяма сума от досегашната, така че е добре да сте изцяло наясно в какво сте се забъркали.

 

Тази тема тук е само за самолетните билети до Тенерифе, ако имате коментар относно маркетинг похватите, българската фирма, хотела на място и т.н., то оставете ги в посочената тема. 

 

1. Самолетен билет за Тенерифе - лесния вариант

 

На презентацията, когато сте си дали парите за хотела може да са споменали, че до Тенерифе има евтини билети. Това е адско опростяване на ситуацията. Евтини билети, има, да, но е много трудно да бъдат нагласени към желаните дати, а и има доста условности, които ще уточним в тази тема. Но ако търсите лесния начин за резервиране на билети, без условности, с включени куфари то цената варира около 400 евро на човек за двупосочен билет. Това е билет София - Тенерифе - София, най-вероятно с прекачване в Мадрид, на един самолетен билет, т.е. авиокомпанията е длъжна да ви превози до Тенерифе и обратно.

 

Ако тази цена ви устройва и преценявате, че изброените по-долу рискове не са за вас, то отбележете го в темата за да ви предложим конкретните полети. 

 

2. Самолетен билет до Тенерифе - по-сложния вариант

 

Тази цена от 400 евро е студен душ за доста от хората надявали се на евтина почивка в Тенерифе, но така е като се купуват хотели преди да се провери всичко останало :) За щастие има варианти, които да свалят тази цена до доста по-поносими граници от рода на 100-150 евро двупосочен, ако се използват отделни билети на нискотарифни авиокомпании, които се допълват. Т.е. не купувате билет София - Тенерифе - София, а купувате да речем София - Милано, Милано - Тенерифе, Тенерифе - Мадрид, Мадрид - София. За нещастие обаче, подобни комбинации крият известни рискове и недостатъци, които ще изброя сега. 

 

2.1. Риск номер 1: Промяна в разписанията, закъснения на първите полети и т.н.

 

Това е най-големият риск. Както споменах, купувате отделни билети, на съвсем отделни авиокомпании, и ако ви закъснее полета София - Милано, то авиокомпанията изпълняваща Милано - Тенерифе въобще не я интересува и ще си отлети като пич и няма да презавери билета за по-късен полет. Може да увиснете на летището в Милано, без да имате билет за абсолютно никъде. Остава ви само да си купите нов билет, а цените на last minute билетите ще направят така, че всички планирани спестявания да ви излязат през носа. 

 

По начало разписанията се спазват, но риск съществува. Колко е този риск - колкото повече часове имате между двата полета, толкова е по-малък, но пак го има. Особено ако купите няколко месеца предварително е възможно дори един от полетите ви да бъде отменен и в подобен случай пак оставате на сухо. 

 

Специално за неопитните пътешественици - подобен начин на пътуване с отделни билети се препоръчва само ако наистина сте наясно с риска, че по ред причини може да изпуснете втория полет и авиокомпанията да не ви дължи нищо и знаете какво вършите.

 

2.2. Риск номер 2: Неудобни часове и потенциални нощувки в междинни летища

 

С оглед на това, че разписанията на полетите рядко са нагласени точно по ваш вкус, може да се случи така, че за да стигнете евтино до Тенерифе да е необходимо да пренощувате в междинната спирка. 

 

Това не е задължително да е отрицателно, може да си направите дори ден-два екскурзийка, а тук всички знаем, че няма град, който да не заслужава да му се отдели поне ден. 

 

От друга страна, хората пътуващи семейно с малки деца може да не искат такива междинни нощувки, всяка нощувка освен ако не се спи на терминала е допълнителен разход за транспорт и хотел и по този начин крайната цена пак ще нарасне. 

 

2.3. Риск номер 3: Такси за куфари и други

 

При нискотарифните авиокомпании да имате куфар в багажното отделение почти винаги се заплаща. Таксите са различни, ограниченията в килограмите са различни, но бъдете готови, ако искате да имате куфар да платите по около +100 евро на билет за всички полети, при това спазвайки ограниченията на най-рестриктивната авиокомпания. (15кг на куфар, Ryanair)

 

Ако летите с Wizz Air може би членство в Wizz Discount Club ще е рентабилно, но струва още 30 евро. Ако летите с Ryanair има такса за плащане с кредитна карта, която е 1-2% отгоре, но ако купувате билети за много хора, може бързо да нарасне до прилична сума. 

 

2.4. Риск номер 4: Липса на ниски цени за търсените дати

 

Минималната цена от 100-150 евро, която споменах, се постига само в най-ниските сезони за летене, това са октомври до средата на декември и втората половина на януари до края на февруари. 

