Прескочи до съдържание

Ксамил Албания


taipan

Препоръчани мнения

Здравейте,

Планувам една почивка за 2023г и преди да резервирам правя проучване.

 

Планът е да тръгнем от България за Албания 7 нощувки в Ксамил, а от там за Корфу Гърция още 7, като ще се връщаме в България от Корфу.

 

Въпросите ми са:

- Видях, че през Гърция от Игуменица има директен път поне така ми излиза в google с кола 80км без фериботи? Така ли е? Някой да е пътувал и да знае? Хубав ли е пътя от Гърция до Албания?

- Мисля да резервирам директно през букинг хотелче, предполагам не е проблем, храната знам, че е хубава и можем да се храним свободно в ресторантите? Мнения ако може и препоръки 🙂

- Има ли ферибот от Албания за Корфу или трябва да се върна до Игуменица и от там да се качим на ферибота? Какви са цените на ферибота до Кофру?

- Препоръки за хотел в Корфу?

- Допускат ли домашни любимци в Албания, има ли проблем с тях? За Гърция никога не съм имал такива проблеми.

Връзка към мнение

Уиз още летят до Корфу, така че можеш да помислиш и за този вариант. Така ходихме тази година до Саранда и Ксамил с полет до Корфу и фери. Примерни билети София- Корфу-София 22.06.2023 - 06.07.2023 са по 58 лв на човек на посока. Има по няколко ферита на ден Корфу- Саранда с времетраене 30 минути или 1 час. Цената я забравих вече, но не беше нещо драматично, виж в нета. От Саранда до Касимил има автобуси за 2-3 лв и е се стига за 30ти на минути. Хотели има колкото искаш и са сравнително евтини, вече въпрос на предпочитание. Храната в Албания е хубава, но не очаквай да е по-евтино от България, даже напротив. На Корфу всичко е поне двойно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Бяхме този август в Албания с автомобил, като имахме няколко нощувки в Ксамил. Хубаво беше, но адски претрупано с хора и коли. Предполагам бяхме улучили топ сезон, но придвижването с кола в града беше изпитание, особено късния следобед, когато всички се връщат от плаж. Та, препоръчвам да се позиционирате на пешеходно разстояние до плажовете, които сте си харесали.

Вечер ставаше малко ала Слънчев бряг - силна музика и партита, но няма лошо.

В цяла Албания резервирахме през Букинг. Нямаше проблеми, освен, че точно в Ксамил, няколко часа след чекин, хотелът, иначе чисто нов отворил, се опита да авторизира още веднъж картата ми. Писах им и уж казаха, че било грешка.

 

Иначе, ако мога да направя и една препоръка за ресторант в Ксамил - Guvat Bar Restaurant. Страхотна гледка към островите (особено по залез) и вкусна храна. Цените, както са писали по-горе, не са по-ниски от България. И една снимка от нашата маса в този ресторант за надъхване. :)

.IMG_9038.jpeg.95129935f52f2f0f94b9e6581e850332.jpeg

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Благодаря ти! Ние от 17.06 надявам се да не е пренаселено, ще гледам да резервирам без предплащане, защото всичко може да се случи, а съм го ял тоя с плащане предварително. За цените ясно. Ще обменим кеш в БГ. Трябва да сме с кола, защото сме с куче. Уизеър не пускат още кучета. 

Връзка към мнение

Пътят от Игуменица до Ксамил е добър. Не бих останала там 7 нощувки, а 2 или 3 макс. И юни ще е гъчкано, защото е миниатюрно. Не знам за кучето как ще е положението. 

Ако бях на ваше място - 2-3 нощувки в Албания, после връщане до Игуменица и почивката на Корфу. Ферибот до Лефкими е наполовина по-евтин от до Корфу таун. 

Подкрепям за Гуват. И не пропускайте мидите, гордостта на Ксамил. 

Бях писала пътепис преди време, ако искаш прегледай. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 5 часа, taipan каза:

Има ли ферибот от Албания за Корфу

 Да, има директен ферибот от Саранда  до Корфу!  Сайтът на фериботната компания е: https://www.finikas-lines.com/

Може да  видите цените и да  прецените дали е по-изгодно да пътувате до Игуменица и оттам да се качите на  ферибот. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ходихме началото на Юли 2018 през Гърция. Нямаше никакви хора. Плажът е с изкуствен пясък , тясна ивица на 80% заета от платената зона.  Градчето е съвсем малко, спокойно , навсякъде имаше табели "room for rent". Беше една идея по-евтино от София. На отиване се отклонихме на Янина, на връщане се прибрахме през Игуменица.  Изгониха децата от училището където се опитаха да ритат. Като цяло е доста спокойно местенце , освен ако не е рзвило много през последните 4-5 години...

Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

Планирах една ваканция до Ксамил Албания в самото начало на сезона-от 11.06. да 17.06. 2023. 

Прехода от София няма да е на един път.

Една вечер в Алики, малко след Солун, а на връщане-една вечер на езерото Дойран, но на територията на Северна Македония.

Надявам се да има какво положително да напиша, когато се върна!

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 1 час, Dublin каза:

Надявам се да има какво положително да напиша, когато се върна!

Красиво е, ще ви хареса. И храната е много вкусна.

 

118036418_3290444811022718_1819387114590038780_n.jpg

 

IMG_20200803_204110.jpg

 

IMG-5d5524343b1abad6fa009a6a4ff55be8-V.jpg

 

Ресторантът е Veranda by Apollonia

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.