Прескочи до съдържание

KLM, сменени часове на полети


Препоръчани мнения

Не намерих подобна тема, затова започвам нова.

Имаме билети за полет до Кариби през Амстердам. Две седмици след купуването им, КЛМ ми пишат, че полетите ни са със сменени часове. Съответно, на отиване вместо 2, чакаме 6 часа, което е горе долу ок, но на връщане пристигаме във време, в което полета за София вече отдавна е тръгнал. Съответно казват ни да си иберем друг полет, но друг аналогичен няма. Има 25 часа през Панама, Париж и още някъде. В крайна сметка, резервираме същия полет Амстердам София, но на следващия ден. И така, имаме почти 24 часа в Амстердам, 4 човека с две деца на по 4. 😂 От съпорта на КЛМ ми предложиха да си платим хотела и после да пуснем онлайн искане да ни възстановят разходите. 

Та, питането ми е: някой има ли подобен опит със същата авиокомпания, каква им е политиката в подобни случаи. Има ли ценови лимит, който покриват (тъй като хотелите в Амстердам не са особено евтини), има ли изискване да е хотел до летището? И изобщо, при положение, че се води един полет, можем ли да напуснем летището (понеже в София ми се случи да имам закъснение от 6 часа и ми казаха, че ако се прибера вкъщи, значи съм се отказала от полета си, понеже бях чекирана). 

И още - за дълъг престой на летището, има ли някакъв транспорт/услуги, както е/беше в Доха?  

Връзка към мнение

Не се води един полет , а сте на един билет с два бординг паса и два полета .

 

Не мисля , че има стандартна  а/к, която да упоменава ценова рамка за нощувки , които се откриват - правилото е за резонна ( reasonable ) цена . Тоест , ако средната цена на нощувките е 200-300€ , а вие резервирате за 1000 или 2000€ , ще ви възстановят само резонната сума .


Неприятни са подобни смени, но се случват често и са нормална част от авиацията . Във Вашият конкретен случай , смяната е чист бонус - получилите сте безплатен стопоувър , през който ще се разходите в Амстердам , пиете по бира , хапнете по шоколад и наспите добре след сравнително дълъг полет от ABC Карибието, предполагам летите в икономи класа. 
 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На нас ни се случи нещо подобно, но бяхме купували полетите през посредник (бравофлай) и КЛМ напълно отказаха да съдействат. В крайна сметка посредникът направи необходимото, но нямаше толкова дълъг престой и не ни трябваше хотел. Добре, че сте резервирали директно през КЛМ. Едва ли ще има проблеми с хотела. 

 

Иначе друг вартиант е да вземете следващия полет от Панама и да прекарате там един ден вместо в Амстердам. Вероятно и там ще ви покрият разходите за хотел.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хаха, в Панама не беше толкова дълъг престоя, иначе а по-голямо удоволствие бих останала там, отколкото в Амстердам. Нещо от рода на 4-5 часа беше. Двете семейства съгласувахме, че с малки деца не желаем повече от една смяна на летища. Летяли сме само с едно спиране на дълъг полет с малкия, и засега не ни се рискува с повече. 

Билетите от клм взех директно, защото знам, че ако се налага промяна, с посредници е по-трудно. 

Иначе, разбира се, че няма да вземем хотел за 2000 евро, но ще гледаме все пак да е комфортен и с лесен достъп до летището, а ако може и да е в централната част, за да можем да хапнем по шоколад. И да, бонус е, но най - вече ако пътуват само възтастни. 

Преди години, така останахме в Лисабон за 3 дена, защото нямахме връзка до София, и беше чудесно. Но, все пак, предпочитам сами да сме го планирали. Така, когато от 14 часа, полета стане 34, е малко досадно. 

Връзка към мнение

За възможните полети, потърсете от сайта на КЛМ полет за вашия маршрут и вашата дата, каквото даде, това е. Изберете си най-удобното и ще ви сменят полета с него (ако още не сте приели смяната).

преди 2 часа, Margarita каза:

И изобщо, при положение, че се води един полет, можем ли да напуснем летището (понеже в София ми се случи да имам закъснение от 6 часа и ми казаха, че ако се прибера вкъщи, значи съм се отказала от полета си, понеже бях чекирана). 

няма проблем да напускате летището, стига да се върнете навреме за следващия полет

 

Иначе мен ако питаш, две прекачвания не са по-неудобни от едно прекрачване с преспиване, дори с деца. Аз съм обречен да пътувам с две прекачвания, и често едното се случва с преспиване…

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Цитат

Иначе, разбира се, че няма да вземем хотел за 2000 евро, но ще гледаме все пак да е комфортен и с лесен достъп до летището, а ако може и да е в централната част, за да можем да хапнем по шоколад

Лесен достъп до летището за Амстердам означава да сте близо до някоя от спирките/гарите на влакчетата (Sprinter), защото автобуси, метро и трамвай не ходят до там. Влаковете в Амстердам са доста точни, на сравнително кратки интервали от време. Така че, огледайте се за хубав нормален хотел и действайте. Само си вземете подходяща връхна дреха за Амстердам, че връщайки се от Карибите, амстердамското време може да ви се стори като на северния полюс 😉 , или поне ще е доста влажно и ветровито. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.