 

Ако искате да летите в друг период, вероятно ще платите повече. А ако този билет скочи до 270 евро, имате нужда от куфар и трябва да добавите още 100 евро, като прецените риска от нощувки и закъснения се оказва, че цената от 400 евро на лесния вариант е приемлива. 

 

Просто за да се постигне ниската цена трябва да направите доста компромиси, някои от тях може би неприемливи. 

 

3. Въпросник за търсене на самолетен билет

 

Прочетохте всичко до тук и е ясно? Чудесно, сега отговорете на няколко прости въпроса за да можем да сме максимално точни в препоръките. Ако отговор на въпрос липсва, запитването ви също ще остане без отговор. 

 

3.1. Кой вариант предпочитате - целия билет около 400 евро с традиционна авиокомпания или да търсим нискотрифните алтернативи?

Ако рисковете обозначени в точка 2 не ви притесняват, може да изберете нискотарифните алтернативи, ако рисковете са неприемливи за вас то остава единствено скъпия вариант. 

 

3.2. Приемлива ли е междинна нощувка преди да стигнете Тенерифе и след завръщането?

Отговора на този въпрос ще ни помогне да знаем дали да препоръчваме връзки с нощувки или без. 

 

3.3. Какви са ви изискванията за дати?

Бъдете МАКСИМАЛНО конкретни. А не да кажете, че всичко ви урежда, а после да се окаже, че тръгването задължително трябва да е в сряда, например. Надлежно избройте датите, за които имате резервация в хотела. Дали искате задължително на тези дати да сте там или може ден по-рано/ден по-късно. Кой ден от седмицата можете да летите и въобще всичко свързано с датите, което може да сложи прът в колелата. 

 

3.4. Колко багаж ще носите?

Както споменах, един куфар от 15кг струва около 100 евро с нискотарифните авиокомпании. Кажете колко куфара ще са необходими за вашата компания, за да знаем с колко скача цената и дали в крайна сметка скъпия вариант 1 няма да излезе по-рентабилен. 

 

3.5. Каква е най-ниската цена, която сами сте намерили?

Тук е малко по-сложно, но ще е необходимо да свършите част от работата за да можем да ви помогнем. При всички положения резервациите на билети ще си ги направите вие и бихме помогнали със всяка пречка по пътя, но е необходимо да разцъкате сайтовете на нискотарифните авиокомпании за да придобиете опит как работи процеса на резервиране и плащане. 

 

Ето няколко варианта, които са добра отправна точка така че да се свърже София с Тенерифе:

София - Милано Бергамо с Wizz Air: http://wizzair.com

Милано Бергамо - Тенерифе с Ryanair: http://ryanair.com

 

София - Мадрид с Wizz Air: http://wizzair.com

Мадрид - Тенерифа с Ryanair: http://ryanair.com

 

София - Барселона с Wizz Air: http://wizzair.com

Барселона - Тенерифе с Ryanair: http://ryanair.com

 

София - Брюксел Шарлероа с Wizz Air: http://wizzair.com

Брюксел Шарлероа - Тенерифе с Ryan Air: http://ryanair.com

 

Съответно обръщате комбинациите, когато търсите полет на връщане.

 

Има още доста опции и варианти, включително с други авиокомпании и други междинни летища, но ако проверите тези сами и споделите цената, полетите и датите, която сте намерили ще ни е по-лесно да се опитаме да оптимизираме от тук нататък, ако е възможно. 

 

Ами това е, преди да ви помогнем трябва на първо време сами да си помогнете :) Пак да кажа, колкото сте по-изчерпателни в отговорите на петте въпроса, толкова по-добре.

  • Харесвам 19
Връзка към мнение

Браво , отново си положил много труд !!!

За съжаление още са хит дори елемментарните телефонни измами и няма изгледи да бъдат преодолени , та и по такива схеми винаги ше се намират наивници.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Браво и от мен,Жоре!Голям пич си!Благодарение на теб си реших проблемите!Отказах се от офертата на моя Таймшеър и го замених с много по-изгодна. 

Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
Връзка към мнение

Браво и от мен,Жоре!Голям пич си!Благодарение на теб си реших проблемите!Отказах се от офертата на моя Таймшеър и го замених с много по-изгодна. 

А условието от минимум 160 човека за осъществяване на почивката не те ли притеснява?Аз не бих избрал този вариант.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

когато си дадох парите,минимума вече вече запълнен.даже и нещо да се случи,знам,че ще си получа парите обратно,за разлика от онези артисти от Таймшеър-а !Успех на всички!

