Прескочи до съдържание

Вечният Рим


lessa

Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици, тези дни се сдобихме с билети за Рим от 22-ри до 27 януари за трима скитника.

Бях гледала цените преди около месец и сега останах малко неприятно изненадана от цените.  Така че моля за предложения - приятен хотел в центъра за който да не се налага да правя разпродажба на покъщнината 😉 . Другата драма е, че бидейки трима е по-удобно да вземем апартамент, но пък е неудобно при освобождаването обикновено 10:30 - 11ч.  полетът ни е в три часа дори и да отидем в два на летището пак има едни 2-3ч които трябва да се влачим с куфарите.

Надявам се и на  добри предложения за хапване и сладолед 😀🥳😀.

Вече съм посещавала този прекрасен град  за разлика от компанията ми, но там винаги има какво да се види. Намерих тема във форума "100-те непопулярни забележителности в Рим" който няма шанс да посетя в тези 4-5 дни та последния важен въпрос е някой знае ли човек който живее в рим за предпочитане българин, който предлага услугите си като гид ?

Благодаря ви че ви има и весело скитане през НГ

Screenshot_2023-01-02-01-49-26-712-edit_com.facebook.katana.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В темата "Кратки и бързи въпроси за Рим" е актуалната информация: 

 

 

Моите подробни препоръки за ресторанти в Трастевере: https://magelanci.com/forums/topic/6069-кратки-и-бързи-въпроси-за-рим/page/20/#comments. Моето място за настаняване беше Margana Tower, оставила съм отзив в Booking. 

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
преди 23 часа, lessa каза:

Около 150 евро на вечер за тримата +- , просто чета отзивите и отрицателните, затова се търся нещо изпробвано и с добри отзиви 🙂 🙂 🙂

Аз бях ноември и бяхме в AIRBNB като излизаше около 50 лв на човек и беше на 10 минути пеша от Колизеума. Багажа го оставихме на гарата. Струваше 5 евро на чанта, което беше окей.

  • Браво 1
Връзка към мнение
преди 3 часа, lessa каза:

Може ли да споделите в кой апартамент?

https://www.airbnb.com/rooms/53340004?source_impression_id=p3_1673250513_%2FInThcWDF%2FiZ1sBv

 

Заповядайте,

  • Благодаря 1
Връзка към мнение
На 2.01.2023 г. в 2:12, lessa каза:

Другата драма е, че бидейки трима е по-удобно да вземем апартамент, но пък е неудобно при освобождаването обикновено 10:30 - 11ч.  полетът ни е в три часа дори и да отидем в два на летището пак има едни 2-3ч които трябва да се влачим с куфарите.

/cdn-cgi/mirage/a3ce0ffcf325cbb46808ccf3c7b8821f214cb843ed60265df87dcee1ee230bd3/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_01/Screenshot_2023-01-02-01-49-26-712-edit_com.facebook.katana.jpg.0253e3bfcd59c8019f8eecb664799097.jpg

Особено пък щом сте с куфари, е абсурдно да сте на летището само час преди полета. Два часа минимум. Сложете и автобуса до летището и става ясно, че на обяд трябва да сте в района на гара Термини. 

Много места биха се съгласили да ви запазят багажа до обяд, а и до по-късно, просто им задайте предварително въпрос в сайта, от който резервирате.

Не виждам защо да не посетите и по-непопулярни места в Рим. Времето ви е предостатъчно дори да отделите и един ден за нещо извън Рим, например Тиволи. (Само дето там Вила Грегориана е затворена до края на февруари). 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 17 минути , master_of_germs каза:

Особено пък щом сте с куфари, е абсурдно да сте на летището само час преди полета. Два часа минимум. Сложете и автобуса до летището и става ясно, че на обяд трябва да сте в района на гара Термини. 

 

Ако са на Чампино, що да ходят до Термини с багажа, ако са близо до някое метро в центъра? Хващат метрото, Чинечита, автобус 520 и всичко това с един билет 100 минути за 1.50€. В нормален дневен час си е съвсем постижимо. 
Но при всички случаи два часа по-рано. Особено за Фюмичино, там си има и за ходене доста.
 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към мнение

Да, на Чампино сме - 15.15ч, ако правилно си спомням и най-вероятно ще сме само с ръчен багаж. Освен ако не ни излезе голям късмет на намаленията 🙂

Връзка към мнение

Привет @lessa,

не мога да се изкажа за спането, но ако сте любители на археологията и по-непопулярните (все още) обекти - препоръчвам ви да направите Домус Аурея (Златния дворец на Нерон). Билетите се купуват само предварително и е задължително да се спази часът без закъснение, иначе изгаря билета (не пускат на следващо влизане, защото местата са малко и бързо се заемат).

За мен беше най-впечатляващото преживяване в Рим, гидът беше много добър и правят яко VR шоу вътре в една от залите.

Усещането е автентично, защото всичко е под земята.

Можете да проверите за вашите дати и билети тук: https://www.tiqets.com/en/

 

 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Задължително ще проверя, надявам се да имаме късмет.

преди 10 часа, Plamsi каза:

Много хубав апартамент, за съжаление е зает за нашите дати

Връзка към мнение
преди 15 часа, lessa каза:

Задължително ще проверя, надявам се да имаме късмет.

Много хубав апартамент, за съжаление е зает за нашите дати

Бих препоръчала да гледате за хотел или airbnb в този район като цяло. Като човек, който се предвижва предимно пеша за мен беше супер локация. 30 мин от гарата и 15-20 минути от основните забележителности. Метрото също е супер близо и като цяло е много удобно за предвижване.

Връзка към мнение

Ходил съм до този водопад преди десетина години, много е хубаво мястото. Изкуствен водопад, създаден навремето от римляните, които са прекарали вода до Рим. Има пътека, по която се качваш покрай водопада почти догоре. Намира се в южна Умбрия.

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

@Яничка беше. Даже едната й снимка, с която кандидатства за тазгодишния календар, беше точно от този водопад 🙂

 

  • Благодаря 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.