Прескочи до съдържание

Препоръки за Хотели за кучета/домашни любимци


milen_40

Препоръчани мнения

Преди време стана дума за пътуване с куче/котка, има си и съответната тема за това. 

Смятам че ще е полезно да имаме тема ( поне аз не намерих съществуваща такава) и за хотели за домашни любимци. Става дума за такива, които могат да се грижат отговорно за домашните ни любимци, докато ние сме на път. 

Моля в темата да пишат хора, които са ползвали такива места и имат добри впечатления от тях. 

Основната нужна информация е къде се намира хотела, името му. как се грижат за животните и т.н.

 

П.П За съжаление аз не мога да дам пример, понеже до момента не сме ползвали такива места ( кучешки хотели). Оказва се обаче че не винаги е удачно, полезно и т.н. да се пътува с домашен любимец.  

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В началото на месеца използвахме за пръв път услугите на хотел за домашни любимци. Оставихме нашето сибирско хъски в хотела на Галина Конзова в Съединение. Хотелът се казва "Дея", а Галина е и треньор и освен хотелско настаняване, предлага и обучение на кучета. В хотела работят и други треньори. Помещенията са климатизирани. Има стаи (не клетки), които са изцяло с теракотни плочки, в които кучетата си имат собствен малък двор. Има и стаи за по-малки дивачета (нашето този път беше настанено в тях), в които има диван и нямат собствен двор, но пък Конзова ги извежда в голям двор. Хубавото е, че кучетата имат уединение, защото няма как да скачат и играят 24/7. Имат нужда от почивка, а в хотели тип общежитие, където всички са в общи помещения, това няма как да се случи, но всеки си има разбирания и предпочитания за кучето си. 

 

 

Дали един хотел е добър или не, е много субективно и няма как да разберем как се грижат за любимците ни там, тъй като те самите не могат да ни кажат, но самият факт, че когато отидохме да я вземем, тя се хвърли да ни се радва и целува, а минута по-късно се завъртя и хукна обратно навътре, където са другите кученца, ме навежда на мисълта, че едва ли има лоши спомени от мястото, след като отива пак там. 

 

Проучвахме всякакви хотели - и от тип общежитие (в София около Витоша, където ги водят и на разходки в планината), и от самостоятелен тип, като този на Конзова и в крайна сметка избрахме втория вариант, като ако има кучета със сходни характери и тя прецени, че няма да агресират едно към друго, ги пуска да играят заедно през деня. Ако няма такива кучета, кучето ви просто ще си стои в стаята по цял ден и ще излиза на разходка в собственото си дворче.  Има и по-луксозен тип хотели - тип airbnb настаняване - в домашна обстановка, където се настаняват максимум 3-4 кучета в домашни условия, но естествено, при такива условия и цените са по-високи.

 

Когато се избира хотел, трябва да се има предвид и че наистина добрите хотели имат правила и условия. Стига се до там, че не ние избираме хотелите, а хотелите нас. Някои от хотелите от тип общежитие изискваха от нас да заведем кучето при тях в София преди пътуването, да я оставим там за един ден, за да я преценят те дали ще се впише в обстановката, дали не е агресивна, дали ще се разбира с останалите кучета. За женските кучета задължително условие е или да са кастрирани, или да са минали поне две-три седмици след разгонването - това и за двата типа хотели, тъй като в общежитието няма как да я опазят, стига се до бой между мъжките, спират да ядат... буквално "откачат" при надушване на разгонено женско куче. За мъжките не съм сигурна дали искаха да са задължително кастрирани - не съм се задълбочавала, тъй като нашето е женско. Също така, ако кучето е агресивно, няма да го приемат в никакъв хотел. Задължително изискване е кучето да е с паспорт, чип, завършена ваксинация, включително против бяс и задължително срещу кучешка кашлица. В хотелите от тип общежитие, за кучета над 12-месечна възраст е задължително да имат изградени хигиенни навици, в противен случай ви таксуват допълнително.

 

Цените в момента варират в диапазона 25 до 40 лв на ден. Вие си носите храната, някоя играчка, дюшече за кучето - нещо, което да му е познато и да му напомня за дома. Не можете да отидете по всяко време. Настаняванията обикновено са след 10 сутринта, докъм 14-17 (в зависимост от хотела). Също така и не може да си го вземете по всяко време. В различните хотели крайният час за взимане на кучетата е 18, 19, 20:00 ч. След този час може да вземете кучето чак на следващия ден, така че ако оставите кучето в хотел в София, а не сте от там и полетът ви каца след 17 часа, е силно вероятно да ви се наложи и вие да нощувате в хотел в града, за да си приберете кучето на следващия ден.

 

Ето списък на всички хотели, които сме проучвали, като можете да разгледате сайтовете им и да прецените сами за себе си кой тип и кой точно хотел ви допада най-много:

 

1. Дея - Съединение

2. Иварис - Съединение - тук са в клетки и ги пускат в двора да играят, но не мисля, че човекът има понятие от кучета - просто си седи седнал, пуши цигара и присъства.

3. Догленд - София (имат и камери за наблюдение, но само в двора и трябва кучето ви да мине точно от там, за да го видите, така че...)

4. Hubba Hubba - София, в полите на Витоша, тип общежитие. Ако кучето ви ги слуша, ще го водят и на разходки на Витоша, но без повод, така че наистина трябва да е добре обучено и да се подчинява. Иначе ще стои само в двора. Тези са и с изискването кучето да се заведе предварително за ден, за да преценят те дали го искат и дали ще се впише в обстановката.

5. Зоофамилия - тези мисля, че бяха някъде около Ихтиман, като ходят и вземат кучетата от София с техен транспорт

6. Кико академия - София, общежитиен тип. Собственикът също е треньор

7. В Ринг мол в София също има някакъв, но той е само за дребни кучета, които стоят в малки стаички тип кутии.

8. Cani Felici - Пловдив само за дребни кучета

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.