Редактирано от pe6eto_007
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Търся 4 билета за дестинацията София-Тенерифе 07.06.14-24.06.14. За сега най-евтиното,което съм намерил е по около 360Е на човек с нискотарифни,другия вариант е комбинацията България-Еър - Иберия за около 415 Е  :O . Ще ви бъда много благодарен, ако някой предложи по-добър вариант. :rolleyes:

Връзка към мнение

Здравейте! Моля да помагате за търсене на билети за Тенерифе!

Уточнявам параметрите :

Нощувките ни в хотела са от 17.06.14, напускане- 24.06.14,  1 -ви полет  от  София най-рано - 16.06, с възможно нощуване до 2 дни след датите на почивката /24.06.14/ в Мадрид, Валенсия или Барселона.Четирима пътници само с ръчен багаж. Ако намеря билети до около 220-250 Е на човек до там и обратно ще съм много щастлив.  :)

Какво съм намерил до момента: Мадрид - Тенерифе 17.06 /11.25ч./ - Тенерифе - Мадрид 24.06 / 14.05 ч/ - 153 Е на човек.

Сега търся Сф-Мадрид и Мадрид - Сф. или вариант от Валенсия. 

 

В процеса на търсене открих сайта на испанска железопътна компания, слагам го тук и се надявам да е полезен на някой http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Компанията има и аплет за Андроид, можете да си го дръпнете от там. :)

Връзка към мнение

Можеш да се придвижиш на отиване до Тенерифе с 1 прекачване на Шарлероа (Брюксел) за 97 евро. Полетите са:

 

1. С Wizzair с клубна карта (струва 60 лв. и се ползва за намаление в рамките на 1 година) от София до Шарлероа на 17 юни – излита в 6:00 ч. и каца в 07:45 ч.

 

2. С Ryanair от Шарлероа същия ден – излита 13:10 ч. и каца в 16:45 ч.

 

 

Edit: Всъщност виждам, че в момента за първата отсечка могат да се купят само 2 билета на тая цена, останалите 2 са с по 10 евро по-скъпи. Но като гледам средната им цена за месеци назад е била 20, а понякога е падала и до 15 евро, мисля, че тя в момента даже е висока и съвсем скоро ще падне и Wizz ще пуснат поне 5 билета на по-ниското ниво. Имаш време, не бързай!

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вариантът за връщане е по-удачен с полети на 25.06. засега, тъй като са с около 20 евро на човек по-евтини в сравнение с 24-ти. (Може да си организирате допълнителна нощувка на острова за 24-ти или да удължите престоя във вашия хотел.). Цената е 140 евро на човек с едно прекачване през Милано (Бергамо) и пътуване в рамките на 1 денонощие (т.е. без междинна нощувка). Полетите са:

 

1. С Ryanair от Тенерифе Юг на 25.06. – излита 10:45 ч. и каца в 16:15 ч.

 

2. С Wizzair с клубна карта (ползвате си вече закупената клубна карта за намаление) от Бергамо същия ден – излита в 21:45 ч. и каца в 00:40 ч.

 

 

Тотал:

 

97 + 140 = 237 евро в двете посоки.

 

Че се и вместихме в препоръчания бюджет! :)

Но щастието може и да е по-пълно, ако се остане на режим "изчакване и следене". Tоку виж някоя от цените падне още. Въпрос на нагласа, темперамент, търпение, възможности и желание.  ;)

 

P.S. Лично за мен предложените варианти са доста приемливи и могат да се реализират и на момента, предвид дестинацията и митовете, които се носят около нейното почти "невъзможно" от финансова гледна точка "достъпване". Всъщност почти всичко е възможно, но... не винаги, и даже в повечето случаи, то не ни е "поднесено на тепсия"!  :)

 

От друга страна, двата буферни дни след престоя в хотела могат да бъдат удачно използвани за кратка екскурзия с нощувка в определен град по трасето с цел опознаване на нови или затвърждаване на стари дестинации. Сигурно могат да се намерят и такива варианти. Въпрос отново на желание и нагласа...

 

И в двата случая Ви пожелавам едно незабравимо пътуване!

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря за предложенията!

Вчера купихме всички билети,вярно на по-висока цена от първоначалната, но пък с доста екстри. Опитах се да навържа и аз така нискотарифните компании, но все не излизаше сметката с датите на хотела.Предишната вечер се опитах на два пъти да купя билетите през България Еър и през един испански сайт, но накрая все ми даваше някаква грешка. Та вчела направо се замъкнах в представителство на България Еър, обясних на момичето какво, как и за кога искам и в крайна сметка се получи следното - 17.06 - Сф-Мадрид с България Еър, Мадрид - Тенерифе Сур- с Иберия, 24.06 Тенерифе Сур - Марид с Иберия, ти нощувки в Мадрид общо за четиримата за 172 Е и 27.06 Мадрид - София пак с България Еър. Цената на билет на човек за целия маршрут се получи по 352 Е , с включен багаж по 1 куфар до 23 кг + 1 ръчен багаж до 10 кг.

Мисля да в земем кола под наем и да обиколим всичко интересно из острова. Ще разказвам подробно като се върна.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Поредният търсещ билети за Тенерифе :)

Двама мои близки имат резервиран хотел за датите 1.12 - 8.12.

Успявам да намерия двупосочни билети на цена от около 200 евро на човек. Отиване през Лондон, връщане през Мадрид.Това добре ли е за сезона и има ли смисъм да се чака?

Тръгването е от София, кацането по възможност трябва да е на южното летище в Тенерифе.

Връзка към мнение

Поредният търсещ билети за Тенерифе :)

Двама мои близки имат резервиран хотел за датите 1.12 - 8.12.

Успявам да намерия двупосочни билети на цена от около 200 евро на човек. Отиване през Лондон, връщане през Мадрид.Това добре ли е за сезона и има ли смисъм да се чака?

Тръгването е от София, кацането по възможност трябва да е на южното летище в Тенерифе.

 

Точно на тези дати не намирам нищо без нощен престой. Може ли подробности за полета, който си намерила?

 

Мисля си, че в тоя сезон би трябвало да е по-ниско, доста по-ниско, но ако датите са фиксирани и няма много възможни комбинации...

Връзка към мнение

Да, с престой са.

на 30.11

София - Лондон с easyjet

 

на 1.12

Лондон - Тенерифе с norwegian

 

на 8.12

Тенерифе - Мадрид с ryanair

 

на 9.12

Мадрид - София с wizz

 

Гледам, че цените са много динамични и в момента ми изкарва цена 189 евро.

Връзка към мнение

Има варианти, които към момента свалят цената на човек с по 50 евро до 144-150 евро. Но всичко зависи дали твоите познати са склонни да пътуват ден преди и ден след определените дати и дали, както казва Георги, е проблем за тях нощен престой на летище или пък междинна нощувка в дестинацията за прекачване. 

 

Например, през Милано на отиване с нощувка там на 30 ноември и връщане на 9.12., т.е. с още една нощувка на Тенерифе на 08.12. и отпътуване през северното летище, цената за двупосочно пътуване на човек достига 143 евро. Разликата от около 50 евро на човек надолу може и да накара някого да се замисли. Има я и другата линия на разсъждение - повече дни, пари за нови нощувки, неудобни полети и пр. Ако изброеното не е проблем, са налице доста варианти, които могат да се обсъждат.

 

Позволявам си да разширя търсенето с тези промени просто защото моето виждане за такъв тип пътувания е точно в този смисъл - след като сме тръгнали да се забавляваме, пътувайки, по-добре е малко да разширим като география и време пътуването. Допълнителните средства се "осребряват" с предоставените възможности "да видиш и това" и "да удължиш с толкова" невероятното си преживяване. Все едно да спестиш 20 евро от прекачване и да ги дадеш за разглеждане на нова дестинация, за бири и за сладолед. ;) Но това, забелязал съм, не се приема винаги радушно от компанията в общия случай, и май магеланската душичка остава неразбрана. :) А пък е и въпрос на възможности като средства и като време, най-вече.

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

За април дали е рано да се купуват билети до Тенерифе с Уиз/Райън?Бих искала да помоля за едно рамо за 10-17април +/- 1 ден и в двете посоки като връщането или отиването  може да е с 1-2 нощувки да се разгледа нещо, но  трябва да е не по-късно от 20ти април  :)Разцъках вариантите,които са предложени в общата тема по-горе, но го докарвам до 250-300 евро без багажа :(, което май е зле.

Редактирано от Kikiriki
Връзка към мнение

За април дали е рано да се купуват билети до Тенерифе с Уиз/Райън?Бих искала да помоля за едно рамо за 10-17април +/- 1 ден и в двете посоки като връщането или отиването  може да е с 1-2 нощувки да се разгледа нещо, но  трябва да е не по-късно от 20ти април  :)Разцъках вариантите,които са предложени в общата тема по-горе, но го докарвам до 250-300 евро без багажа :(, което май е зле.

 

Не намирам и аз по-ниски. Хващаш уикенда на нашия великден (предполагам хич не е случайно :)) и може би няма да се появят по-евтини билети...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не намирам и аз по-ниски. Хващаш уикенда на нашия великден (предполагам хич не е случайно :)) и може би няма да се появят по-евтини билети...

Включвам тогава вариант Б за  6-13 май +/- 1-2 дни,но за тях може би е рано наистина да се купува.Към момента и за тези дати е около 230 евро без багаж, така че ще почакам..

Редактирано от Kikiriki
Връзка към мнение

Намирам цени под 200 евро, но за полети от Букурещ, ако имате нагласа за подобно придвижване, и с безплатна "нощувка" ;) в междинното летище (в случай май е мадридското) на отиване. Примерно това:

 

post-735-0-97124000-1421870730_thumb.png

 

или тези

 

post-735-0-06485200-1421870811_thumb.png

 

Първо мислех да предложа и долния вариант, който е само с дневни полети, но първото прекачване на Малпенса за мен е доста рисковано - има точно час между двата полета:

 

post-735-0-59790500-1421871080_thumb.png

 

Нека да кажат и другите дали е така.

 

 

 

 

Връзка към мнение

Спането в Мадрид също не е гот, а ако има и куфари работата става дебела. Не съм гледал цените на нормалните компании, но обикновено са около 300 евро и при тая ситуация са по-добрия избор според мен.

 

Ще видя довечера за майските дати дали ще е по-добре.

Връзка към мнение

Спането в Мадрид също не е гот, а ако има и куфари работата става дебела. Не съм гледал цените на нормалните компании, но обикновено са около 300 евро и при тая ситуация са по-добрия избор според мен.

 

Ще видя довечера за майските дати дали ще е по-добре.

Да, така е и отделно пътят до Букурещ и обратно и дългосрочното паркиране..иначе на пръв поглед цената изглеждаше добре.Благодаря и на двама ви с rik4o за помощта!Дано изскочи нещо добро поне за май!Ще продължавам да търся. :blush:

Връзка към мнение

Аз ще пътувам между 1 и 15 май към Тенерифе, но с еднопосочен билет, спътника ми ще се върне в Бг след 7-9 дневен престой. Нямам точни дати, но тръгването трябва да е между 1 и 10 май примерно. Гледам за всякакви евтини варианти, няма да имаме багаж, освен ръчен. За отиването съм намерил вариант с нощувка във Франкфурт, а самолета към Тенерифе е рано сутринта, та се ядва или конкретно ще летя с ryan от Пловдив през Франкфурт към Тенерифе, но за връщането не виждам нищо добро, ще изчакам да паднат за май още и смятам да се събера в 100евро в посока. По същия маршрут на връщане  има две нощувки и не става..Друг вариант е, от Констанца с blueair до Милано и оттам   на другия ден с easy, но връщането пак не става... Връщането не мога да го наглася за сега. Това лято ходих за 220евро двупосочен от Букурещ с blueair, през Кьон и от там с norvegian до Тенерифе, че и без нощувки бяха! Проблем е, че спътника ми трябва да се върне в БГ, може да тръгнем от друго място, но връщането е задължително тук.

Wizz от година-две не съществуват за мен, затова не ги гледам дори. На времето пътувах много с тях, но след няколко провала с тях, поради сменени дати, объркани сериозно ваканции и изгоряли други билети ги зачеркнах напълно.

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

Понеже не искаш да летиш с Уиз, а все пак се търси нещо до България избора ти е доста ограничен и няма какво толкова да се търси и мисли. Само с Easyjet от Лондон Станстед, Гетуик и Манчестър, или Ryanair до Пловдив от Хан, Станстед. 

 

Виж им разписанието и пробвай така да ги натамъниш. 

Връзка към мнение

В крайна сметка, другарчето каза, че може да се върне и в съседна държава, зависи дали ще си струва.

Днес гледах, че от Букурещ през Мадрид до Тенерифе, може да се събере човек в 160евро, като се остава на летището, но така или иначе сутрешният полет е много ранен и не си струва хотел за 2-3-4 часа. На връщане в зависимост от датите, може и да се избегне  нощувката. За мен това е минималната цена, не съм срещал по-евтино.

С Райън от Пловдив също го мислех, но Букурещ ми е по-удобен за момента, а и на връщане не се връзват полетите към Пловдив, има дупка от 2 нощи...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Днес взехме билети с Райън,  Букурещ-Мадрид-Тенерифе-Мадрид-Букурещ. На отиване се каца в Мадрид късно вечерта и се тръгва рано на другия ден, реално са 5-6 часа престой. На връщане са 2-3 часа само. Общо излязоха 170евро.

Коли под наем взехме за без пари, моята е туинго понеже ще съм сам в повечето време, за 15 дни 80евро с пълно каско и без дребни шрифтове.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.